Смяна на обикновено с отопляемо предно стъкло при Мондео Мк3 след фейс

Започната от moni74, 02 Януари 2013 23:46:11

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Bivola

Можеш ли да качиш схемата за подгрева, по която си работил. По принцип за точния модел на окабеляването има значение вида на мотора. При мен в един момент всичко беше вързано към стъклото и релето, но стъклото не тръгваше и трябваше да се прекара един проводник от ECU-то до GEM-a. В момента, в който го прекарах този проводник подгревът тръгна. Този проводни реално няма физическа връзка с релето и самото стъкло, явно дава сигнал на GEM-a, че ДВГ работи. Да не би и при теб да е такъв проблема?

Mondeicho

Нямам схема. Четох какво е необходимо - имах кабелите, бушоните си бяха в гнездата и ми трябваше едно реле да добавя,копчето, както и стъклото. Сега ще го умувам къде може да е проблема. ::)
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Bivola

Aбе я да питам сега, че ми "светна". Ти активира ли го подгрева в GEM-a, защото ако не си няма да тръгне!

Mondeicho

Как се активира? С програма ли? Замислих се дали софтуерно ще трябва нещо, но си викам е за един подгрев ???

Bivola

При мен на фиестата беше нужно активиране в менюто на GEM-a. Предполагам, че и на Мондеото е нещо подобно. То е просто една отметка, но без нея не тръгва. Ако нямаш кой да ти съдейства тук от обичайните заподозрени във Форума, ми пиши на лично, за да се видиме и да го активираме. Аз в общи линии няма къде да мърдам много много извън СФ около празниците и ще можем да го свършим, за да знаеш поне дали е от това или е на друго място проблема.

Mondeicho

Оказа се, че адаша е прав и копчето за пускане на предния подгрев не беше активирано в Gem-a. След поставяне на нужната отметка вече всичко работи. Благодаря отново за съдействието на Bivola, който в този хубав празничен ден донесе още повече радост. Весели празници на всички! (fe)

Bivola