Точен модел на Lucas помпите при 1.8 TD

Започната от Pyrhel, 18 Декември 2012 23:33:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Някой може ли да ми каже кой е точния модел на Лукас помпите на 1.8 ТД и Endura-DE моторите?
Или какви номера пише на самите помпи? :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

piper

"from a 1995/96 (N reg) Ford Mondeo 1.8. The part number is 8444B640A"
За какво ти е? За замяна търси абсолютно еднакви на външен вид. Модел - трудна работа.

Иван Вълков

М да колегата ме е изпреварил като модел  на ТД и ENDURA-DE са ралични ГНП. Вторите са малко по умни. Като сериен номер има го на корема на помпата. Имам снимки ще ги споделя само да се добера до PC. Когато си поръчвах комплект уплътнения искаха номера на помпата че били различни комплекти.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

piper

Пропуснал си кавичките на "умни". Само бели правят.
Разлики има в комбинацията от регулиращите устройства. Има 4-5 вида управления на аванса и толкова на количеството гориво, като повечето действат смесено - едното променя другото.
С комплектите за ремонт също има разнообразни комбинации. Наприме, ако си купиш пластинка за Лукас на форд 99 г е 50 лв, същата за форд 95 е 7 лв, за пежо е 10 лв, за фиат на друга цена. Но никой не може да ти посоче някаква разлика между тях.

Pyrhel

Не ми трябват за търсене и смяна. Искам да проверя нещо за тях. Ванка, направо ако можеш да метнеш снимките на номерата (fri)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Нещо съм ги затрил снимките..... (omg) (hammer) при първа възможност ще направя нови.

п.п. Същност при преинсталирането на телефона се сетих че си правя бекъпи и там се оказаха снимките  8)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

veees

някои може ли да ми помогне с инфо.мондео мк2тди , преди няколко дена започна когато си иска да работипо шумно,и после се оправи

Иван Вълков

Как така по шумно- дизелово чукане или......

veees

Иван Вълков

Погледни си машинката и жилото на аванса. Трябва да се движи при подаване на газ и след това преди да падне на тихи обороти. Също така при студен старт трябва да се чува. Кога го прави проблема ако е първите моменти след първо палене е ноермално да работи на повече аванс първите минути. При мен като запаля сутрин държи 1000 оборота с повече аванс и след 5 - 10 минути омеква работата на мотора.

Та мисълта ми е да не би да ти задържа жилото или моторчето да сработва некорекно.

veees

прави го когато си иска ,допитах се до един приятел ,маистор и ми каза че е от един датчик и бил много скъп