Форд Фокус 1.8 тдди поведение на педала на газста

Започната от sparky, 06 Юли 2012 20:43:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sparky

Колеги преди около година ми смениха педала на газста с нов защото стария се прецака. Но по закона на мърфи новия беше дефектен. Държеше високи обороти на празен ход. Закарах я в мото пфое и ми заредиха нов софтуер и направиха някаква настройка но с дефектния педал. След като го смениха с друг няма проблем но като отнема газ и си махна крака от педала и подам по рязко колата лашва. Същото се получава като отнема напълно газта ряско все едно се спъва. Проблеми в набирането няма и във вървенето или в обороти и друго само отва лашване иначе като като си го държа натиснат и подам рязко няма проблем или върна. Прави го само когато напълно си махна крака от него или натисна след като съм си бил махнал крака. Ако подам плавно газ няма го този ефект. Какво може да е.

hotblooded

Колега, като е на ниски обороти - придърпва ли на моменти, дори в движение - равномерно движенеи на ниски обороти и от време на време - придърпва? Като я запалиш - сработва ли нормално и след това (2-3 сек) и да започва да прекъсва или да играят оборотите?
При мене това е от ЕГР.

sparky

няма такива предърпвания. Просто като го пусна рязко или натисна рязко го прави не предърпва или друго нормална работа на двигателя. Може би има нужда от калибровка или нещо такова в мото пфое

Pyrhel

Това е интересно с настройката на педала. До колкото съм гледал и пробвал - не може да му се влияе лесно. Имам предвид не е с плъзгачи примерно в софтуера колко да е чувствителен, откъде да почва или нещо такова. Само с нов софт може да има разлика.
До колкото разбрах сега си с 3ти педал, който работи нормално, т.е. не е онзи втория - дефектния? Оригинален ли е?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sparky

Педала беше нов и заредиха нов софтуер когато беше с него преди да разберат какво е. Проблема му беше че си вдига оборотите на празен ход. Дефект в началното му положение. След като монтираха 3 тия не са зареждали софт наново.

Alexi

празния ход до колкото знам не се регулира от педала ,освен ЕКУ-то да получава грешната информация че е леко натиснат .. от това може да ти прелашква явно не му чете коректно данните докъде е натиснат .. възможно е да са ти сложили педал от друг мотор ,не знам дали са еднакви ..

Pyrhel

А оригинален педал ли е? Във фактурата трябва да пише някакъв FINIS или друг код, дай да го видим.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

sparky

Оригинален е проверявал съм го а и все пак е от мото пфое.

Gredarov

Пичове дайте номера на този потенциомерър да го потърся.