Каква е разликата между 2.0 TDCI с ЕВРО 3 и 2.0 TDCI с ЕВРО 4?

Започната от moni74, 27 Декември 2012 20:40:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

На някои места моята кола излиза че е 125кс, а не 130кс. Мондеото е ЕВРО 4, с вакуумен ЕГР с датчик. Възможно ли е по-малко мощно заради това?
В италианския талон си пишеше 96kW, което според мен е 130кс.

Не, че има някакво голямо значение разликата от 5кс, но ако е така дали има и други съществени разлики?

----------------------------

Pyrhel

Евро 4 не може да е с вакуумния ЕГР. Разлика има в турбото и в инжекторите. Някои Евро 4 Мондео 3 имат и DPF. Като мощност е пак 130. 5 коня надолу е при 2.2-то.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

moni74

Ами на моето Мондео е вакуумен ЕГР с датчик - hotblooded го видя. Аз не им разбирам. А че е с ЕВРО 4 - пишеше го в италианския талон, и си излезе по ВИН.
2.0L Duratorq DI HPCR (125PS) - това също излиза при проверката по ВИН.

Alexi

вакумен ама кабел има ли към него ? инак евро 4 е 125 коня не е 130 .. но твоето мисля че ще е евро 3 щом е вакумен

moni74

Mondeo 2001-2007, 2.0L Duratorq DI HPCR (125PS), Machine Silver (Metallic)
VIN Number: WF0WXXGBBW5C54303
Build Date: 13.09.2005
Vehicle Line: Mondeo 2001-2007
Body Style: 4 Door Estate
Version: Series 60
Engine: 2.0L Duratorq DI HPCR (125PS)
Transmission: 6 Speed Manual Transaxle - MMT6
Drive: LHD FWD
Axle Ratio: 4.071/2.850
Emission: Stage IV Emissions

moni74

Не знам за кабелчета, но има един черен датчик към него.

Alexi

значи към егр-а ти трябва да има и кабел .. евро 4 ,125 коня .. в последствие излиза друг ЕГР изцяло електронен отделно и те са 2-3 вида кой от кой по скъпи така че се радвай че си с тоя ЕГР

moni74

Сетих се, че преди го бях снимал с телефона. Като го гледам, има датчик с кабел. Това кой вариант на ЕГР е? Да не излезе това мондео някакъв междинен вариант покрай този фейслифт? Хем ЕВРО 4, пък с датчик за ЕВРО 3, и 125кс вместо 130? :)

moni74

Намерих в интернет снимка на електронен ЕГР с ЕВРО 4 + DPF. Моят определено не е такъв. Това пише за него:
Цитат* FORD Mondeo od 02/2006 do 03/2007
            2.0 TDCi Duratorq (115PS / 125PS)
            Emisja spalin poziom IV + DPF

FORD Indeks : 1697822
Nr fabryczny: 6X4Q-9D475-AC
Zastępuje wcześniej stosowany zawór EGR 1555667 / 6X4Q-9D475-AB

Alexi

ти си с първия вариант на евро 4 ,по западните форуми го наричат евро 3.5 :) на евро 3 няма кабели ,само вакум

moni74

Колко пари горе-долу струва? Този път явно съм на далавера :)

Alexi

тоя модел като цяло не се сменя ,само се чисти .. той няма стъпков мотор да дефектира ,вакума е доста по надежден

hotblooded

Цитат на: Alexi в 27 Декември 2012 22:48:50
тоя модел като цяло не се сменя ,само се чисти .. той няма стъпков мотор да дефектира ,вакума е доста по надежден
Всъщност е рядкост да дефектира стъпковото моторче, основно се чупят зъбните колела между моторчето и самия клапан... дори са сменяни в рамките на сервизна кампания (вкл. и в МП). И ги е имало като отделна част.... ама вече ги няма....
При 2.0 евро 4  (125 коня) е вакуумния EGR но е с датчик за положение - за това има букса с кабели (ако не се лъжа 3 на брой). Освен в EGR има и разлика в актуаторите (управлението) на турбото  - всички евро 4 са с електронен  а не вакуумния който е при евро 3 моторите. .
Цитат на: moni74 в 27 Декември 2012 22:47:09
Колко пари горе-долу струва? Този път явно съм на далавера :)
Твоя е около 250 лв, бяха ми доставили по погрешка като твоя.... при твоя се поврежда датчика за положението, не вземай от морга, ако не си 1000% сигурен че може да го върнеш.

moni74

2.0L Duratorq DI HPCR (125PS)

А това HPCR какво означава, знае ли някой?

