Фолио на стъклата

Започната от escobar, 05 Юли 2012 19:33:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

escobar

Много отварят колата, ако се напипа точния цвят спрямо купето.
Ако сте правили - къде? Доволни ли сте? Колко? С каква марка и колко процента? Мисля до 60% е разрешено на задните стъкла.

Един приятел раздува за Madico при едни юнаци, които фолират чисто новите Brabus-и в България.

Аз лично си мисля за 60% на страничните и 40% на задното или 40% на сите.

BIGFORDFAN

Тия дето правят Брабусите са мнооооооооо добри, ама и цените им са ячки... Иначе имат и инструментите и уменията на най-високо ниво.

escobar

Качественото фолио само по себе си качва цената... Плюс е, че на Фиестата задните странични са горе долу педя и половина като площ.

mrmef

Говорих с Технотест и имаш право на 75% пропускливост за челно и 72% за предни. Обаче според тях на тонирани стъкла и 0 и 5% фолио пречи да минат тест. Интересното е, че ако се сложи фолио с инфрачервен филтър да спира топлината с 0-5% едва ли някой ще забележи.

silver_lcs

Цитат на: mrmef в 26 Юли 2012 10:32:27
Говорих с Технотест и имаш право на 75% пропускливост за челно и 72% за предни. Обаче според тях на тонирани стъкла и 0 и 5% фолио пречи да минат тест. Интересното е, че ако се сложи фолио с инфрачервен филтър да спира топлината с 0-5% едва ли някой ще забележи.
какво  ще значи 75% пропускливост-колко тъмно е това ??а полицаите няма ли да правят проблем ?

P.Kostadinov

Цитат на: silver_lcs в 26 Юли 2012 20:10:07
какво  ще значи 75% пропускливост-колко тъмно е това ??а полицаите няма ли да правят проблем ?
Така като гледам темата е малко стара,но мога да отговоря на колегата.75% пропускливост са тоест 25% затъмняване,толкова е по закон.На задните странични може да се сложи 100% затъмнение,на задният централен също при положение,че има в наличност странични огледала за задно виждане.Предните странични имаш право на 25% затъмненост,а за предното централно мисля,че е забранено.Информацията е от мой познат в Технотест.
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

Jamari0

Първо Добро утро 8)

Много хора така говорят. че е било разрешено дори и минимално на предните врати да се затъмнят джамовете, но и много хора които си затъмнят предните минимално са изяждали актове!!
Трябва това нещо да го знаеш не от познат ами от закон, кодекс, както искаш го наречи...
Ако някой знае нещо по въпроса ще е страшно много полезен на много хора колебаещи се да затъмняват на предните врати прозорците!

P.Kostadinov

Цитат на: Jamari0 в 04 Ноември 2012 07:42:03
Първо Добро утро 8)

Много хора така говорят. че е било разрешено дори и минимално на предните врати да се затъмнят джамовете, но и много хора които си затъмнят предните минимално са изяждали актове!!
Трябва това нещо да го знаеш не от познат ами от закон, кодекс, както искаш го наречи...
Ако някой знае нещо по въпроса ще е страшно много полезен на много хора колебаещи се да затъмняват на предните врати прозорците!
Здрасти колега :)
Това е по закон:
Чл.105. (изм., ДВ,бр.43 от 2002 г.)
/1/ Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
/2/ Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.

Тази информация в горният си пост съм я получил както казах от мой познат в Технотест,не казвам че е правилна и точна,споделям мнението му и това което знам аз.
Разрових се из чичко гугъл малко и намерих още информация по въпроса от http://llumar.wordpress.com която гласи:

Според българските закони Вие имате право да поставяте фолио за стъкло със затъмнение при положение, че автомобилът Ви притежава 2 странични огледала. Относно предните стъкла, законът гласи, че нямате право да затъмнявате по какъвто и да е начин стъклата си. Поставянето на фолио за стъкло на автомобилни стъкла не е уредено със по-специални закони, както в други съседни държави, като Румъния, Сърбия и Гърция, където затъмняването на предни стъкла е позволено в случаите, когато имате документ указващ нужда от наличие на фолио за стъкло (най-вече проблеми с очите). В много държави е известна конвенцията на ООН, която има по скоро препоръчителна мярка – на задните стъкла е позволено до 30% затъмняване, а на предните стъкла до 25%.

