Лачено Мондео мк3

Започната от ForeverFord, 08 Ноември 2012 23:47:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ForeverFord

Мондю се завърна на свой собствен терен.Роден през 2002 година с двулитрово сърчице и 145 удара в минута (к.с)
Модела е преди фейса но има доста промени и сега ще ви ги споделя
Сменена предна броня

стопове след фейса с хромирана лайсна

високи прагове,което от своя страна има минуси,но като цяло се връзва с визията

задно спойлерче

освежени предни и задни спирачни апарати

ето го и резултата

Вътре Мондеото има доста екстрички

Както се вижда средната конзола е облепена с карбоново фолио
Друго упгрейдче,което е направо но нямам снимки е пластмасовите дръжки от вътрешната страна на вратите са облепени с карбоново.Снимки като ги снимам.
Мондео

Освежаване

Ще споделя че още две части следват да бъдат подновени от фейсовия вариант.

Легенди:(fe) "качи света на колела";
    Stop Walking,Keep Driving by (fe)

Светльо

Красота! Голяма лачо е, и раговете отварят много...  (happy)

ForeverFord

SICKandPROUD

Страхотна е колата...
Пожелавам ти само хубави моменти с нея!!!

Не са важни конете в мотора-важно е магарето зад волана !!!

amplified

Не я ли чуваш как ти реве и плаче за брони да отговарят на праговете? :)

ForeverFord

Следя ги аз от доста време в ибея,но се и двуумя дали да не взема от СТ155 защото бронята е с един отвор за аспух а от Ст220 с два и там има много голяма игра.Говоря за задна броня те разлики в предната нямат.

Pyrhel

Бронята, халогенчетата, пръскалките за фаровете и долната решетка. Държачите на бронята са малко по-различни, ама и твоите ще станат :P

За отзад - добавките към бронята (котешките очета и средната пластмаса с декоративната решетка), както и накрайник за кюнеца.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

тия всичките неща държат високи цени после боя това онова .. 1000 лв няма да стигнат

ForeverFord

Мисля че е същия цвят даже  >:D >:D >:D Само единия рефлектор му го няма,ама ако я даде на добра цена,ще се замисля.

Иван Вълков

Уникална кола.....продължавай да я развиваш все така.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

Супер ще стане с тая броня, дебни я!

П.С. абе защо на половината снимки Мондеото е синьо, а пък на другите - черно?  ???

hotblooded

Мисля че е пребоядисана в един момент и трябва сега да е черна  ::)
Колега (Forever Ford) - темпомата ти ли го добави или си е "по рождение"?

ForeverFord

Цитат на: BIGFORDFAN в 02 Декември 2012 22:34:28
П.С. абе защо на половината снимки Мондеото е синьо, а пък на другите - черно?  ???
Всичко е заради цвета който е тъмно син,които е доста особен!!

Цитат на: hotblooded в 02 Декември 2012 22:58:45
Колега (Forever Ford) - темпомата ти ли го добави или си е "по рождение"?
По-рождение си е така.

Vas

Красота! Перфектно от всякъде  (thup)

ForeverFord

Айде сефтето на сняг за тая година е на лице  ^-^

ForeverFord

Малко да упна темата с едно рекордче относн разхода поставено тази седмица  (koo)  (koo) (koo)

ForeverFord

малко да покажем новостите  ^-^
времето се постопли и дойде време да монтираме фейсовия заден панел с хромираната лайсна,панелът беше различен цвят и затова всичко трябваше да се махни и след това да се сложи наново.

Използвах възможноста, да сменя задните светлини на номера с бели

Иии крайния резултат

Друго с което днес се занивахме с баща ми беше задния механизъм на отключване,защото ни правеше проблем и доста често трябваше да отваряме багажника с ключ,но всичко за това утре в раздел мондео ще кача и със снимки

Pyrhel

Тая лайстна лъскавата как е закрепена? Дръжката (панелът) има ли някакъв улей, жлеб, пишка, чеп, което е по-различно от стандартната без хром?

ihovahi

ForeverFord я обясни как се закрепва това чудо (лъскавата лайстна), че Стефан (gambit) ме пита за моята ама аз колата си я взех с тази лайстна та нищо не можах да му обясня...
Който фôрка "майстор" си нахôда!

ForeverFord

Ами самият панел е по-дебел отколкото оригиналния.Тази лайсна е захваната с някакво двойно залепващо тиксо което е много здраво и също така има улей в който ляга с 10 крачета,който влизат на вътре в панела и уж щракват ама колко е здраво не се знае,щом оригинално е захванато и с тиксо.

Pyrhel

T.e. на оригиналната дръжка не може да се бучне само лайстната, дори и да се премахнат крачетата й, за да не пречат?

ForeverFord

Цитат на: ihovahi в 27 Май 2013 23:57:18
ForeverFord я обясни как се закрепва това чудо (лъскавата лайстна), че Стефан (gambit) ме пита за моята ама аз колата си я взех с тази лайстна та нищо не можах да му обясня...
Това е за лайсната с хром:
"Ами самият панел е по-дебел отколкото оригиналния.Тази лайсна е захваната с някакво двойно залепващо тиксо което е много здраво и също така има улей в който ляга с 10 крачета,който влизат на вътре в панела и уж щракват ама колко е здраво не се знае,щом оригинално е захванато и с тиксо."
Това е за самият панел:
Като всички панели при мондено
1-во.Махаш кората на багажникаси,щипчиците излизат много лесно,но след 5-6 махания ще почнат да ти се чупят  :))
2-ро.Имаш 6 гайки 10-ти размер да махнеш
3-то да откачиш лампите за задните светлини на номера
4-то да откачиш куплунга за задния механизъм за отваряне на багажника
5-то панела излиза сам

ForeverFord

Цитат на: Pyrhel в 27 Май 2013 23:59:09
T.e. на оригиналната дръжка не може да се бучне само лайстната, дори и да се премахнат крачетата й, за да не пречат?
Няма смисъл да махъш крачетата те не ти преча,просто сложи и още нещо за посигурно.Аз исках пак двойно залепващо но баща ми реши със силикон прозрачен,да я хванем.

Pyrhel

Т.е. на оригиналната дръжка, която НЕ е предвидена за хром може да се бучне само хром лайстната, която ще отлепя от друга тит х дръжка?

ForeverFord

Не,неможеш.Не си прочел един от предишните ми статуси,в които споменах че този панел с лайсната е по-голям от оригиналния.Разлика е в това ме панелът с лайсната е удебелен толкова колко за тази лайсно и тя ляга вътре в него,затова няма да мине твоя номер  :))

Alexi

Анатоли няма да стане .. аз съм разглеждал отблизо такъв панел ,има вдлъбнатина за лайсната и тя е изравнена с боята не стърчи над нея ..

ihovahi

Т.е. ако нямаш неможеш да си сложиш така ли?!

Alexi

Васко ,ако след тия обяснения до момента все още не ти е ясно подозирам ,че не можем да ти помогнем  ^-^

ForeverFord

Колеги,за мондео мк3 има два задни панела.Преди фейса без лайсна и след фейса с лайсна.

ihovahi

Цитат на: Alexi в 28 Май 2013 14:46:34
Васко ,ако след тия обяснения до момента все още не ти е ясно подозирам ,че не можем да ти помогнем  ^-^

Ам Алекс аз го писах белким ми пишеш нещо  (rofl) ама аз си имам това лъстнатко на капака  :P :P :P