Волан за Ghia

Започната от sky, 24 Май 2012 21:25:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

sky

Има ли разлика във воланите на тия фокуси? Въпроса ми е към тия копчета за темпомата. Дали на тия без темпомат имат само капачета там и мога да си прехвърля копчетата + кабелите от моя волан или трябва да търся същия волан? Искам или да сменя волана с друг или да му сменя кожата, че моя е ужасен. Сега лятото е още по ужасен като се нагрее.

lazarkk

копчетата трябва да са с волана, неможе да ги местиш или слагаш на друг. Самите волани са различни от тези с темпомат, и от тези без.

sky

Ето я обявата :

http://www.ebay.de/itm/Lederlenkrad-Lenkrad-Ford-Focus-2-II-2008-steering-wheel-leather-/140743343827?pt=DE_Autoteile&hash=item20c4f4fed3#ht_6298wt_1165

Вижда се, че има място за копчетата отстрани. Даже е с перфорирана кожа, въпроса е дали ще стане прехвърлянето.

Pyrhel

Лазо, сигурен ли си в това? На мондеото (мк3-то) бутоните се свалят, а като се сещам волана на мк2 фейслифта (че не мога да се сетя на мк2 как изглеждаше) мнооого ми прилича да е същата история като мондеото. Може би ще трябва да се изреже малко пластмаса, ама... :)

Най-сигурно - свали еърбега и виж как са захванати. :)

ПС: МНОГО, ама МНОГО внимавай с лентовия кабел отзад на волана когато го сваляш и после слагаш!!! Да не вземе да падне, да се размотае и после само господ знае колко навивки са били - може да се скъса при неправилно навиване и няма да имаш еърбег (ще свети лампата) и клаксона няма да бачка.

Едит: докато отговоря и ме изпревари :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

lazarkk

на тази снимка нещо не се виждат дупки за винчена на копчетата, освен ако не ползва тези които стягат и airbeg-а. Едвали ще са на щипки нещо. Иначе за лентовия кабел не е страшен, моя се размота целия, понамотах го там да се събере и да е хлабав и си бачка  ;D само внимавай ако се размотае да не го пречупиш, иначе намотвай смело. Волана нали прави, няма и 2 оборота, колко му трябва...

sky

Ето го моя волан. Мисля, че са еднакви. Вижда се на обявата, че отстрани има място за копчетата.

Alexi

твоя може да се претапицира и да стане като нов ,потърси качествен автотапицер ,във Варна не може да няма .. а можеш да го дадеш и на освежаване ,кожата не е много зле

Чебурашка

виждал съм такъв претапициран и не се беше получило както трябва около спиците и капачките стояха криво(зад тях има шевове),според мен е по разумно някакъв запазен или нов  ::)