Mondeo 2,0 16V >> RS

Започната от К.Методиев, 03 Август 2012 17:26:01

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

К.Методиев

Поредния малък ъпдейт благодарение на колегата tropper, това е нещо което винаги ми е липсвало, а все не ми изпадаше в мощ цвят. :)

Преди:

Сега:

И в допълнение осветление на задния пепелник. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

Bobi

Честито! Подлакътникът е невероятно удобство. Да си го ползваш със здраве.

Иван Вълков

Честито, благородно ти завиждам защото и при мен липсва подлакътника. С здраве да го ползваш  (fri)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

tropper

Супер - от снимката изглежда, че цветовете си отговарят добре  (thup)  (wdo)

П.С. Ванка, аз пък като видях неговото и се шашнах - за пръв път видях Мондео без подлакътник  ???
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Цитат на: tropper в 17 Октомври 2012 22:06:56
Супер - от снимката изглежда че цветовете си отговарят добре  (thup)  (wdo)

Отговарят си, 1:1 е след изпирането, оправих и пепелника отзад да не пада като му направих нова основа от неръждавейка :D, обаче трябва да помисля как да му подобря осветлението, че нещо слабо свети, по точно не се насочва, май ще му сложа на основата никелово фолио да действа като рефлектор.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

К.Методиев

Хайде сега нека някой познае коя дюза е работила само на бензин и коя на газ. :)

Сложих тези дюзи дето уж са работили само на бензин, обаче с тях колата работи ужасно! Ще почистя моите и ще си ги сложа пак тези дни.

К.Методиев

Благодарение на колега BIGFORDFAN вече съм оборудван с това. :)

Иван Вълков

Супер, друго си е да е кожен воланът. Леко е захабен но мисля че ги боядисват и стават като нови.  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

К.Методиев

Цитат на: Иван Вълков в 25 Октомври 2012 19:01:07
Супер, друго си е да е кожен воланът. Леко е захабен но мисля че ги боядисват и стават като нови.  (thup)

В сравнение с гумения е направо слънце. :)

BIGFORDFAN

Боядисван е веднъж, но може и да се повтори вече. Иначе е приятен на допир, не се рони, не лепне по ръцете, не е ''маркуч'' и т.н.. а и като го знаем колегата колко е сръчен, мисля че няма дълго да е в такова състояние.

К.Методиев

Мен ми е по интересно с какво ги боядисват, иначе скоро сега с тази кройка и малко кожа ще ви покажа какво се получава. :D

BIGFORDFAN

С боя за кожени якета, Светльо е специалиста по кожите и има всякакви мазила.

Светльо

Ако идваш в неделя на срещата, ще взема мазилата ще го направи ме слънце.  (fri)

К.Методиев

Цитат на: Светльо в 26 Октомври 2012 00:47:49
Ако идваш в неделя на срещата, ще взема мазилата ще го направи ме слънце.  (fri)

Тази неделя май ще пропусна, че вечерта съм на работа и да не окъснеем, може за другата да го мислим като си видя графика. :)

Светльо

Няма проблем, когато кажеш аз сега излизал отпуска хващаме и го правим съхне за 20 мин. За 0-ла време сме готови!  ;)

К.Методиев

Днес установих, че тази кола вървела доста повече от колкото си мислех, мръсните дюзи които са на снимката по нагоре днес половин час ги топихме във вана с ултразвук, захранихме ги малко да пощтракат във ваната и станаха като нови на вид. Сложих ги на колата и в момента на бензин върви много прилично, след 4000 оборота все едно някой и вкарва шут. :D

Доволен се как тръгна колата просто, ама бензина е скъп де. :D

К.Методиев

Намерих си няколко снимки от монтажа на ABS-а, имах доста снимки кое къде как става, но за жалост съм ги загубил, като за начало системата я монтирах за 2 дни, един ден ел. инсталацията и един ден за монтажа на помпата, тест, обезвъздушаване, смяна на главини, карета доста работа си беше, но вече 1 година работи без проблем. :)

Най-трудната част от монтажа на системата естествено беше да събера всичко, като главен проблем бяха задните датчици, просто не може да се извадят здрави и се чупят, поне 5-6 датчика заминаха докато събера два.

Задните главини са такива на седан и хечбек, при комбито са различни, както главините така и датчиците.

Това е заден датчик за седан и хечбек:

Работа по вътрешното ел. табло, впрочем има разлика и тези табла за моделите с АБС и без, това го установих в последствие, но преодолях проблема с извеждането на един кабел, вижда се на снимката.

На снимката е монтажа на единия заден датчик, вътре в купето към инсталацията на системата.

За да заработи всичко, съм сменил цялото серво с помпата, от не че сервото с и без абс е различно но така ми изпадна, разликата е помпата е, че тази за абс е само с 2 изхода, другата е с 4.

Монтажа на абс помпата е горе долу plug and play, разкачат се задните тръби и се закачат тези на абс-а, имат една наставка на купето дето става номера със замяната точно до сервото. :)

К.Методиев

BIGFORDFAN

Ей, кога го взе салона, кога го разглоби вече, браво за мерака, сигурен съм че ще стане уникален!

К.Методиев

Цитат на: BIGFORDFAN в 09 Ноември 2012 00:23:17
Ей, кога го взе салона, кога го разглоби вече, браво за мерака, сигурен съм че ще стане уникален!

Марто почнах го, че и тема му направих, няма да е лесно но ще стане, даже и отделна тема му направих.

Светльо

Браво браво, четох и другата тема веднага щом е готов идваме към Перник на кафенце и Вики и ти да се похвалиш и да ни повозиш в кожака!  (happy)

К.Методиев

Хайде да се фукна с новия салон освен. :)

Остава само да вържа копчетата за подгрева, тази кола ме изумява оказа се, че имам захранване на буксата на релето за подгрева, окъсих му клемите и чудото стана започна да грее.  :D

Иван Вълков

Браво браво става супер. Само така и занапред

Светльо

tropper

Ъ-ъ-ъъъ... задна лява седалка нямаш ли ?!?!
Иначе браво за старанието!  (fri)
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

К.Методиев

Цитат на: tropper в 12 Ноември 2012 09:07:11
Ъ-ъ-ъъъ... задна лява седалка нямаш ли ?!?!
Иначе браво за старанието!  (fri)

Най-странното е, че там салона си беше така, но ще има и там скоро.

ffmk1l

Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

К.Методиев

Днес оправих нещо което ме дразнеше от много време, ето и кое беше то:

Ето какво се получи накрая.

К.Методиев

Ето какво ми спретна днес сестра ми. :) Досега седалки не беше шила, но мисля, че стана добре. :)

Bobi

Страхотно се е получило! Браво и на двама ви!  (bow)