Проблеми със спирачките

Започната от stoyan.peev, 01 Юни 2012 12:57:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoyan.peev

Вследствие от големите валежи през изминалата седмица ми се появиха 2 проблема със спирачките. Почти постоянно светят лампите за ABS-a и за ръчната спирачка (което предполагам, че може да е причинено от зацапан датчик) и ми се задълбочи проблем, който имах и преди това, но съвсем леко. При спиране преди имах съвсем леки вибрации във волана, които последните няколко дни станаха вече много големи меко казано отвратителни.Почти 100% съм сигурен че са причинени от крив диск, и другата седмица ще ходя на сервиз, но реших да се посъветвам и с вас, тъй като видях някои подобни стари теми. Всякакви съвети са от полза, тъй като не съм пипал нищо до сега по спирачките. Колата я взех с нови дискове и накладки, тъй като беше минала тилф в Германия не много време преди да я купя.

Благодаря предварително :)

Иван Вълков

Лампата може да свети и при ниско ниво на спирачна течност. Иначе за другят проблем най-вероятно са се изкривили дисковете, ако са нови може да ги занесеш на стругар да ги престърже.

п.п. Може да използваш момента и да си подмениш спирачната течност ако е по-стара от 3 години. Имай в предвид че след това следва обезвъздушаване което е шибано ако не си го правил.

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

stoyan.peev

Нивото на спирачната течност не е мръднало, проверявах го няколко пъти

Каква е цената на оригинални дискове, накладки, някой може ли да каже? :)

Bobi

Здрасти! Не мога да ти кажа с точност колко струват оригинални дискове и накладки, но съм сигурен, че цената няма да ти хареса (от БГ). На твое място бих купил от тук : дискове ; накладки.

Също така, както е казал и Иван, използвай момента да смениш спирачната течност! Много хора казват, че няма нужда, но аз не съм от тях. Спирачната течност е супер, мега, хипер хидроскопична, дори и Ford Etis казва, че трябва да се сменя на 2 години.

P.S. Дискове може да се изкривят и след 2 дни, откакто си ги купил. Достатъчно е да си ги изпозлвал интензивно и да си ги загрял,прегрял, и да минеш през някоя локва.

stoyan.peev

Цените в тоя сайт изглеждат добре. Все пак ако мине само със стругар ще е най добре :)

lazarkk

Цитат на: stoyan.peev в 01 Юни 2012 15:53:49
Цените в тоя сайт изглеждат добре. Все пак ако мине само със стругар ще е най добре :)

Имали достатъчно дебелина за стругар? Нетрябва да е под 20мм. вентилиран  (8мм. обикновен) на дебелина.

hotblooded

Цитат на: lazarkk в 01 Юни 2012 16:25:39
Имали достатъчно дебелина за стругар? Нетрябва да е под 20мм. вентилиран  (8мм. обикновен) на дебелина.
Ako e толкова крив че да му блъска волана - стругаря не помага. Може да го изправи но си остава под "критичната" дебелина!

stoyan.peev

Вторник ще видя, какво точно е положението и ако наистина е толкова зле колко си мисля, ще скачам на нови направо. Цената в момента е доста добра с отстъпките, които имат за накладки. Колко време отнема доставката от там?

Bobi

Ако поръчваш до БГ - с DHL около 1 седмица. Ако използваш посредник - малко повече. Но имайки предвид, че става дума за тежки части, по-добре е да го поръчаш с DHL, защото няма да кой знае каква разлика в цената за доставка.

stoyan.peev

Колеги ми препоръчаха ако вземам нови дискове, да се насоча към нещо по добро, за почти същата цена. Какво ще кажете за MTEC:

http://www.mtecbrakes.co.uk/index.php?main_page=product_info&cPath=7_21_43&products_id=19232

Някой случайно да ползва такива?

lazarkk

За нарезни и перфорирани дискове първо си провери на колко ще ти стъпят накладките... Защото с обикновенните я минеш 5-6000км я не.

PcMan

Провери задните гуми за тръгнали лагери, на ръка, не трябва да има луфт в хоризонтална посока. Датчиците на абс-а са на милиметри от въртящото се колело / пътечка. И лесно биха се повредили.
Преди да сменя заден лагер, беше тръгнал и от там този магнитен диск:
http://www.ebay.co.uk/itm/180758451569?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649
беше наранен от датчика, който вместо да е на милиметри от него, се е влачил по него.
Сменяйки лагера и ползвайки същото наранено дискче лампата на абс започна да мига от време на време в движение. Т.е. ту имах абс ту не. И ръчната светкаше. Т.е. не отчита движение в това колело. Махнах бушона на абс-а докато си взема горния диск. Махайки бушона ръчната и абс-а си светят постоянно пак, но знам че нямам абс и колата не се мъчи и чуди какво става с това колело че не се търкаля  :D

При махане на бушона колата спира с по-малка твърдост, но задницата ми започна да спира повече. Изключен абс е силно възможно да води при теб до по-големи тресения. Забележка с барабани съм, но ако не се лъжа горния датчик е същия и при задни дискове.

Лампата на абс-а я светва, я изгасва, в движение това, нали ? Ако е така се повтаря с мен - повреден/прекъснат датчик/магнитен диск като горния трябва да е.

G_o_c_e_v

Имам 2 такива дискчета останали от предните барабани, ако проблеми ти излезе от тях, свиркай...
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

stoyan.peev

Да точно така, светват/угасват лампите на ABS и ръчната постоянно в движение. Вече остава само да видя какво ще ми кажат вторник в сервиза и ще пиша пак..

stoyan.peev

Нови предни дискове, накладки и спирачна течност и от вибрациите вече няма и следа :)

Лампата на ABS обаче продължава да си премигва. Лагерите не остана време да ги проверя, но идната седмица ще гледам и това да направя.