Alexi

moni74

zar

Моni моя е същия ЕГР като твоя т.е както казва Alexi колите ни са ЕВРО 3,5 ;D Значи моя като ми свърши 2009-та гаранцията на колата го отворих ей така за спорта просто.Разглобява се лесно и се чисти лесно.А съответната букса явно е наистина датчик за позицията му ,защото като го закачих на "Formidable" идваше сигнал и за положението на ЕГР-а.Колата тогава беше на около 40к км и това чудо беше доста затлачено със нагари.Лъснах го и го сложих обратно.Скоро ще трябва да повторя същата процедура но този път със разглобяване и почистване и на портовете на колекторите ,защото там не ми се мисли каква "гняс" ще е.А относно тоя ЕГР със DPF-a "страшничко" си изглежда а за цената му не ми се мисли ;D Така че май с теб сме хванали "по малкия дявол" с нашите коли :)
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

Valerko

Цитат на: moni74 в 27 Декември 2012 21:55:31

Сетих се, че преди го бях снимал с телефона. Като го гледам, има датчик с кабел. Това кой вариант на ЕГР е? Да не излезе това мондео някакъв междинен вариант покрай този фейслифт? Хем ЕВРО 4, пък с датчик за ЕВРО 3, и 125кс вместо 130? :)
Колега и аз сам сас сащия гр като твоиа и сам произведен краиа на 2006.
интересно е при кое мк3 има новия гр след като моето е едно oт последните .
и моето по талон е 96 кw 131hp

Mondeo 2001-2007, 2.0L Duratorq DI HPCR (125PS), Diamond White No.2

VIN Number:      WF0WXXGBBW6A57723
Registration Number:      DF776KN
First Registration Date:      19.01.2007
Registration Country:      IT

Primary Features
Build Date:      22.11.2006
Vehicle Line:      Mondeo 2001-2007
Body Style:      4 Door Estate
Version:      Series 40
Engine:      2.0L Duratorq DI HPCR (125PS)
Transmission:      6 Speed Manual Transaxle - MMT6
Drive:      LHD FWD
Axle Ratio:      4.071/2.850
Emission:      Stage IV Emissions
Air Conditioning:      Automatic Air Conditioning
Territory:      (+)"I"
Paint:      Diamond White No.2
Interior Fabric:      Ink Blue Tria / Ebony
Не караи Пиян, спаси живот  :D

hotblooded

Има малка бройка Мк4 с двигател 2.0 130 к.с. може би при тях, както и при транзит с 2.0 мотор...

Alexi

след 2005 в зависимост от пазара се произвеждат с различни евро стандарти ( и съответния хардуер ) Мк3ки ,най последния вариант са с изцяло електронния ЕГР и електронното управление на геометрията на турбото ,нямат вакуми .. има и други разлики примерно инжекторите са други ( но пак делфи де )

Valerko

Цитат на: Alexi в 25 Февруари 2014 21:52:44
след 2005 в зависимост от пазара се произвеждат с различни евро стандарти ( и съответния хардуер ) Мк3ки ,най последния вариант са с изцяло електронния ЕГР и електронното управление на геометрията на турбото ,нямат вакуми .. има и други разлики примерно инжекторите са други ( но пак делфи де )
Alexi аз сам сас ел управление на турбото.
незнам колко малко броики са но споредмен са за различен пазар, можеби само за германия, иса били некав тест.
Като стана дума оне ден като чистих гр, видиах един датчик надолу по трабата  между гр и кулера, ниакои можели да каже кво  деиствие извршва тои.
Не караи Пиян, спаси живот  :D

hotblooded

Когато търсех EGR за мен, не намерих изцяло електронен за 2.0 TDCi евро4, за Мондео Мк3 - има вакуумен (евро 2.0/130 евро 3), вакуумен с електронен датчик за положението (2.0/130 евро4) и електрически (2.2 евро 4) Като цяло електрическия не е много надежден, но също така възможните повреди могат да се отстраняват на цена сериозно по ниска от цената на нов в МП...
Колкото до блока за управление на турбото - има два вида - електрически (стъпково моторче - евро 4) и вакуумен - евро 3.
Не съм обръщал внимание на 2.0/115 и 2.0 - 90 коня какви са разликите между евро 3 и евро 4

Alexi

същите разлики ,имат ел. геометрия на турбото ,дори и 90 коньовите .. по предните са с фиксирана

CHEFOBG

Цитат на: Valerko в 25 Февруари 2014 22:06:36
Alexi аз сам сас ел управление на турбото.
незнам колко малко броики са но споредмен са за различен пазар, можеби само за германия, иса били некав тест.
Като стана дума оне ден като чистих гр, видиах един датчик надолу по трабата  между гр и кулера, ниакои можели да каже кво  деиствие извршва тои.
Мери налягането и температурата след кулера.