Форд Фокус TDCi пали труно, гасне в движение /възможно решение/

Започната от tha22don, 17 Септември 2012 17:21:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tha22don

Проблемът: Колата пали, когато си иска. Ако запали - гасне в движение и не може да запали след това.
При завъртане на стартовия ключ, колата се "опитва" да запали веднъж и после върти "на сухо".
Акумулаторът е изправен, както и алтернатора.
При продължително въртене светва лампата за подгряване/ поддгрев - т.е. двигателя влиза в авариен режим.

След диагностика в МП :

Причината: дефектирал датчик на разпределителния вал - camshaft position sensor.

Решението - както каза диагностика (механика - монтьор) сменя се сензора и конектора към него.
В интернет намерих няколко отговора на същия проблем със същото решение :
Проблем и обяснение на английски

Датчика се намира от горе на двигателя като се махне пластмасовата кора се вижда (снимка като намеря)

Необходимите части:
датчик на разпределителния вал ford No: 1355063

Примерна снимка на датчика:

конектор (кабел с накрайник, който влиза в самия датчик) ford No: 1376175

Примерна снимка на конектора:

П.С. Чакам да ми се обадят, да кажат как е с новия датчик. Ако няма промяна, ще се налага да им поръчам кабела...

miri4

Интересно.И аз го сменях този датчик но си го купих от магазина и си го монтира без да се налага да сменям куплунг -Сигурен ли си че не те пързалят.

tha22don

Ами утре да го сменят и да ми се обадят, че е запалила колата и ще ходя да си я вземам.
Нямам намерение да давам 100лв. за обикновен кабел.

Alexi

датчика си е датчик куплунга - куплунг .. ако проблема е в датчика няма смисъл да се сменя и куплунга му .. тия датчици на първите ТДЦИ - 1.8 и 2.0 около 2002-3 са проблемни след това ги променят

tha22don

Цитат на: Alexi в 17 Септември 2012 22:15:34
датчика си е датчик куплунга - куплунг .. ако проблема е в датчика няма смисъл да се сменя и куплунга му .. тия датчици на първите ТДЦИ - 1.8 и 2.0 около 2002-3 са проблемни след това ги променят
Да, и аз четох, че старите са черни на цвят, а по-новите сиви.
EDIT: Да не пускам ново мнение:
Днес си взех колата - сменен е само датчика - всичко е наред за момента - цял ден съм с нея из града и за момента е ОК.