И до колкото виждам явно съм бил в грешка за това колко съм бил наясно относно затъмнеността,за което моля да бъда извинен :)
При мен ситуацията е следната.Затъмних задни странични на 100%,на задното централно /тъй като съм седан/ сложих черна щора,която не стои лошо междудругото и дойде време да минавам преглед и реших нарочно да отида така.Там казаха,че няма проблем за задната щора,тъй като може да се сваля,а не е "за век и веков"  ;D .Ударят ли ти печата-минеш ли преглед така,никой и нищо неможе да ти направи проблем.

road runner

Питах леля ми която има много нейн човек в Технотест относно темата . Каза ми че е абсолютно забранено на предните и челното ,ако ще един кочан бележки да им дадеш . В Тунинг.бг тази тема по спомен имаше 20 страници ....... Даже леля ми ми каза за Мерцедес S класа докарана от чужбина с затъмнени предни стъкла не минава ( това е пример от работата им ) :) Всичко което се прави си е на риск на задкормилното . Аз лично на пролет фокусника ще му сложа 80% на комбито заедно със задните врати или 100% и 15% на предните и челното със истинско фолио ......другото е ташак работа убедих се !:)

P.S:Имам клиент който внася и предлага фолия Suntec и ми показа неговата кола .... цялата е с фолио на 15% . Вика карам си я така вече 4 години :)

P.Kostadinov

Цитат на: road runner в 06 Ноември 2012 14:33:04
Питах леля ми която има много нейн човек в Технотест относно темата . Каза ми че е абсолютно забранено на предните и челното ,ако ще един кочан бележки да им дадеш . В Тунинг.бг тази тема по спомен имаше 20 страници ....... Даже леля ми ми каза за Мерцедес S класа докарана от чужбина с затъмнени предни стъкла не минава ( това е пример от работата им ) :) Всичко което се прави си е на риск на задкормилното . Аз лично на пролет фокусника ще му сложа 80% на комбито заедно със задните врати или 100% и 15% на предните и челното със истинско фолио ......другото е ташак работа убедих се !:)

P.S:Имам клиент който внася и предлага фолия Suntec и ми показа неговата кола .... цялата е с фолио на 15% . Вика карам си я така вече 4 години :)
А как стои въпроса с опушването ?

road runner

никак ,всичко е на свой риск . Дори имаше един пич от ауди форума дето си беше купил фабрични тъмни предни стъкла със документ от ауди и пак в кат софия са го върнали ..... Так че всичко което не е описано в законите е на свой риск :)

Nebhotep

Имам намерение да затъмнявам задните странични прозорци и евентуално задното стъкло, но с минимален процент около 5-7 %. Какво фолио ще ми препоръчате и колко излиза на прозорец поставянето? Свалят ли се страничните прозорци при облепването?

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

Alexander

За затъмняването, аз съм с Llumar и съм много доволен, като естествено другата много добра маркта е 3М. Нищо не се разглобява за да се затъмнят, те се разкрояват по външната страна и после се лепят отвътре! За цена, за задните странични и задното ми взеха 200 лева, като ни направи отстъпка защото отидохме 3-ма! Аз съм с 99% затъмняване, но незнам това дали оказва влияние на цената! Видимостта отвътре е доста добра, ако фолиото е хубаво, така че това не трябва да те притеснява!
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

road runner

Мога да ти препоръчам фолията на Suntec  . Намира се посока от Младост към студенски , ако си минавал преди имаше магазин Hundai . Точно до него в блока им се намира офиса . Качеството им е перфектно и за Б-я само те го внасят . Говорих си с Шефа им . По тънко е от 3М ,но пък е колкото 3М качествено с всички сертификати и с всички протекций ( УВ и избледняване ) Аз на моя фокус ще слагам такова напролет . Сега слагах най обикновенно и не съм свалял стъклата ,и ако ти го лепи някой който с това се занимава няма да ги сваля :) 0888803304 - Стефан се казва . Ако пита кажи му че ключаря от Билата в младост ти е дал неговият номер :) Има всякакви % фолио :)

Nebhotep

Благодаря за мненията! Ако сложа прозрачно фолио само с UV филтър дали ще има ефект лятото да не напича вътре? Кои марки предлагат подобна екстра?

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

road runner

Пак аз :) Върпосният Стефан има на цялата кола -включително и на предният джам фолио 5% и казва че ефекта е убиец :) Виждал съм го , казва че от 3 години я кара и никой не му е казал копче :)

Bobi

Нека и аз да кажа своето мнение. Има десетки марки, предлагащи затъмняващи фолиа, но внимавай с допитването до форуми, поне български такива :). Ние имаме една странна черта - купуваме нещо, което е "тънкана", виждаме колко е зле и вместо да го кажем, почваме да го хвалим колко е добро, колко е велико, и как е толкова добро, колкото 3М, примерно, за да излъжем собственото си его. :). Моят съвет към теб е да избереш 3М или Llumar. Вярно, че цената е по-висока от разни други, но ще останеш доволен.