Как да си модна стоповете.

Започната от fordsiesta, 12 Декември 2012 23:13:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordsiesta

Привет!
Отдавна ме мъчи идеята как да си направя стоповете да светят по-силно. Идеята се роди след дълго чакане на светофарите зад някой нов джип с заслепяващи лед стопове. Бързо се убедих обаче, че не са само те със силни стопове, а ми направи впечатление, че има и други по-нисък клас коли, които карат без лед стопове, но също така много силни (Audi A4, Toyota Corola и то не от най-новите модели).
Хранех големи надежди в лед крушките, но след като няколко човека от форума потвърдиха, че те не са най-доброто решение за това място и след като специалните лед крушки за тази цел, които се продават в чужбина, струват една трета от целия фар (примерно) . . . отново започнах да умувам :)
Купих втора ръка платка за стопа и започнах да работя по нея (за да не прецакам все пак нещо и остана без светлини). Купих си специални тънки пили (комплекта има няколко вида) и сега предстой първата стъпка - да започна да пиля фасунга на P21/4W докато го наглася за P21/5W. Другият вариант е с пила и поялник да преправя самата крушка, но ми се ще да направя нещо удобно. Т.е изгори ли се крушка? Купувам нова от бензиностанция и сменям веднага.
Найстина разликата между P21/4W и P21/5W е забележима, но не е толкова голяма.
Тук вече имам нужда от вас. Дайте идеи какво може да се направи. Скоро разбрах, че има крушки P27/7W. Технически могат ли да бъдат използвани вместу P21/4W или не? Имате ли представа гореспоменатите модели коли с какво карат или с една дума как се постига този ефект?

P.Kostadinov

Колега имат ли смисъл всичките усилия и труд ,заедно със средствата които ще отделиш за направата на един фар?
Тъй като ми се струва най-рационален вариант да си вземеш кристални,я втора ръка,я нови пък по евтини..

А това за което говориш навярно са стопове подобни на тези от снимките и се наричат кристални/лед ,като цените им варират и последно време все по евтини и по евтини засичам..

Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

fordsiesta

Лично ще ми бъде по-готино да направя нещичко сам, отколкото да ги купя готови. Става дума за нещо минимално като смяна на куплунгите (ако така се казват). Кристалните фарове ги знам и тези коли, които споменах не бяха с такива. Благодаря иначе много!

P.Kostadinov

Тарикатско би могло да стане с RGB диодна лента.
Да се ползва примерно по 15 санта на стоп.
И идеята е тъй като лентата произвежда повечето цветове,да се ползва контролерът към нея и посредством схема да се върже към мигач/стоп и тн. и в зависимост от подаваното напрежение на мигач/стоп да свети в съответният цвят.Интересно би било и да се напасне в подходящ дизайн.Но ще трябват по още 15 санта да речем,тъй като при включени светлини отзад габаритите светят и при включване на мигач съответният габарит ще изключва.
Идеята ми се върти отдавна в главата и ако се заиграя някой слънчев ден с нея ще опиша целият проект.
Голяма занимавка ще е,но смятам ,че ще си струва ако се направи както трябва.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

fordsiesta