Май проблем с централно.

Започната от emkata, 11 Юли 2012 20:18:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

emkata

Здравейте! Ето какво се случи днес. Сутринта колата ми пречеше на съседа -  отключих, преместих и заключих с дистанционното на ключа. До тук всичко е нормално, но половин час по-късно моето момиче тръгва за работа. Пристига и заключва, ама не ще, чува се как заключва и веднага след това отключва. След като се прибра се заиграх с вратите и се оказа , че проблема е в предна лява врата. Отвътре с бутона и отвън през ключалката няма проблем със заключване и отключване, но с дистанционното не става.Та бутона на шофьорската врата реагира само при натиск на ръка или на ключ в ключалката.
При оглед на механиката не открих проблем, поне видим, и бях до тук.Ще Ви бъда благодарен за всякакви съвети и напътствия, и малко разяснения за окабеляването на централното заключване във вратата.

lazarkk

Проблема е в машинката на централното. Това им е слабо място. При мен е точно обратното, нереагира на механично движение, а само през централното на ключа. Най- лошото е като заключваш и след 5 секунди се отключва, така, че си с по- малкото зло.

emkata

От къде мога да си сваля някаква схема за да се осветля малко по въпроса ? И още един път Благодаря за бързия отговор колега!

lazarkk

За схема нямам идея. Пробвал съм да разглобявам машинката която е капсолована в ключалката на вратата, но беше напълно безуспешно. Според мен проблема вътре е или в контактните пластини или в самия ел. мотор, но така и неможах да я разглобя да разбера какво точно дава фира. При мен и предните 2 машинки дават проблеми от време на време. И имам една свалена, но до ремонт не се стигна, единствения вариант е втора употреба за сега.

Bobi

В разделът с "Техническа литература" помня, че бях качил доста схеми и диаграми за Фокус Мк1. Разгледай там. Дано намериш нещо полезно.