Датчик за задна светлина? Фокус 2000

Започната от G_o_c_e_v, 23 Септември 2012 20:28:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

G_o_c_e_v

Къде по скоростната кутия се намира въпросния "датчик" или ключ да го нарека? Работата е такава, че спряха да ми светят фарчетата за задна скорост и когато извадя оригиналната лампа 21W, фарчетата (допълнително монтирани диодни плочки) светват, а когато поставя крушката обратно във фасунгата пак изгасват. Извадя ли крушката диодните лампи пак светват, което ме навежда на мисълта за хлабава връзка, толкова хлабава, че когато сложа голямата крушка няма достатъчен контакт за да светне лампата, а диодите са с малка консумация и светват...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

Иван Вълков

На мондеото е около/под кутията на въздушният филтър. Обикновенно ги слагат около фиксатора за предавките. То като се замисля на ръчна скоростна кутия други кабели няма.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

Най много да има и за скоростомера... но утре или у други ден ще извадя филтъра и ще направя снимка за да е сигурно и за другите потребители...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

hotblooded

BIGFORDFAN

Аз имам подобен проблем на Мондео мк1, трябва да държа лоста ''под напрежение'' на задна за да ми светнат светлините, ако не го натискам не се изкл. задна, просто нищо не свети...

П.С. оборотите ми са около 800 на ПХ, като вкл. задна и светнат светлините за заден ход оборотите се повишават на 900, после веднага се връщат на 800. При другите така ли е?

Иван Вълков

Марто това че се вдигат оборотите, не е от датчика за задна скорост а е от електронното управление на помпата, същото е и когато включиш климатика ;) - просто е заложена такава логика на управление. За проблемът ти - почисти си буксата на датчика или смени датчика за задна скорост.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

G_o_c_e_v

G_o_c_e_v

Ето го въпросното ключе, намира се под кутията за филтъра и е навряно изключително гадно. За да го развия се наложи да демонтирам акумулатора и кутията му, за да използвам лула 22 с която успях да го развия. Проблема се реши малко "каруцарски" да го нарека, бой с чука по корпуса на ключето и по съчмата която всъщност осъществява контакта на изходите. Сега всичко отзаде си свети.

hotblooded

Пфффф, и на мондеото е същото място - реших да не свалям акумулатора и си изподрах ръцете

G_o_c_e_v

И Аз се пробвах без да свалям акумулатора, но в крайна сметка реших, че ще стане по бързо ако го сваля, хем ще е по удобно и лесно, хем няма да се вардя да не се ударя пък и само на 3 болта се държи кутията.

Иван Вълков

Браво че си решил проблемът пък макар и със "Съветника"  ;D. Аз веднъж си поправях фиксатора на жилата към скоростната кутия и доста майни отнесоха инженерите на колата.

Alexi

аз за по засукани работи ползвам Лаптопа :