Премигващо осветление Форд Мондео МК3 2.0 TDCI

Започната от ihovahi, 17 Ноември 2012 22:27:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ihovahi

Здравейте,

От известно време имам проблем с колата (Форд Мондео МК3 2.0 TDCI 130 коня 2004 год. хечбек)... и по-точно с осветлението.

Та това осветление както вътре в купето, така и външните светлини премигват и то не винаги без начение даваш ли газ или работи на обороти колата.

Има дни в които нямам проблеми с това и всичко е наред.

Но има дни в които постоянно премигват и това пречи на нормалната работа на двигателя и съответно оборотите се променят.

Генератора е замерен и нямаше проблеми с него.

Според моето мнение най-вероятният проблем е отхлабен кабел на масата... но къде точно незнам.

Надявам се проблемът да не е сериозен.

Моля да ми помогнете кой с каквото може.

Благодаря предварително.
Който фôрка "майстор" си нахôда!

hotblooded

Виж мястото където масата се хваща към купето.  Другия варинат е самия ключ на осветлението да ти прави номера.

Backstage

Цитат на: ihovahi в 17 Ноември 2012 22:27:48

(Форд Мондео МК2 2.0 TDCI 130 коня 2004 год. хечбек)...
колата е Мк3 май

SICKandPROUD

Имах същия проблем колега и при мен се оказа ключът,с времето просто не да дава хубав контакт вече.Смяната на самия ключ ми оправи главоболията.
ПС:ако е 2004г. колата трябва да е мк3,а не 2

Поздрави и успех !!!

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

viksata

При мен е същия проблем ...фарове,осветление та дори и колата имам чувството че работи на тласаци...

аз го отдавам на диодния блок на алтернатора ...........

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

hotblooded

Цитат на: viksata в 18 Ноември 2012 08:35:04
При мен е същия проблем ...фарове,осветление та дори и колата имам чувството че работи на тласаци...

аз го отдавам на диодния блок на алтернатора ...........
Ako и мотора прексъва - най-вероятно имаш проблем в контактния ключ!

ihovahi

Здравейте и благодаря за отговорите.

Действително съм объркал и вместо МК3 съм писал МК2... извинявам се за това.

Значи освен премигването оборотите играят до към 1200 и после спадат и си се вдигат.

Колата сама си се засилва на трета и четвърта до към 60 км стига... после натискам спирачка и се спира.

Значи кой ключ да сменя за да ми се оправи проблема?!

Благодаря.

hotblooded

Цитат на: ihovahi в 18 Ноември 2012 11:26:25
Здравейте и благодаря за отговорите.

Действително съм объркал и вместо МК3 съм писал МК2... извинявам се за това.

Значи освен премигването оборотите играят до към 1200 и после спадат и си се вдигат.

Колата сама си се засилва на трета и четвърта до към 60 км стига... после натискам спирачка и се спира.

Значи кой ключ да сменя за да ми се оправи проблема?!

Благодаря.

Колега, щом и оборотите играят - иди в сервиз, че от разстояние сериозна диагностика не става!

ihovahi

Здравей,

Най-интересното е, че не го прави постоянно. Според мен си е някакъв проблем от кабел на маса.

Диагностиката ще покаже ли проблема?!

hotblooded

Нямах предвид диагностика на ECU - а в сервиз където знаят какво правят да я прегледат

ihovahi

Аз много много на сервизи и майсторите в тях им нямам доверие... просто претупват нещата даваш купища пари а колата си е на положението в което си им я оставил... просто както казват хората... "не питай старило а патило".

Ако някой е имал такъв проблем и го е решил моля да ми каже как за да го оправя и аз.

Marlboro

От време на време и при мен примигваха светлините вътре и отвън, оборотите също играеха. Уж замерваха алтернатора, уж беше наред, уж друго беше.
Накрая стопи намотките и изгоря. Смених го и проблема изчезна.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ihovahi

Ами ще видя да го сваля алтернатора и да видим какво му е положението. Благодаря за отговора.

ihovahi

Здравейте.
Тази вечер пак карах колата и нямаше и следа от премигващо осветление нито в купето нито фаровете... е къде е проблема незнам вече...

Marlboro

При мен беше така, на моменти примигваха плафоните и фаровете, играеха леко оборотите. Закарах я на електриджия, замери я и каза че презарежда, после я закарах на друг и каза че е наред. Замервана беше над 10 пъти, някои от тях стоеше над 30 мин. Казваха че е добре и е било друго. Точно като при теб си карам и нямам ядове една седмица и изведнъж почва, после спира пак за няколко дни и пак почва. Така цяло лято и накрая се размириса и като го гледам, стопил намотките и като го замерих едвам 10ка вадеше.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

ihovahi

Значи да не се чудя ами да сменям или да пратя за ремонт алтернатора... много ме дразни това трептене...

tropper

И при мен има подобен проблем - цък - само че още не съм установил какво е точно. За примигване съм усетил само на дисплеите на таблото леко примигване. Лошото е че го прави на 2-3 дена веднъж за по малко и спира  :-[, та е трудна диагностиката. Ще си монтирам волтметър и ще видим дали ще засече нещо от алтернатора. Не се бях сещал за такава възможност  (thup)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

ihovahi

Здравейте.
Изглежда, че успяхме да отстраним проблема, след смяна на реле регулатора. Два дни я карам и не е правила проблем. Надявам се и да не прави.

Това е.

Реших да пиша за да може и други, които имат този проблем да могат да го остранят.