1.8 tddi turbo mega cooler

Започната от Jamari0, 29 Октомври 2012 11:33:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hotblooded

Цитат на: road runner в 31 Октомври 2012 15:49:01
По добре за половината пари горе долу : Челен кулер ,Пърхи да барне ЕКУ-то ,разкарваш част от генерацията + филтър и си я карай :) Ако толкова ти се карат 200 коня има доста избор :)
Има 2.2 мотор от мондео на части.... бил е работещ, що си мисля че ще му излезе по евтино да набута големия мотор в купето от колкото чипсването. А със 2.2 фокуса буквално ще е изтребител.

ivan_vn

А не става ли на фокуса да му се сложи една помпа и дюзи от TDCI и след това да се направят настройки ???
Днес ми казаха че на ТДДИ-то буталата му били същите като на ТДЦИ ????

Alexi

конверсия към комън рейл ще е твърде скъпа .. по добре да се купи направо такъв мотор от тоталка

Bobi

Колега, ако те интересува двигател 2.0 ТДЦи, 136 к.с., на 55 к км, мога да ти дам телефон на собственика.

ivan_vn

Добре колеги заинтересувахте ме  ;D Може да ми дадеш номера но дали ще се сабере това 2.0 тдци във фокуса??

road runner

Щом имаш мерак да я направиш ,ще влезе ..... V8 вкарват , Косуърт мотор вкарват и то надлъжен ,та 2.0 ТДЦи нема да влезе :) Дръж темата винаги отгоре ,да видим как стават нещата :)

ivan_vn

Вече се е решило че смисъл няма от мойте планове.... Сега въпроса е от де може да намеря читав 2.0/2.2 ТДЦИ. Ще съм много благодарен ако някой предложи нещо.

hotblooded

Виж в "продавам" - имаше мондео 2.2 TDCi на части.... мотора беше разглобен, но не е проблем и да се сглоби.... 

ivan_vn

Здравейте отново колеги,
Поразчетох се в нета и за съжаление нищо обнадеждаващо не чета..... Видях в един форум един ентусиаст като мене който иска да сложи 2.0 тдци. Прочетох че за да го събери трябва да удължава предница.... Навит съм да си направя колата но нямам намерение да режа и удължавам греди от там ще трябват нови калници и капак..... А за 2.2 тдци май няма смисъл ваобще да приказваме ???

hotblooded

Другия вариант е да намериш 1.8 или 2ка бензин и така и така си купил турбо-кит - сменяш мАтора и ползваш кита

Jamari0

И аз си мисля, че 2.0 Зетек ще е най-удачния вариант и най-евтиния вариант.. Зетеци под път и над път, а и имаме зетек гуру.. незнам дали е в нашия форум, но със сигурност знам, че е в другия (disc) :-*

Pyrhel

Сериозно ли си го мислите от дизел на бензин? Тая кола за евридейка ли ще я ползваш, имаш ли други коли, с които да обикаляш за части?

Не съм от ония, дето те разубеждават, ама помисли реално какво от тая кола ще можеш да ползваш за swap-а към бензин. Помисли и колко пари ти струва само ел. инсталацията за арматурното табло, как ще вържеш ключа на запалването с имобилайзера, скоростни кутии, полуоски... И стигни до годишния технически преглед като най-лесната част. А турбинирането на атмосферен далеч не приключва до това да завариш едни колектори и да зашиеш турбината.

Искам само да спомена, че като си търсих сиерата, с това купе много дълго време стоеше само една 2.3 дизел и тия неща съм ги мислил и аз. Това ми беше най-най-най крайния вариант, ВЪПРЕКИ, че в моята сиера работа не ми върши нищо от стоковото.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Jamari0

Pyrhel чесно да ти кажа не съм си и мислил да се минава от дизел на бензин.. Просто казвам, че според МЕН повече си залужава бензина да се прави отколкото дизел.. (просто съм фен на бензина)

Тука говорим за дизел  ;D Така че предлагам да прекратим бензиновия вариант (освен ако не се купува друга бензинова кола и съответно да се отвори друга тема :)) )

За да не съм офф намерих 1 тема в PassionFord (извинявам се предваеително ако нямам право да пускам линкове към други форуми) - http://passionford.com/forum/general-car-related-discussion/260756-2-2-tdci-in-a-mk1-focus-possible.html

Някои са писали че са виждали вече "суапнати" 2.0 тдци във Фокус 1, но както са казали хората "око да види ръка да пипне"  :D

ivan_vn

Някой знае ли на колко ми надува турбината сток ????

Иван Вълков

Трябва да е около 1bar

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

ivan_vn

Трябва ми да знам с точност , някой знай ли

kenykirilov

Цитат на: ivan_vn в 07 Ноември 2012 21:33:58
Трябва ми да знам с точност , някой знай ли
Aко някой все още следи темата.. мисля че се води 10 psi за tddi  и 22 psi за tdci.
...не може един човек да знае и може всичко, но винаги може да опита!

G_o_c_e_v

Тука преди 2 дена закачах колата на комп и показа 1,97 при смачкване на педала и после предимно се въртеше към 1,74
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

Цитат на: G_o_c_e_v в 11 Януари 2013 17:05:20
Тука преди 2 дена закачах колата на комп и показа 1,97 при смачкване на педала и после предимно се въртеше към 1,74
.....ама барове ли??

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

naskoto__

Преди доооста време бях чел една тема в RS-2000-16V.COM.Та едно комби Ескорт тди(Ендура ДЕ),състезателно,с клетка...го бяха докарали към 150 коня,с много мъки.Дори имаше и графики от дино.
Единственото,което може да се прави е да се пусне повече аванс на горивото.Под аванс,имам в предвид промяна на центровката на самата помпа от ангренажа,променя се момента на подаване на гориво и естествено повече налягане от турбото(не е задължително да се слага голяма турбина).Увеличаване на порцията,по-големи разпръсквачи,общо взето чисто механични настройки.НО,тия настройки по помпата трябва да се правят от разбиращ човек,или поне на стенд.
Реалистична цифра,според мен са максимум 120 конъове.