Автомивки на самообслужване

Започната от Pyrhel, 17 Септември 2011 14:09:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

От доста време насам предпочитам аз да си мия колата. Причината - най-вече средства. Миенето в София се извършва на различни цени, но най-често между 7 и 10 лева. Зимните периоди я мия почти всяка вечер, за да падне цялата мизерия от колата, а на ден по 8 лева за миене идват в повече накрая на месеца... Ето защо си купих гъба, препарати и ходя на автомовките, в които се пускат левчета и тече вода. Вече трениран, мога спокойно да кажа, че за 2 лева измивам перфектно цялата кола. 2 лева, но на определени мивки. Ето и цените, на тези, които съм посещавал:

ОМВ: 1.5 лв за 90 секунди?! Неизгодно!
Еко: 1 лев за 3 минути. Ето тук мога да измия колата за 2 лева. Включително да я изпръскам и отдолу, за да падне мизерията.

Естествено, не е много приятно, защото зимата ръцете мръзнат, после трябва да переш гъбата... :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

tropper

Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

Pyrhel

На околовръстното, там където се пресича с Борис - пътят към Владая

Bobi

Аз също предпочитам да си мия колата сам.Не знам за Вас, но на мен ми харесва да си я мия  :D. Ако се чудите какъв шампоан да използвате, горещо ви препоръчвам Ma-Fra Daytona - шампоан и полираща вакса в едно. Ефектът е потресаващ! Продава се в по-големите хипермаркети като Бриколаж, Практикер и др.
Принципът на действие е така : Минавате с чиста вода, за да падне мръсотията и после почвате да търкате с гъба, в която се сложили от шампоана. След това минавате отново с чиста вода и се наслаждавате на блестяща кола  8)

Artur_111196

Здравейте приятели, от известно време и аз съм на собственоръчно измиване, най вече ползвам мивката за левче в квартала до бившата бензиностанция "ОМИКС"  и мога да се похваля че средно с 4-5 лв.  се измиваме и вътре и отвън...  А за още 2 лв. си правя и 5 л. течност за чистачки/лятна/,  за което купувам от който и да е Супермаркет две шишенца "MEDIX" за стъкла без помпичката наливам разреждам и готово...   

petarrs

В последно време наблягам на ваучерите за автомивки. Цените варират от 6,5 до 9 лв за комплексно. Мисля , че си е оферта.
:-\

beware of the monster

Alexander

В Пазарджик на СКЪПА автомивка(не с цигани) ми я мият комплексно за 8 лева, като всяко десето е безплатно  :D :D Иначе аз си я мия сам само лятото, след което си е полирам с една машинка и става супер! Ползвам продуктите на Сонакс и съм супер доволен!  ;)
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

escobar

ЕКО на Горнобански и на бул. Вапцаров (до Софияленд) са екстра като цена спрямо времетраене. Няколко пъти обаче съм чакал разни психопати да си мият колите по 10-15 минути и това ме отказва. Тия хора грам не осъзнават колко са товарещи и че това е автомивка за експресно миене, не за изложба.
ОМВ са ясни, там е кратко и скъпо, но това не отказва флегматиците.
Има автомивки 5 minutes, чувал съм че са добра алтернатива на бензиностанциите.

Най-доволен съм от автомивка Green, след Пушкин по Околовръстното. Организацията е на топ ниво и могат да мият няколко коли едновременно. 8 кинта е външното и мият по начин, който аз лично не мога да постигна или за да постигна трябва да си купя сумати препарати и да инвестирам тройно повече време. В общи линии се мия веднъж на 2-3 седмици, прахоляка придава "рали" осанка на Форда.

Vasilev

Ето това е рали осанка  :D Получи се след едно ходене на палатки и доста офроуд.
Иначе по темата, аз ходя в една автомивка в Радомир, като имам път натам. Момчетата ползват козметика само на Ma-Fra и я излъскват до изложбен вид. Цялото удоволствие за вътрешно и външно почистване е 8 лева.

Polly

За вътрешно измиване на тапицерия препоръчвам SMAC- универсален препарат "без изплакване". Продава се в големите вериги, лично използвам антибактериален, заради неутралната миризма. За разлика от Ma-Fra спрея за текстилни тапицерии НЕ остават петна, със светла тапицерия е колата и всяко петънце се забелязва. Почиствам тапицерията със SMAC и микрофибърна кърпа и става като нова.
За външно измиване като автомивка ползваме автомивката под моста Чавдар при Гуми Радиал -8 лв външно.
Името няма значение...
                                  Важни са ХОРАТА, които седят зад него!

Bobi

Сега, ако постнеш и някаква снимка на това нещо, няма да имаш равна...По моите седалки има светли петна ,точно от препарат. Онзи на Turtle Wax, с жълтата четка. Изобщо не съм доволен...

Polly

Ето това е:

Купуваме го от Метро, около 4 лв. Разреждам го в 5 л вода 1 капачка, ако е мръсно петно директно върху микрофибърна кърпа. За да не остават следи от препарат 1/3 капачка в около 5 л вода.
Името няма значение...
                                  Важни са ХОРАТА, които седят зад него!

Bobi

Забравих да ти благодаря, Поли! Извини ме!

