Репутации и благодарности?

Започната от Pyrhel, 30 Май 2012 02:18:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Няколко човека ме попитаха каква е тая репутация, а няколко дни по-късно се появява и нова функция за благодарене към пост. :) Забавих се с темата умишлено, защото първо се пусна това с репутацията и след няколко дни "Благодаря"-то.

Репутацията е оценката на участието на човека, а "Благодаря"-то предполагам е ясно - ако човек отговори на ваш проблем, написал е пост, с който е в помощ или просто по някакъв начин е помогнал - едно цъкване на линка "Благодаря" е достатъчен :)

Каква е целта? Напоследък много често почнах да употребявам "практиката е показала", но и тук трябва да го включа - доказало се е, че това променя стила към по-качествени и стойностни публикации, по-изчерпателни отговори и повече теми с указания и упътвания. Надявам се, че това ще е една малка мотивация и при нас. Имайте предвид, че всяко едно получено "Благодаря" увеличава и репутацията!

Ако видите някъде проблем, тъп превод или изобщо липса на такъв - ще съм благодарен да споделите тук, за да оправяме и нещата да станат както трябва възможно най-бързо.
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

amplified

Работи... :D
Що не направи с проценти репутацията? Нещо като ибейския фийдбек. Бе и тъй става :D

Danchev

Благодарято ми харесва :) но не и стрелкичките под репутацията. Гледам доста хора са нацъкали минуси вече ей така да пробват какво ще стане :D някой може да тролне и да нашиба минуси на който свари. Ако познаваш човека отсреща не е проблем, обаче за един новорегистриран потребител и/или ползвател на борсата примерно това ще бъде "погрешен знак". Хубаво е да има минусчета в репутацията, но те примерно да се слагат след удобрение на еди си кой и с конкретна причина.
How about a magic trick?

Dmitarcho

Това с репутацията е анонимно, мнали ;) Не, че мен ме бърка дали някой ще види каква стрелкичка съм му дал :D Но на мен някой ме е стелчосал, а никъде не показва. Забелязах ги аз тея стрелкички като ги пусна - доволна екстра във Форума ;)
Ръца Пръца

Pyrhel

Да, анонимно е. Вярно е, че може да се злоупотреби и от келешлък да се нацъкат минуси, ето един разговор от скайп :D
Цитат[5/27/2012 10:27:25 PM] Martin Milanov: да ти цъкна един на теб за цвят аз
[5/27/2012 10:27:41 PM] Anatoliy Dilov: цъкай ве
[5/27/2012 10:31:16 PM] Martin Milanov: айде, отече
Другия вариант е ако някой те е "набримчил" - всеки ден да ти цъка по един минус профилактично... Лошото при удобренията е, че по тоя начин няма как да е анонимен негативния вот и обикновено на хората им е неудобно да кажат истината в такъв случай. Има вариант да не се показват като + и -, а като сбор, т.е. ако имаш 10 положителни и 2 отрицателни, репутацията ще е 8.

Това с процентите нещо не си го представям как може да се сметне?

Хрумва ми, че може да няма вот за репутация, а да е само благодаренето и вместо под профила да пише "репутация", да пише "благодарил" и "благодарили му", примерно. Другото, което ми хрумва е да махнем + и -, да вкараме сбор, при който да няма отрицателен вот, дори и положителен, а да се променя само ако някой е благодарил. Но пак - няма да има отрицателен вот.

Bobi

Цитат на: Pyrhel в 30 Май 2012 10:39:47
Има вариант да не се показват като + и -, а като сбор, т.е. ако имаш 10 положителни и 2 отрицателни, репутацията ще е 8.

Аз съм за това...

Alexi

според мен няма смисъл хем от благодарности хем от рейтинг само едното да остане ,рейтинга примерно по начина описан от Боби е ок

hotblooded

Цитат на: Bobi в 30 Май 2012 10:48:25
Аз съм за това...
Само че така ако някои има 100 за и 50 против - ще има рейт "50" - колкото ще има и някои с 50 за и 0 - против!

mitakinen

Тези рейтинги според мен са излишни. Лично аз имам изградено мнение за доста голяма част от хората според това какво са писали, а не как са ги "подкрепили" приятелите. Това за благодарностите май е по-добрия вариант

Marlboro

За мен също рейтингът е безсмислен. Нека остане само "благодаря".
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

amplified

На мен не ми харесва, че мога да давам репутация на 1 човек всеки ден.
Мислех че е само 1 път завинаги :D

Backstage

Мисля че е добре рейтинга да се занули но да остане като такъв който се влияе от "Благодаря-то" По този начин потребителите които са помогнали по какъвто и да е начин ще имат реална оценка на собствения си рейтинг посредством благодарилите
струва ми се че тва ше е най реално

