Ford Ka 1.3 прекъсване?

Започната от z_chakarov, 13 Юни 2012 14:44:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lazarkk

да, пробвай нетрябва да е толкова много, мойте понеже са иридиум и бяха на 1,1мм, а иначе платинените бяха на 1,3 ако не се лъжа, но при проверката луфта ми  на 1-2 свещи беше 1,2 и като ги направих на по 1 точно. Пак се усети малка разлика, общо взето от луфта на свещите и затапватено на егр-а  разликата е усезаема, вече придърпването е много по рядко и леко, преди беше ужас при тръгване, това да тръгнеш почти без газ беше невъзможно, цялата подскачаше.

z_chakarov

Не ме свърташе у нас и преди малко , намалих луфта на свещите.Свещите са motorcraft в аутодата дават луфт 1.0мм , а те бяха към 1,2мм. Намалих ги на 1,0 само първата започнах на 1,1 с нея , а другите 1,0. Та придърпването почти изчезна.Усеща се на 5та с много газ или като съм с малко километри на голяма предавка.Иначе при нормално набиране няма придърпване, само като смачкам газта до ламирината на 5та или примерно с 60км  на 5та. Утре ще ги намаля на 0,95мм да видя разлика ще има ли. Ако пак леко придърпва ще ида да купя нови свещи. Пък ей сега след мача ще слезна на тъмно да видя бубината дали няма пробив някъде.

lazarkk

Цитат на: z_chakarov в 21 Юни 2012 20:42:04
Не ме свърташе у нас и преди малко , намалих луфта на свещите.Свещите са motorcraft в аутодата дават луфт 1.0мм , а те бяха към 1,2мм. Намалих ги на 1,0 само първата започнах на 1,1 с нея , а другите 1,0. Та придърпването почти изчезна.Усеща се на 5та с много газ или като съм с малко километри на голяма предавка.Иначе при нормално набиране няма придърпване, само като смачкам газта до ламирината на 5та или примерно с 60км  на 5та. Утре ще ги намаля на 0,95мм да видя разлика ще има ли. Ако пак леко придърпва ще ида да купя нови свещи. Пък ей сега след мача ще слезна на тъмно да видя бубината дали няма пробив някъде.

трябва всичките да са с еднакъв луфт, а ти май си оставил първата различна, може от там да го има придърпването, направи ги всичките еднакви.

z_chakarov

Вече всички свещи са с еднакъв луфт 1,00мм. Придърпване се усеща единствено с пуснат климатик ниска скорост и висока предавка,което е нормално.Без климатик всичко е ОК.Другата седмица ще и взема едни нови свещи  и е готова  ;D

Днес също и затъмних задните прозорчета и на багажника с 20% фолио.Измих я и си я връчих на майка, за да си взема моята  ;D

Благодаря на всички за помощта и напътствията  (fri)

z_chakarov

Тази кола не иска да ме оставя  :D Днес от някъде изпусна фреона. Докато майка караше взе да фъска отпреде нещо много здраво и от десния край на двигателя взе да излиза газ , веднага се сетих ,че е климатика и го спрях. И в краката ми прокапа нещо. Отворих капака ама не можах да видя точно от къде го изпускаше,че седях на разстояние , нали е отровен?  Вече не мога да и помогна в понеделник отива при един познат дето се занимава с климатици , да надуе системата да се види , кое е дало фира  :D

supertorr

Цитат на: z_chakarov в 23 Юни 2012 19:49:55
Отворих капака ама не можах да видя точно от къде го изпускаше,че седях на разстояние , нали е отровен?

Не точно- поне не и в такава ситуация. Би трябвало да се усетило на мирис само маслото.