Маслени амортисьори за МК3 седан.

Започната от Marlboro, 02 Декември 2012 19:51:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Marlboro

Още като сменях задните, питах за маслени защото возят по-меко, но ми казаха че нямало маслени за това мондео.
Чували ли сте за такива за Мк3 или пък от друг автомобил, които съвпадат без преправяне?  Мондеото ми е седан.
Интересуват ме и предните и задните.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

по меко от това ? то си вози меко даже с 18ките се пооправи тая твърде мека возия ..

Marlboro

За теб може и с 28ци да е меко, за мен и с 16ки е твърдо. Не съм пуснал темата, за да ми обясняваш, кое е твърдо и кое не. Питам дали някой е чувал или знае, от кой автомобил биха ми свършили работа.

hotblooded

Всъщност това дали са маслени или газови не определя "твърдостта" на амортисьорите. Можеш да помолиш форумеца които продаваше едно Мк3 на части, просто да измери колко см е разпънат (свободен) амортисьор и колко е свит - и да търсиш по моргите... естествено ще гледаш и захващането да пасне. Може да се жертваш и да купиш един амортисьор от морга да го измериш, после ще ти е модел за захващането.  Но преди да се хвърлиш на амортисьори може да я качиш на канал или подемник и да погледнеш пружините, може предишния собственик да ги е сменил с по твърди, или сравни с друго Мк3 - сядаш на отворен багажник и гледаш колко кляка, ако твоето кляка осезаемо по малко - пружините ти са сменяни и проблема не е в амортисьорите. 

Marlboro

Пружините не са сменяни, знам как возят другите МК3, просто искам да е по-меко и няма как хубави маслени амортисьори да возят по-твърдо.
Въпроса ми е дали някой знае, какви биха станали, не да ходя да ровя по моргите и да си сядам в багажника. Ако нямате какво да допълните по темата, моля не спамете и не давайте акъл, кое е меко и кое твърдо.

petermitkov

Ще питам в аутоплюса и ще пиша имали такова животно маслен амортисьор за МК3.
sapienti sat

Dundee

Скоро сменях амортисьори и никъде не срещнах маслени.
Усещането за твърдост е донякъде субективно, различните хора я възприемат различно, според различните си потребности.
Аз също съм на мнението на Алекси - мисля че пътното поведение на Мондеото само би спечелило от допълнителна твърдост на окачването. И бележката не е за заяждане, мисля че с по-мека возия колата ще стане по-нестабилна (може би дори опасна) при преодоляването на внезапно изскочило препятствие или просто при по-бързо преминаване на няколко последователни завои.

hotblooded

Всъщност характеристиката на амортисьорите не зависи от типа им. Както може да имаш твърди хидравлични дето ще те возят взе едно си в трактор, така може да имаш и "мазно" возещи газови ("френска возия"). Отделно че твърдото возене може да се реши и с подмяна на пружините с по меки и ефекта може да е доста по осезаем. Все пак за да сработи амортисьора първо трябва да се свие пружината.

Pyrhel

При Мк3 има 2 типа амортисьори. Докопах нови от "твъдрите" - heavy duty-та и ги смених моментално. Оказа се, че и старите ми са такива. И въпреки, че старите не бяха изпуснали и си бяха в норми, новите промениха возията коренно, доста по-твърди и как сладко минава през неравностите. ^-^
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Цитат на: petermitkov в 03 Декември 2012 06:25:46
Ще питам в аутоплюса и ще пиша имали такова животно маслен амортисьор за МК3.

Питах: Само газови им излизат от техните доставтици.
За другото - не знаят да има кола от която да са взаимозаменяеми.
sapienti sat

ffmk1l

Цитат на: Marlboro Classic в 02 Декември 2012 22:29:57
За теб може и с 28ци да е меко, за мен и с 16ки е твърдо. Не съм пуснал темата, за да ми обясняваш, кое е твърдо и кое не. Питам дали някой е чувал или знае, от кой автомобил биха ми свършили работа.
Колега, защо си мисля, че този тон е по-подходящ за другия форум?
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Marlboro

И аз си мислех, че някои от коментарите са за другия форум, ама ето на.

Alexi

не знам с какво те подразниха коментарите ни ,но аз съм над тия неща .. окачването на една кола е доста сложно нещо и производителя прецизно го настройва за возия спрямо стабилност в завоите .. тия настройки ( ход на главините твърдост на пружините и амортисьорите спрямо тежестта на купето ) до голяма степен не подлежат на доработки без да се лишиш от нещо .. по твоята логика най меко ще вози кола с изпуснали амортисьори ( тогава са максимално меки ) но това не е така .. колкото са по меки толкова повече вибрации се появяват и предават на купето при преминаване на неравност особено с висока скорост ... за това и няма кой знае колко разновидности амортисьори за мондео мк3 .. смени си ги с нови някакви маркови и ще усетиш подобрение във возията и пътното поведение

Marlboro

Минусите ги знам на маслените амортисьори и въпроса не ми е свързан с тях, беше конкретен.
Съжалявам че пуснах темата, явно само акъл се раздава, без полезна информация. Може да се изтрие, полза няма да има, благодаря.

Marlboro

Ако на някой все пак му е интересно, дали има маслени за МК3, има. Марка Record.
Предни 130лв/бр.
Задни 107лв/бр. Седан
Тези цени са без отстъпки, от произволен магазин.

petermitkov

Браво, който е упорит намира. Цената е добра.
sapienti sat