Заден мост от комби на седан

Започната от michael_cool, 23 Октомври 2012 20:07:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

michael_cool

Извинявам се предварително за мястото на въпросът ми , но ако има интерес ще напревя тема .
Въпросът ми е към любителите на Сиера , някой слагал ли е заден мост от комби на седан или дали му е минавала подобна идея през главата . От няколко дена ми се върти тази идея в главата и ми се струва доста добро решение .
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!

cosworth team ruse

аз съм чувал че носачите им са различни и амортисьора горе при бомбето по различен начин се хваща,от каква гледна точка е по-добър ?
FORD SIERRA POWER

Danchev

Магарето би трябвало да е същото, но и носачите и амортисьорите са различни. Различно е и мястото на пружината ... при комбито амортисьора е в пружината без да са захванати един за друг обаче, както и мястото където амортисьора се хваща за купето.
How about a magic trick?

viksata

Ето къде са амортисьорите на комбито, единственото което е плюс според мен е че ще държи повече в наклон, и съответно ще е по корава задницата заради и самите амортисьори (thup)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

michael_cool

На мен задния мост от комби ми допада повече ,  мисля  че колата ще е по стегната и както каза Виктор ще е по стабилна в наклон . Пружини ще се намерят по лесно , а и само с малко срязване ще се постигне много добър ефект ... дори ми се струва , че няма да има проблем с разкрачването като при седана :) ... За мен лично този мост е по добър и ако се сдобия с такъв на пролет мисля да го сложа . Харесва ми по още една причина мисля си да сложа на колата  Coilover-и  , с този мост ще стане по лесно преправянето  ;D
Само две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост!