Харесал съм Фокус мокус и имам няколко въпроса

Започната от Ladjov, 23 Август 2012 19:29:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

той има предвид да я купиш от човек ,то като ще е от автокъща там много ясно че не си струва ..

Чебурашка

е тогава ако успее и намери от първи собственик ще е перфектно  :P
http://www.cars.bg/u726796
тази пише че е купувана от МП и с ддс кредит може и да е обслужвана както трябва аз бих я погледнал

sky

Абе тоя новия мокус, как му е автомата? Чуплив ли е?

Alexi

то реално не е автомат ,ами е ръчна роботизирана кутия .. в английския форум вече има оплаквания от нея - придърпване ,гаснене ,ъпдейти на софта и т.н. - аз бих взел модел с 6 степенна ръчка да ми е мирна главата .

sky

Alexi

за да не си губиш времето ще ти кажа ,че в тоя клас вече няма автоматик ,всичко ново е с такъв тип кутии или CVT .. лошо но нищо не може да се направи ... ако искаш класически автомат на кола от класа на Фокус - само БМВ 1 серия го предлагат все още .. модела 04-10 е вече доста изгоден .

sky

Гледал съм го BMW-то. Малко е , тясно е + скъпа поддръжка като за висок клас кола. Остава голф с DSG или някое А3, но аудито пак е със скъпа поддръжка.

hotblooded

Цитат на: sky в 11 Септември 2012 12:53:59
Гледал съм го BMW-то. Малко е , тясно е + скъпа поддръжка като за висок клас кола. Остава голф с DSG или някое А3, но аудито пак е със скъпа поддръжка.
SKODA Fabia с DSG - не си ли търсил?

Alexi

DSG е много капризна роботизирана кутия с 2 съединителя ( не е автоматик класически ) аз бих я избягвал

hotblooded

Цитат на: Alexi в 11 Септември 2012 13:34:27
DSG е много капризна роботизирана кутия с 2 съединителя ( не е автоматик класически ) аз бих я избягвал
Кумата от 7 години кара Октавия с такава кутия - и няма никакви проблеми ( то и с колата принципно няма проблеми)

Alexi

в техния форум мн пищят от нея може би щото колите са 90% горублянци :)

sky

Знам , ги всичките в тоя клас. Единствено субару са по-така. Да не говорим за 2.0 дизелите на VW/Skoda дет се пукат глави и още куп проблеми. Те затова взех ръчката, но жената след цяло лято каране се установи, че ръчката повече я тормози от колкото да свърши някаква работа. Та затова сега само автомат. Проблема ми е, че искам хем да има коне, хем да компактна, хем да е с хубав автомат... просто няма такава кола и трябва да направя компромис. Не ми се купува и чисто нова, защото си е набутване на кинти за нещо, което и старата кола ще ми върши работа.

Форда ако не го продадем ще си го караме и това е. Не ми е създал никакви проблеми досега.

Alexi

волво S40 е такава кола ,автомата пак е капризен но поне е класически ,моторите са на фокус( както и шасито) но има и 5 цилиндрови с повечко коне които са си на волво

hotblooded

На кумата шкодилака е на почти 300 к км (реални), извънградско се кара на газ до ламарината - изключително здрава кола. Дори търсех и аз такава, но офертите от еуратек за 5 годишни коли започваха от 15 500 за кола на 160 к км и то 105 коня...

Alexi

много са дървени октавиите вътре нищо общо с мондеото ми няма .. трябва да е топ оборудвана за да е прилична ама то такива са редки и скъпи .. мотора им 2.0 тди е капризен а 1.9 е малко коне орязаха го на 90/105

hotblooded

Е на за това карам Мондео :) Даже и на 2.0 бензин бях съгласен за Шкодата, но и той е апокрифен след 2005

radolan

Газов инжекцион Фобус 1 за 1.6 бензин 4 цилиндъра цената е 1200 лева и разхода градско на газ е 10-11 л.,а извън градско около 8-9 л.Това е за фокуса на приятел,а моита фиеста е 9-10 л. градско.Газовата е тествана от много мои приятели и няма ядове,само един е сменил някаква рейка на газта за около 300лв. с ремонта, след изминати 50 000 км.