Alexander

И аз съм само за "Благодаря"
"Kолкото мастурбацията може да бъде секс, толкова и карането на нова, скъпа и мощна кола на газ е удоволствие!"

by hotblooded

lazarkk

Цитат на: backstage1978 в 30 Май 2012 18:55:13
Мисля че е добре рейтинга да се занули но да остане като такъв който се влияе от "Благодаря-то" По този начин потребителите които са помогнали по какъвто и да е начин ще имат реална оценка на собствения си рейтинг посредством благодарилите
струва ми се че тва ше е най реално

това звучи най- добре, така може да се махне отрицателния, а положителния да се брой от колко пъти е натиснато "Благодаря то"

Pyrhel

Мда, прави сте. Даже няма смисъл от нулиране, а директно се махат и остава само броя на благодарилите. Ей-сега ще го направя :)

Pyrhel

Готово, сега ако дадете идея как точно да изглежда, че нещо не ми стига капацитета... :)
Ако е с черта получена/дадена: Благодарност: 5/1

Или например с 2 точки:
Благодарил на: 1
Благодарили: 5

Идеи всяакви се приемат :)

supertorr

hotblooded

Абе трябва ли да се усложнява толкова форума :) Впрочем как може да си видиш сам на колко те оценят другите :)

Pyrhel

То не за усложнение, а нещо като стимул, за да има повече смислени съвети. Не разбрах какво попита?

lazarkk

Цитат на: Pyrhel в 30 Май 2012 23:09:07
Готово, сега ако дадете идея как точно да изглежда, че нещо не ми стига капацитета... :)
Ако е с черта получена/дадена: Благодарност: 5/1

Или например с 2 точки:
Благодарил на: 1
Благодарили: 5

Идеи всяакви се приемат :)

Незнам дали има смисъл да пише ти колко пъти си благодарил, важно е хората колко са ти благодарили на теб, по не според мен. Това е важния показател колко си полезен.

Pyrhel

Дам, и аз съм на това мнение, за момента точно това показва "Благодарност: х"

hotblooded

Цитат на: Pyrhel в 30 Май 2012 23:17:36
Не разбрах какво попита?
Питах как всеки може да си види резултата :) От чисто любопитство... Само че докато погледна отговора ти - видях - в профила пише :)

Backstage

Цитат на: lazarkk в 30 Май 2012 23:18:08
Незнам дали има смисъл да пише ти колко пъти си благодарил, важно е хората колко са ти благодарили на теб, по не според мен. Това е важния показател колко си полезен.
Да да точно това имах пред вид в предишния си пост.Реално това ще формира оценката за конкретния форумник  (thup)
Както го е направил сега Pyrhel-a е идеално

zliqiliq

Много добре си беше с репутацията.Единственото което и куцаше е че беше анонимна.За човек който ползва форума са ненужни, защото всеки е блеснал с нещо и имаш някаква представа в кой да се вслушаш ако имаш проблем.Ако обаче си нов са си помощ един вид, дори и ако искаш да купиш нещо от търговец в форума знаеш че хората са много доволни или пък точно обратно.Икак да стана клубен член, пиша на тоя и оня ЛС... греда.

Alexi

тия рейтинги практиката по форумите е показала ,че се злоупотребява с тях но нека да съществува известно време да видим какво ще се получи .. благодарност - 0 :))

Backstage

Бутона "благодаря" е заминал за вечните ловни полета? или нещо е скапало?  :D

Pyrhel

Няма нищо гнило. Замина. Преди месеци.

F Focus

Колегата вероятно някак е решил проблемът, но като мнозина не се чувстват длъжни да споделят!
Споко-при следващ възникнал проблем ще се появи-дано никой не му отговори!

П.С. Имам предложение за Alexi и Ръководството на Форума-да се направи отделна тема на челно място със "черен" списък на потребители задали въпрос, и които впоследствие изчезват без да споделят какъв е бил проблемът, и решението? Убеден съм, че ще е много полезно!
Някои наистина не получават отговори по ред причини-дали не са задали правилно въпросът (въпросите), дали не са обяснили подробно и смислено нещата...мисля, че и това трябва да се има предвид.

Alexi

ами вижте сега ,не е длъжен човека да ни дава обяснения ,това е на добра воля .. по скоро могат да се въведат рейтинзи на потребителите както има в някои форуми, с възможност да се гласува за тях положително или отрицателно, не знам до колко е лесно да се направи де

ivchotr

Рейтингите са малко безмислена история. Нали всичко е на добра воля?