Ford Focus C-Max автоматична скоростна кутия проблем!!!

Започната от stefanov79, 14 Юни 2012 12:29:30

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

stefanov79

Здравейте!

Преди няколко дни си купих Ford Focus C-MAX с автоматична скоростна кутия. Колата е втора употреба, закупена от автосалон в Плевен, нов внос от Швейцаря. Преди покупката я закарах в Moto Phoe Плевен за пълна диагностика, тъй като ме притесняваше странен шум в купето при движението на автомобила. Там ми казаха, че това най-вероятно идва от някой лагер, но не бяха 100% сигурни. За мои ужас, наистина се оказа лагер, но на скоростната кутия. Това се установи по-късно, когато майторът, при който ходя провери проблема. Оказа се, че тази скоростна кутия вече е била отваряна, тъка като имаше скъсани болтове, залепени със силикон! С две думи, "голям късметлия съм"  :'( Но знаете как е - след като парите са броени, връщане няма  :P!!! Искам да попитам дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и дали може да ме насочи от къде да потърся части. Ще съм благодарен и ако някой може да ми даде информация и за цените на частите на тези кутии, както и за самите кутии като цяло. Благодаря ви предварително колеги!

Pyrhel

Добре дошъл, жалко само, че по такъв повод :(

Ако има определени неща, които търсиш - сподели и ще погледна по тия чуждите сайтове. Цяла скоростна кутия... Скъпичко, но дали няма да е най-добре така, естествено втора употреба, новата е някакви милиони левове.

Написал съм 2 поста как се търсят части и как се проверяват цените им в Мото Пфое, дано е полезно.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hotblooded

Според мен ако е заради лагер - няма нужда да сменяш кутията. Най малкото не знаеш другата в какво състояние са и лагерите. Ако е от блъскана кола - твърде вероятно финните части по автоматиката да са повредени.

Alexi

до колкото знам автоматиците на Фокус/С-макс са безстепенни вариатори (CVT) които дават фира около 150к км .. всичко се ремонтира ,не бързай ,има сервизи за автоматици поразпитай

imarh

hotblooded

imarh

Цитат на: hotblooded в 29 Август 2012 10:30:06
Не е казал дали е с CVT или DuraShift.

Durashift мисля че се слагаше само на бензините. A c-max бензин автоматик май няма или поне аз не съм виждал някой да продава.
Този c-max 1.6 се хващам на бас, че е tdci, а те са се продавали само с въпросната CFT23 CVT скоростна кутия...

hotblooded

Цитат на: imarh в 29 Август 2012 12:18:22
Durashift мисля че се слагаше само на бензините.
Виждал съм и на 2.0 TDCi

imarh

Цитат на: hotblooded в 29 Август 2012 12:35:37
Виждал съм и на 2.0 TDCi

На 2.0 TDCi си виждал PowerShift, която е съвсем друга бира....

hotblooded

mrmef