Теч в купето в краката на пасажера

Започната от Dmitarcho, 24 Юни 2012 08:06:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dmitarcho

След вчерашния хубав дъжд, забелязах, че мокетчето в краката на пасажера е малко мокро :( под джабката има нещо като кора - само, че е от някакъв мек матерял и той е влажен. Някакви идеи откъде може да влиза вода там ? Чувал съм при други марки имало някакви канали под предното стъкло да се отича водата и се запушвали от време на време, при Мондеотата има ли такова животно. Или е като при Фокусите, да просмуква вода през филтъра на купепто.
Благодарско предварително ;)
Ръца Пръца

amplified

Филтърът на климатика там ли е? Ако е там виж му пластмасовия държач под чистачките. При мен от там влизаше и директно във въздуховодите и теч в краката на пасажера, но това при МК1. Силикон по фугите на пластмасовата рамка на филтъра и купето и пей сърце.
Отстранявай го туй, че най-важните кутий са там :)

Dmitarcho

Явно е като при Фокуса :( И при него мислех със силикон да го побългарявам, но ме спираше, че при смяната на филтъра щеше да е играчка да махам силиконя ;) и докато мислех го продадох Фокусника.
Ръца Пръца

amplified

Не ме разбра. Силиконът се слага между пластмасата и метала на купето. По никакъв начин не променя конструкцията и не влияе на свалянето на капака на филтъра и смяната му  (fri)

road runner

При мен ,също имаше този проблем ( Фокус МК1) . Над самия филтър му направих нещо като похлупак от алуминиева печатарска ламарина и от тогава няма и помен от вода :) Има от каде да си смуче въздух и най вече утре ако тръгна да мсеням филтъра ,махам ламаринката и всичко е наред :)

Alexi

от филтъра на климатика влиза .. не са наместени добре капаците над него

Dmitarcho

Забелязах, че има дупчици на кората която се маха за да се смени филтъра ... ам последно като го сменях, не обърнах много внимание къде пада водата от тези дупчици.
Ръца Пръца

momo76

От филтъра на климатика е , по точно от капака над него. На самия капак има една стърчаща пластмаса по цялата дължина, която влиза в един улей под стъклото и пречи да влиза вода от там. Обикновенно това нещо е счупено и водата капе директно върху филтъра и от там в купето. Решението е нов капак над филтъра или лепене със силикон на капака към стъклото да не влиза вода.