Спирачни апарати мондео мк2„мк3

Започната от lazarkk, 28 Юли 2012 13:46:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

Някой знаели разликите в захвата и дали има възможност да се сложат от МК3 на МК2. Че са голямички, дори на СТ24 са по малки от тази на МК3.

BIGFORDFAN

мк3 са на главина с 5 шпилки, пък мк1 и мк2 са с 4, май това е основната разлика.

Edit BIGFORDFAN: мислех си за дисковете на мк3, не за апаратите... silly me  :P

pantata

Апарати, Марто, не дискове.

Доколкото виждам тук няма проблем със захвата. Единствено май ще трябва втулка за да ги изкараш леко навън, но човека от Шотландия е сменил и дисковете и може от дам да е разликата.

http://www.scottishmondeoforum.com/viewtopic.php?f=65&t=18334

ПС: Доколкото чета из форумите мк3 мондео използват един и същ размер апарати от 1.8 до ST220  ::)

lazarkk

Цитат на: pantata в 28 Юли 2012 21:47:07
Апарати, Марто, не дискове.

Доколкото виждам тук няма проблем със захвата. Единствено май ще трябва втулка за да ги изкараш леко навън, но човека от Шотландия е сменил и дисковете и може от дам да е разликата.

http://www.scottishmondeoforum.com/viewtopic.php?f=65&t=18334

ПС: Доколкото чета из форумите мк3 мондео използват един и същ размер апарати от 1.8 до ST220  ::)

Този доколкото разбрах май е сложил дисковете от МК2 2,5 който са 278мм с апарати  от МК3. Нещо немога да го възприма нещо, на мк3 дисковете не са ли 300мм т.е. накладките при диска от мк2 да излиза извън него?

Pyrhel

Лазо, точно, и на мен нещо не ми се връзва... Трябва да си е апарат и накладка за определен размер диск. Голямата накладка от 300 мм не можеш да я свалиш по-надолу, така че - явно излиза извън диска, което е луда работа. Диск от 5 на 4 дупки няма проблем да се сложи, разпробиват ги, на сиерата същото ще правя - спирачки от мондео мк3 или Фокус СТ225 :)

Иначе да - мондео МК3 имат еднакви дискове за всички мотори.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

мда де апарати ама нали им трябват и дискове на тия апарати .. като са с 5 отвора как ще ги сложи

Pyrhel

Цитат на: Pyrhel в 28 Юли 2012 22:30:43
Диск от 5 на 4 дупки няма проблем да се сложи, разпробиват ги, на сиерата същото ще правя - спирачки от мондео мк3 или Фокус СТ225 :)
:P

Alexi

абе то всичко се прави ама ако бие малко диска милиметър два да е разпробит накриво и всичко отива по дяволите ..

Pyrhel

мм даже е много... Трябва да се ходи при изпитани фрезисти. Все още не съм търсил за мен, скоро време ще се налага да ги пробвам :D

Иван Вълков

Анатоли ми все думата от устата, тъкмо щех да казвам че без делителен апарат няма да стане точно  (thup)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

lazarkk

А централния отвор на диска влизали плътно на главината? То ако си ляга като хората нетрябва да мърда, то ако не е разпробит добре все някои болт или цетралния отвор трябва да се размине, поне според мен. Но мен диска не ме притеснява толкова, колкото захвата на апарата както и дали маркуча става същия от мк2. Някой случайно да има стойката и апарата за изхвърляне или на заем просто да се премери какво как трябва да стане реално.

momo76

Слагат се апарати от Мондео МК3 с едни шайбички да изместят малко апарата и дискове от Фокус СТ170, те са 300мм.

My Link

Тънкия момент е че забравяш за малки джанти - 17 със сигурност стават и някой модели 16.

viksata

Всичко става :)

централния отвор на всички фордове е 63.5

аз съм с такива апарати и дискове на 2.9

имай в предвид че под 16 цола джанта не влиза ..... ;)

"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"

lazarkk

Благодаря на всички за помоща, нещата ще станат, само ще трябва да мина на 17-ки първо. Лошото е, че ще остане за на пролет проекта, че ще ми дойде много да сменям и летни и зимни гуми на куп + джанти...  >:( Но определено се отказвам от на СТ24 спирачните апарати, ще действам направо с от мк3 и 300мм.  ^-^

П.П. Надявам се до тогава да съм минал и от зад на дискови спирачки.  ;)

silver_lcs

Предни и задни апарати от Мк3 с дискове от фокус ст170 съответно предни на 300 и задни на 280мм....проблемите с захватите са ясни,ще се преправят....въпроса е дали ще има проблем с спирачната помпа,абс,серво и т.н....ще смогне ли помпата и всичко останало на по-големите апарати...незнам дали са различни цилиндрите и затова питам за да не се наложи смяна на помпи и т.н...
Накратко въпроса е дали става замяна само на дискове и апарати или трябва друго...
ПС:ето на какво съм се спрял аз
http://www.ebay.co.uk/itm/PERFORMANCE-BRAKE-DISCS-FRONT-REAR-FORD-FOCUS-ST170-/180440541844?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item2a03182a94#ht_2040wt_1037

Alexi

в английския форум слагат на мондео мк3 от фокус мк2 СТ които са 320 мм мисля отпред ,пасват 1:1 захватите ,по помпата и абса нищо не се пипа така че няма да има нужда и при теб .. тая цена ми се види нисичка за качествени дискове ,но може да ги пробваш ..

silver_lcs

Цитат на: Alexi в 07 Август 2012 17:16:01
в английския форум слагат на мондео мк3 от фокус мк2 СТ които са 320 мм мисля отпред ,пасват 1:1 захватите ,по помпата и абса нищо не се пипа така че няма да има нужда и при теб .. тая цена ми се види нисичка за качествени дискове ,но може да ги пробваш ..
ами вече си набавих предни и задни апарати от МК3 сега остава да поръчам и дисковете ....ами за тия пари ми изглеждат добър вариант...е още не съм се хвърлил точно на тези но са като идея...тези дни ще поразгледам и ще поръчвам направо, че нямам търпение...скъпичко си излиза цялата конверсия но дано да си заслужава...

Alexi

заслужава си ,но ако имаш хубави гуми .. ако са поопечени и поизносени пак няма да спира добре