ТРИП МК1

Започната от popai, 27 Декември 2012 18:13:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

popai

Връзвам си трип на мондеото, интересуваме дали мога да извадя една жица за (fuel flow rate) от купето или да ползвам  съществуващия вариант от голямата букса до кутията на филтъра

К.Методиев

Ако кабела ти влиза вътре ползвай си го, ако не влиза ще се наложи да прокараш нов.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

popai

това е от голямата букса кабела влиза някъде в купето ама не ми се разравя целия сноп идеята ми беше ако някои знае да подскаже за да не прокарвам и нов

К.Методиев

Ако изчакаш до после ще видя в тиса къде отива и ще те ориентирам.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

popai

имам съмнение, че евентуално може  да идва от бензиновата помпа

К.Методиев

Чакай сега, аз нещо не разбрах кое да идва от бензиновата помпа?

popai

не просто предполагам от къде може да идва тази жица (fuel flow rate) смисъл по схемите идва от (ecu) и отива в
голямата букса до левия ботуш излиза и тръгва по инсталацията навътре към купето

К.Методиев

Не го знам къде отива, но 100% сигурен, че няма нищо общо с помпата.

tropper

От сондата на бензиновата помпа идва сигнал (1 жица) за наличното количество бензин в резервоара, и тоя сигнал май беше различен за стрелката на таблото и за трип-компютър. Т.е. има два отделни потенциометъра на поплавъка на помпата.

Ако говориш наистина за "fuel flow rate" - скорост на потока на горивото, то по-скоро там сигнала е пропорционален на времето на инжекторите...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

"fuel flow rate" си е от моторния отсек на 3-те букси до ботуша за мондео до 95 година, след това буксата е голяма квадратна.

Иначе сондата за нивото на горивото е двойна, единия потенциометър е за уреда на таблото, другия за трипа, има вариант и да се ползва само една сонда, като сигнала се взема от другия край на потенциометъра но не работи добре така, това важи само за МК1, при мк2, триповете с версия 4 на софтуера си работят с нормална сонда.

popai

Благодаря за инфото  ,мойта е 95 г. юли ако не се лъжа със квадратна букса  и като цяло днес прекарах един кабел от квадратната букса "fuel flow rateдо" към трипа  и си заработи най-интересното е че опцията за оставащите километри с наличното гориво също показва по-реални стойности понеже съм я вързал към (fuel tank unit)-wh/gr -жицата която сигнализира с бензиноколонката  .Преди да вържа "fuel flow rate"показваше стоиности от сорта на 295 км. оставащи при 1/3 някъде резервоар днес показа 130 км. при по -малко гориво от 1/3.

К.Методиев

Това ще го напиша по спомен, но мисля, че точно този зело/белия кабел е среден пин на буксата на помпата, и е от другия край на потенциометъра на поплавъка в резервоара.