Мирише на бензин

Започната от Revell, 28 Септември 2011 11:23:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Revell

Привет.
От 2-3 дена в купето на колата се появи миризма на бензин. Преди около година имаше същия проблем, но тогава се проявяваше като се разклати колата по завои и е горещо времето. Смених уплътнението на тръбата от гърловината на резервоара и спря. Сега се проявява по скоро ако ускорявам бързо (давам повечко газ) и времето не беще топло. Това ме води на мисълта че е някъде от мотора(там е топло и може да се изпарява). Появява се независимо дали карам на газ или бензин. Проверих за течове - няма, проверих пробката за мерене на налягането и като развия капачката понамерисва на бензин, ама като си е завита няма нищо. Някой има ли идея къде се крие заека?

Bobi

Според мен няма от какво друго да е освен някой спукан маркуч. Аз бих огледал всичко наново...

Pyrhel

Може да не е спукан, а напукан, бензина се промъква навсякъде, мизеркина, особено като е под малко по-всоко налягане...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Revell

Благодаря за отговорите това "особено като е под малко по-всоко налягане..." не се бях замислял. Като е нагрято, докато спра и нищо чудно да се изпрява през някоя пукнатина или лоша връзка, другия оглед ще е на запален мотор с даване на гас да видим дали няма да сълзи от някъде.

Pyrhel

О, чак видимо сълзене едва ли ще, то ще капе някъде тогава. По-скоро да се изпарява през напукан маркуч (маркучи).
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Danchev

Има няколко неща, които могат да предизвикат миризна на бензин в купето.
Прословутата еко система дето мята бензинови пари от резервоара към мотора.
Подпушвания или нарушаване целостта на системата за бензинови пари или вентилацията на резервоара.
Напукан маркуч или хлабава скоба ... бензина е силно летлив и дори много малко количество се усеща като миризма.
О-пръстените на рейката.
Гарнитура на изпускателният колектор ... въпреки, че от там няма да мирише на суров бензин, а аромата няма как да се сбърка.
How about a magic trick?

Revell

Ами до колкото знам и съм чел предния път като стана това нещо ако е от системата за бензиновите пари, би трябвало да мирише като се запали колата студена, тъй като тогава отваря клапана. Тук имаше леко противоречие, тъй като знам че и ЕГР системата сработва при студен мотор. За нея съм сигурен, тъй като при мен се чува, след като затвори клапана се променя звука на мотора, но не съм сигурен дали тогава се пуска или спира системата на парите.

Bobi

Колега, какво стана? Локализира ли проблема?

Revell

Привет,
Зимата имах доста перипетии и та чак до сега и не ми остава време за колата...само я карам. С натъпването на ледниковия период миризмата си отиде както всяка година. Интересното е че тази година все още не се появила въпреки жегите, но ако се появи ще пиша.