стрелките до край

Започната от mahoki, 13 Септември 2012 08:08:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mahoki

Форд Фокус 1999г.1.8 тдди.Проблема е следния:сутрин когато паля колата за първи път стрелките на таблото отиват до край и после се връщат в нормално положение.Няма промяна в работата на двигателя и във вървежа на колата.Този номер го прави не всеки ден ,а когато си поиска и само на първото палене.Правих проба веднага да запаля пак след като се рестартира и няма проблем -всичко си е наред.Прочетох ,че може да е от спад на напрежението и днес ще го меря и ще пусна данните.Някой имал ли е такива проблеми?

hotblooded

Да, като ми беше паднал акумулатора - като завъртя на стартер, след това стрелките отиваха до край и се връщаха... като запалих с бутане - нищо освен оборотомера не работеше.

petermitkov

Най-вероятно (на 99.99%) си за нов акумулатор.
sapienti sat

mahoki

Пак същата процедура тази сутрин-всичко на макс,после няма проблем!Показанията на акумулатора са:12.56V- преди паленето,14.8V-на запален двигател,14.7V-на пуснати консуматори.12.6V-преди второто запалване на което няма проблем!Може ли от такова напрежение да прави тези проблеми?

hotblooded

По-скоро проблема ти може да е в стартера или лоша маса. Огледай си добре клемите ка акумулатора, място на връзка на минуса с купето на колата... Абе скоро сменял ли си четки на стартера?

Alexi

12.5 V е акумулатор на около 30% .. в него е проблема като въртиш пада сигурно на 8-9 волта .. щом сега лятото е така зимата няма да изкара сменяй от сега

hotblooded

Оффф, аз още не съм се събудил - чета "при паленето 12и нещо си".... то било ПРЕДИ... сменяй батерията, колега. Ако имаш някои комшия със същия размер акумулатор - пробвай с неговия, ако се оправи - 1000% от е акумулатора и отивай за нов.

petermitkov

Цитат на: Alexi в 13 Септември 2012 09:29:43
12.5 V е акумулатор на около 30% .. в него е проблема като въртиш пада сигурно на 8-9 волта .. щом сега лятото е така зимата няма да изкара сменяй от сега
Мда щом е на 12.5 волта акумулатора е за смяна :(
sapienti sat

mahoki

Сега пак го огледах и явно след няколко последователни паленета пак направи проблема, явно напрежението е паднало още.Но най-сигурно е да пробвам с друг акумулатор.Като направя пробата ще дам резултат.

Иван Вълков

Замери в момента на палене колко "кляка" напрежението.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

supertorr

Минаваш през първия сервиз за акумолатори да ти го премерят, да подложат на товар и да си ти кажат как е. Иначе най-лесно се сменя и купува нов...

mahoki

Възникна проблем с намирането на акумулатор за тази седмица и чак другата ще имам разположение.Вчера покарах колата по-дълго време и тази сутрин показа 12.7V преди паленето сутринта-нямаше ходене на стрелките на макс.В момента на паленето напрежението спадна на 10.2V.Ще я карам на по-дълги разстояния тези дни докато ми донесат другия акумулатор, но ми се струва ,че там е проблема.

hotblooded

Мисля че стрелките отиват в тъча ако напрежението падне по 9,8-10 волта. Преди да купиш нов акумулатор - иди да проверят дали алтернатора зарежда добре,

Alexi

първия симптом е че ти примигва лампата на АБС-а при въртене  - това ако го прави акумулатора е с ниско напрежение .. ако падне още почва да се нулира цялото табло

Иван Вълков

Провери си генератора колко зарежда, както и дали нямаш пад на напрежение по плюсовият кабел. Следващото е да си занесеш алумулатора да ти го заредят т.к. си мисля че просто иска дозареждане т.к. в момента на завъртане не "кляка" под 10 волта.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

mahoki

Днес откарах колата на сервиз и се оказа ,че имам утечка от която идва целия проблем(някакво реле на плафона прави пакостите).Сега надеждата ми е акумулатора да е останал жив след толкова тормоз,ще си покаже идните дни.Благодаря на всички отзовали се колеги!!!

mahoki

Опитите за спасяване на стария акумулатор се оказаха безуспешни и се наложи смяната му! :'(

Alexi

вместо да плачеш се радвай че не е нещо по таблото или други електроники че сумата от 100-150 лв няма да ти стигне само за диагностициране на проблема ;)

mahoki

и ти си доста прав в случая!

beatboxx

здр колега аз имам същия проблем като твоя установих че като махна релето за плафона утечката ми изчезва но като сложих друго реле работещо пак се появява я кажи на теб какво точно ти смениха та се оправи че вече съм преровил цялата инсталация и резултат няма а пак не ми се кара без светлини в купето много е кофти особенно зимата като е къс деня

mahoki

Аз я откарах на сервиз и ми обясниха това ,че е сменено реле на плафона,а после установих ,че плафона в багажника е отрязан и от тогава всичко е добре.Успех с решението на проблема!