Нормална температура на работа на мотора

Започната от Радко, 10 Ноември 2012 20:11:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Радко

Въпроса е следния: каква ще е разликата ако един мотор(термостат) фабрично работи на 88-90 градуса започне да работи на 82 или 95? Какви ще са плюсовете и минусите или най-добре си е фабричните спецификации?
пп Четох разни неща от сорта на: топлината си е загубена енергия, така че при по-топъл мотор енергията която се губи ще е по-малка! ... което много много не е вярно според мен.

lazarkk

В случая при теб по рано отварящия е по добър вариант, защото като връткаш на място ще отвори по рано и по лесно ще се охлажда. Поне според мен. Иначе по ниска температура говори за по висок разход на гориво и масло. Но пък според мен и мойте наблюдения върху мондеото оптималната работа на двигатела е при около 75-80 градуса, нагоре започва да се спъва. Аз сега карам с термостат, ако не се лъжа 85-87градуса при фабричен 92-95, или нещо от сорта бяха, и съм доста по доволен, в задръствания и т.н. си вдига темпа колкото преди, но щом тръгнеш пада веднага и двигатела е в стихията си. Може да помислиш и за датчик на перката който по рано да я пуска, така ще си с стабилна температурата и като цяло по ниска.

Иван Вълков

Цитат на: lazarkk в 11 Ноември 2012 13:20:42
В случая при теб по рано отварящия е по добър вариант, защото като връткаш на място ще отвори по рано и по лесно ще се охлажда. Поне според мен. Иначе по ниска температура говори за по висок разход на гориво и масло. Но пък според мен и мойте наблюдения върху мондеото оптималната работа на двигатела е при около 75-80 градуса, нагоре започва да се спъва. Аз сега карам с термостат, ако не се лъжа 85-87градуса при фабричен 92-95, или нещо от сорта бяха, и съм доста по доволен, в задръствания и т.н. си вдига темпа колкото преди, но щом тръгнеш пада веднага и двигатела е в стихията си. Може да помислиш и за датчик на перката който по рано да я пуска, така ще си с стабилна температурата и като цяло по ниска.
...термостат от дизелово мондео значи ще стане идеялно той е на 88 - 89 градуса

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Alexi

да не ви се струва че върви повече щото обогатява повечко екуто на незагрял мотор ..

lazarkk

Цитат на: Alexi в 11 Ноември 2012 13:45:54
да не ви се струва че върви повече щото обогатява повечко екуто на незагрял мотор ..

Напълно е възможно, но е факт, че върви повече.

Радко

Е при  мен ЕКУ-то липсва, така че по-добре ли ще е гледам че има датчици на 82градуса дават ги за Пинто и Коси?  ^-^

lazarkk

Според мен ще е по добре в твоя случай, но трябва и термостат, не само датчик.

Радко

Цитат на: lazarkk в 11 Ноември 2012 19:41:24
Според мен ще е по добре в твоя случай, но трябва и термостат, не само датчик.
Опа ... моя грешка! Исках да кажа термостат не датчик ...  термостат на 82 градуса :)

hotblooded

Забравил съм вече - температурата означена на термостата какво оказваше - температура при която е напълно отворен, или температура при която започва да отваря?

Радко

Цитат на: hotblooded в 11 Ноември 2012 23:28:05
   Забравил съм вече - температурата означена на термостата какво оказваше - температура при която е напълно отворен, или температура при която започва да отваря?
Ами май е започва ... мисля че показва температурата в която държи мотора :)

lazarkk

При мен на двата си пишеше и двете температури, едната е кога започва да отваря, другата кога е напълно отворен, разликата е около 5 градуса. Поне го имаше щамповано на самия термостат и на оригиналния и на този дето го сложих.

Радко

Цитат на: lazarkk в 11 Ноември 2012 13:20:42
А добре като я караш със 5-6 градуса по-ниска температурата от фабричната разхода на гориво (и масло) вдигнал ли се е при теб освен че върви повече?

escobar

Термостатът ли е слабо място на Форд, защото с предишни коли никога не съм имал проблеми с термостат, а пък във Форд форумите често се дискутират проблеми и ситуации, свързани с него?

Радко

Цитат на: escobar в 12 Ноември 2012 16:02:59
Термостатът ли е слабо място на Форд, защото с предишни коли никога не съм имал проблеми с термостат, а пък във Форд форумите често се дискутират проблеми и ситуации, свързани с него?
Ами принципно не. Да се чуят мненията на хората относно въпроса е темата :)

lazarkk

Цитат на: Радко в 12 Ноември 2012 14:24:49
А добре като я караш със 5-6 градуса по-ниска температурата от фабричната разхода на гориво (и масло) вдигнал ли се е при теб освен че върви повече?

Какво да ти кажа и двете са малко по високи, но това може да е и заради повече настъпване, защото е съвсем различно поведението на двигатела и те кара да минаваш в немного икономичен режим на шофиране.

Радко

Цитат на: lazarkk в 12 Ноември 2012 17:07:28
Какво да ти кажа и двете са малко по високи, но това може да е и заради повече настъпване, защото е съвсем различно поведението на двигатела и те кара да минаваш в немного икономичен режим на шофиране.
Хаха ... и ти си прав донякъде! Но явно си има много голямо значение щом 5 градуса казваш че имат толкова много разлика  (booty)

tolubeev

Здрвейте! Някой може ли да ми каже, защо след смяната на ДВА трмостата колата продължава да ми загрява? Става на въпрос за Форд Фокус 1.6 16V 100 кс. 99г.
NVasilev

К.Методиев

Цитат на: tolubeev в 23 Септември 2014 17:05:34
Здрвейте! Някой може ли да ми каже, защо след смяната на ДВА трмостата колата продължава да ми загрява? Става на въпрос за Форд Фокус 1.6 16V 100 кс. 99г.
Щото имаш проблем с охладителната система който е фабричен дефект, оправя се лесно с 2 тройника и байпас между два маркуча.

Разгледай този документ да ти се изясни.
https://www.dropbox.com/s/vae3lwdje1lzy5k/Doc1.doc?dl=0

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.