Втвърдяване на педала на съединителя

Започната от sparky, 27 Септември 2011 19:28:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sparky

Колеги когато колата е студена педала е мек като перце, но като загрее и като измина около 50 км герадско каране педала леко се втрърдява. Каква може да е причината

Danchev

Какъв е пробега на автомобила и сменяна ли е до сега лагер-помпата? Какво е нивото на хидравличната течност и забелязваш ли някаква промяна и във волана?
How about a magic trick?

sparky

не не сменя по трудно не е сменяна лагер помпата. Течността е на макс а волана не се променя

Danchev

Бензин или дизел е?
Ако беше със жило щях да ти кажа със сигурност, че е от притискателя .... той прави така като загрее и е посвършил.
Обаче при хидравликата имаш и помпа и система в която циркулира течност с незнайна температура като загрее колата.
How about a magic trick?

sparky

Bobi

sparky, колкото повече информация ни предоставиш, толкова по-лесно ще може да се прецени ситуацията и да ти се даде съвет. Например марка, горина, двигател, пробег, кога е сменяно нещо по съединителя , губи ли хидравлична течност, стил на каране ...

sparky

Kолата е форд фокус 1.8 тдди на 200 230 хиляди не съм сменял нищо досега освен акумулатор ремъци и масла 14 хиляди вече в българия нормално каране не съм състезател. Не губи течност бистра на цвят. Колата е от италия и като гледам 2005 е бил сменен акумулатора колата я взех с нови дискове и нови накладки мотокрафт. имам сервизна книжка и фактури за сменяни части и минавани технически прегледи до 2008 година. Тогава е била на 123 хиляди и по това съдя че е подържана. Масло не ми бута за 10000 км 10 W 40 Yacco. Смятам да мина на 5W40

Bobi

Според мен ще е хубаво да ти прегледат съединителя - или помпата, или целия съединител е започнал да си заминава. Обикновено на тези километри започват да се скапват...