Форд Мондео 1.8-16v-разход на газ

Започната от atk9020, 14 Юни 2012 22:04:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

atk9020

колеги  колко требва да хари този форд мондео 1.8-16v94г. газовата е обикновенна и с 24л.минах 167 км на мен ми се вижда много от скоро си я купиш тази кола и ще съм много благодарен и за някой друг съвет.

Иван Вълков

Добре дошъл колега, тази кола е пълна ижекция а ти си сложил конвенционална уредба, при това положение е нормално да имаш по-малка еластичност на мотора, по-висок разход. Не си уточнил разходът какъв е(градско/извънградско/смесено), също така стил на шофиране. За този двигател и предвид купето мисля, че ако всичко е наред( свещи, кабели, въздушен филтър, състояние на изпарителя + коректна настойка) може да постигнеш разход 10/12-13(като вторият разход е градски). Имаш предвид че и дори да монтираш газов инжекцион разхода пак няма да е едно към едно с бензина, а предблизително с около 10% по -висок. С конвенционална уредба за нормален разход може да се счита 20% по голям разход от колкото на бензин.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

lazarkk

трябва да си около 12 градско и около 9 извън градско, при сравнително нормално каране.

kapacitet

След пробег от 1700 км в рамките на 8 дена главно около Пирин Родопи и Рила  основно на клима мондьо ми даде разход от 9,2 ,като при завръщане в Разград  последните две зареждания бяха на 8,4 аз лично съм доволен уредбата си я монтирах САМ,вакуумна БРЦ, по време на пробега си правих различни експерименти най-вече с крана на тройника като установих че е най-добре като и дам повечко газ и така е в момента, пъргава и еластична ако беше  жена бих я ............цена нямаше да има

Иван Вълков

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!