Перката на радиатора се вклучва преди да е загрял двигателя.

Започната от nasko-g, 20 Ноември 2012 14:26:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nasko-g

Здравейте.Не можах да намеря подобна тема и за това реших да отворя нова.
Проблема ми е че перката се включва почти веднага след като запаля двигателя.Тръгнах да търся температурния датчик който включва радиатора но не съм сигурен да ли е това.Направих няколко снимки на това което ми се струва че е датчика за температурата на двигателя.Ако някой може да каже да ли е това което търся ще съм му благодарен.Колата е фокус ТДЦИ 2002

http://media.snimka.bg/s1/1407/029057597.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1407/029057596.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/1407/029057598.jpg?r=0

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

nasko-g

А можеш ли да ми кажеш каде да търся температурните датчици на двигателя.Немога и немога да намеря каде се намират тези датчици.

Alexi

перката се включва от датчика на радиатора не от тоя на блока ,на радиатора го търси

Радко

Цитат на: Alexi в 20 Ноември 2012 16:30:40
перката се включва от датчика на радиатора не от тоя на блока ,на радиатора го търси
... и като го намериш къде е можеш да го тестваш дали проблема е от него! Като го замериш ще си покаже дали е залепил затворен :) Смяна с друг и се оправат нещата. Другия вариянт е от самата инсталация, но там не съм запознат как работи при теб и немога да помогна

nasko-g

Благодаря за бързите отговори.Ще огледам пак радиатора за датчика.

nasko-g

Здравейте пак. Моя проблем с перката се оказа проблем с климатика.Климатика се включва сам и затова перката работи и тя.Лошото е че на таблото не светка лампата на климатика.Иначе като натисна копчето на климатика и лампата си светва.Някакви идеи каква е причината за проблема!

Alexi

климатика се включва ако натиснеш бутона за бързо размразяване/изсушаване на предното стъкло ?

momo76

Цитат на: Alexi в 05 Декември 2012 08:27:41
климатика се включва ако натиснеш бутона за бързо размразяване/изсушаване на предното стъкло ?
Това се случва само ако е с климатроник, за което силно се съмнявам.

К.Методиев

Цитат на: momo76 в 05 Декември 2012 11:07:54
Това се случва само ако е с климатроник, за което силно се съмнявам.

Не е само при климатроник, аз имам две копчета за посока на въздуха и едното при пускане на обдухване на предното стъкло тръгва и климатика, та затова си ползвам такова без обдухване с климатик.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

nasko-g

Ами колата не е с климатроник а с обикновен климатик.И днес реших като се прибирам от работа да не включвам вентилатора на купето и к-ка не се включи.Като спрях пред нас включих вентилатора на купето и к-ка се включи като средната врътка която определя посоката на въздуха беше в посока обдухване на стъклото.Може да се окаже че май е нормално да е така.Нека ако някой колега има същата кола да пробва да ли при него се включва к-ка.Утре ще направя още няколко проби и ще се консултирам с някой който се занимава с авто климатици и ще пиша какво е станало.

К.Методиев

Цитат на: nasko-g в 05 Декември 2012 23:09:30
Ами колата не е с климатроник а с обикновен климатик.И днес реших като се прибирам от работа да не включвам вентилатора на купето и к-ка не се включи.Като спрях пред нас включих вентилатора на купето и к-ка се включи като средната врътка която определя посоката на въздуха беше в посока обдухване на стъклото.Може да се окаже че май е нормално да е така.Нека ако някой колега има същата кола да пробва да ли при него се включва к-ка.Утре ще направя още няколко проби и ще се консултирам с някой който се занимава с авто климатици и ще пиша какво е станало.

Не мисля, че има какво да се консултираш и да си губиш времето схемата е така още от мондео МК1, предното стъкло е с климатик, а и на много други коли съм забелязал, че е така.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Иван Вълков

Да се включа и аз по темата че при Монди Мк2 дизел няма такова нещо, климатика се включва само когато го включиш....като се замисля върху устройството за управление на вентилацията няма как и да стане.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Цитат на: Иван Вълков в 06 Декември 2012 07:59:21
Да се включа и аз по темата че при Монди Мк2 дизел няма такова нещо, климатика се включва само когато го включиш....като се замисля върху устройството за управление на вентилацията няма как и да стане.

Има как да стане, имам панел точно от мк2 и го разглеждах.

Ето я схемата, червеното е частта която се включва ръчно климатика, синята част е при пускане на обдухване само на предното стъкло, като за целта копчето за посоките не е с 2, а с 4 пина, това им е разликата, същото важи и за на колегата фокуса.

tropper

Момчета, и двамата сте прави, не се биите :D

Просто за някои пазари е правено да е с климатик предното стъкло задължително, за други не е правено така. И аз съм се сблъсквал с няколко модела превключватели според годините и според функцията.

Ако на човека с Фокуса не му се включва перка с парно, насочено в краката или напред, но без стъкло, то въпроса е ясен - климатик.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Иван Вълков

Хммм.. не бе аз не че се оплаквам за мен е по угодно така. Интересно ми стана т.к. ключа за посоките на потока е изцяло вакуумен и няма никъде пин/ключ който да включи климатика чисто електрически.....това ме озадъчи.

Извинявам се за спама

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

И аз да изцапам малко, ама все пак е почти по темата. При мен също като карам вечер през лятото на изкл. климатик и на обдухване на челното стъкло по някое време ми светва леко лампичката на климатика. Дали и при мен се вкл. принудително?

nasko-g

За да сложа край на темата ще уточня че при моята кола климатика се включва при тези позиции на копчетата.Забележете че лампата на к-ка не свети.Не е имало проблем с колата което ме кара да се чувствам глупаво.Благодаря на всички които се опитаха да помогнат.

К.Методиев

Всички говорим точно за тази позиция, нормално си е всичко по колата ти. Лека вечер.

Оспамихме темата на колегата.

tropper

Не случайно са маркирани в оранжев цвят позициите ;)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/