Тези в ОМВ много са нахални... Не стига, че е за 1 лв е 90 секунди, а и вече машинките не работят с 50 ст.  (angry)

Bobi

Как жена на средна възраст (45-50 г. ) си мие автомобила на автомивка на самообслужване? ( Еко-  София Ленд)

1. Пуска активна пяна и минава цялата кола.
2. За да не изразходи напразно пяната, отваря предния капак и почва да мие двигателя с активна пяна.
3. Изплаква автомобила.
4. Повтаря т.2 - изплаква двигателя.
5. Пастира колата и след това двигателя.

И на всичкото отгоре кара Форд  (omg)

Pyrhel

Екото на околовръстното и Борис са ъпдейтнали тарифата - от там се връщам. Един лев = две минути :(

road runner

От ОМВ-то до МП-Младост съм адски разочарован . Когато си мих кулера за 1лв не успях да го измия . Преди 1седмица ходих да мия количката за бебока дето го чакам  (fri) на една мифка в Младост 3 на разклона за Горубляне и за 1лв се чудих вече какво да и мия . Така ,че ако някой от Района на Младост си търси мифка ,там е неговата , но няма глезотийте на ОМВ :( като пяна и други такива . Може би това и е минуса :(

Alexi

OMV намалиха времето почти наполовина от няколко месеца е така .. и пак е фул а машините им се взима акъла ...

supertorr

Цитат на: road runner в 28 Декември 2011 10:18:31
на една мифка в Младост 3 на разклона за Горубляне и за 1лв се чудих вече какво да и мия . Така ,че ако някой от Района на Младост си търси мифка ,там е неговата , но няма глезотийте на ОМВ :( като пяна и други такива . Може би това и е минуса :(

Вече няколко пъти я ползвам и съм доволен. Какви глезотийки  трябва да има- има водоструйка, активна пяна/ и то с добър препарат/ и паростуйка. За 1лв. за 2 мин. си е супер (thup)

hotblooded

В Бургас пред КауфЛанд за 2 лв може да си измиеш колата. взема монети и по 50 ст. има и бутон "пауза" докато търкаш с четката. има програми вода+ препарат, вода за изплакване, вода+препарат за гланц и др.

Иван Вълков

В Бургас съм ползвал мивката до новият възел за Меден Рудник.  Има и прахусмукачка на монети

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

BIGFORDFAN

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=10&t=86861 ето ви една интересна темичка за пастирането, безконтактното миене и т.н.  :P

pantata

Цитат на: Иван Вълков в 18 Март 2012 23:13:59
В Бургас съм ползвал мивката до новият възел за Меден Рудник.  Има и прахусмукачка на монети

В Д-град има на самообслужване по стария път за с. Крум в дясно, пред една от последните къщички.

Backstage

Цитат на: BIGFORDFAN в 28 Март 2012 12:30:47
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=10&t=86861 ето ви една интересна темичка за пастирането, безконтактното миене и т.н.  :P
Мдааа Тука става въпрос за не безизвестния Десо който е много голям!!!
аз съм гледал много коли пастирани от него и наистина такова нещо не бях виждал преди...
много ми се иска да му закарам мойта но за съжаление ще ми излезне много скъпо до габрово... :'(
който е заинтересован просто напишете в гугъл "десо пастиране" или нещо подобно и ще видите някои коли

BIGFORDFAN

Цитат на: backstage1978 в 28 Март 2012 16:57:14
Мдааа Тука става въпрос за не безизвестния Десо който е много голям!!!
аз съм гледал много коли пастирани от него и наистина такова нещо не бях виждал преди...
много ми се иска да му закарам мойта но за съжаление ще ми излезне много скъпо до габрово... :'(
който е заинтересован просто напишете в гугъл "десо пастиране" или нещо подобно и ще видите някои коли
То че Десо е много навътре по тея теми е ясно, но аз исках да Ви покажа най-вече неговото мнение за безконтактните мивки за левче, които май всички редовно ползваме...

Иван Вълков

Цитат на: pantata в 28 Март 2012 15:51:38
В Д-град има на самообслужване по стария път за с. Крум в дясно, пред една от последните къщички.

Колега, за кой от двата пътя за село Крум става въпрос, от към "Кортовете" или от разклона на излизане от Димитровград?

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Backstage

Цитат на: BIGFORDFAN в 28 Март 2012 18:40:28
То че Десо е много навътре по тея теми е ясно, но аз исках да Ви покажа най-вече неговото мнение за безконтактните мивки за левче, които май всички редовно ползваме...
Всъщност да.Оказва се че тва е голяма разсипия за боята

blago87

А аз използвам автомивката на самообслужване у нас. Купих си една водоструйка на промоция нисък клас аз домашна употреба, накрайник за препарат+автошампоан( някакъв английски беше), който по-късно се оказа, че вади по слаба пяна от веро за 1,60 литъра..и от тогава колата си я мия при всеки свободен момент, който в последно време е доста често, да не кажа най-много през ден(почти всеки ден), а и с тия запрашени пътища и при условие, че нямам гараж колата си го изисква (race) (race)

pantata

Цитат на: Иван Вълков в 28 Март 2012 21:04:37
Колега, за кой от двата пътя за село Крум става въпрос, от към "Кортовете" или от разклона на излизане от Димитровград?

Този до кортовете, той е стария, но в момента е и по-хубав ако някой път ти се наложи да ходиш към Крум :D

Pyrhel

Има нова мивка, от която съм доста доволен и все още не е развалена - на околовръстното до Фантастико на кръговото за Драгалевци. 1лв = 3мин, а струята е доста силна.

ekstremniat

Аз всяка седмица колата я карам на комплексно в Люлин 6 срещу силвър център. За 13 кинта ми я правят кукла.