Откъде зареждаш?

Започната от Pyrhel, 24 Май 2012 01:28:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Откъде зареждаш гориво?

Lukoil
32 (36%)
OMV
32 (36%)
Shell
14 (15.7%)
Petrol
7 (7.9%)
EKO
32 (36%)
Rompetrol
13 (14.6%)
Друга (напиши в темата)
3 (3.4%)

Общ брой гласове: 89

hotblooded

Цитат на: Bobi в 05 Август 2012 23:06:59
Чудех се дали да не обединя тази тема с "Откъде зареждаш дизелово гориво" . Какво мислите?
Мести мненията от другата тука

Alexi

и аз се присъединявам към недоволните от новата нафта на Еко .. колата нещо вдигна разхода ,стана по мудна ,днес сипах 1 резервоар ОМВ Максмоушън дизел - не мога да я позная .. мотора омекна ,върна си тягата и гледам че и разхода е поне 0.3л надолу за 200 км които минах ,ще видим нататък как ще е ..

supertorr

Пробвах и аз, но не намерих разлика.
Разхода си ми един същ при различните бензиностанции. ЕКО-то също не ми е мръднало...

moni74

От 2001г до 2011 зареждах с-амо от Лукойл. Бях управител на такава бензиностанция, имаше добра отстъпка и т.н. След като напуснах л/работа, и най-вече благодарение на отзивите на Mitakinen преминах на скъпия дизел на ЕКО. Но след като го спряха, от този икономичния на мен разхода ми на ситроена стигна до 9-10л/100км извънградско!!! Стреснах се, измих си ФАП-а и започнах да зареждам на ОМВ - премиум дизел. Резултат е 7-7,5л/100км, което си е в нормите.
Не мога да кажа до колко разликата се дължи само на нафтата от ЕКО или на задръстен ФАП.
Сега Мондеото го зареждам също от ОМВ, премиум дизел.

Бензиновия Ярис съм го зареждал навсякъде, и с 95, и с 98. Разлика в работата на мотора и разхода не видях  :-[

----------------------------

Nebhotep

Зареждам само на Лукойл, бензин 95, а от 20 000 км. само ECTO 95 и съм доста доволен. Особено харесвам качеството на горивото на бензиностанцията на ъгъла на Константин Величков и Възкресение в София.

Глупаците спорят с другите, а мъдреците със себе си!

emkata

в 95% от случаите зареждам на Лукойл, а останалите на Петрол. Това от времето на на Ескорта-бензин и последните 2 години само дизел за Ксарата и 1 за Фокуса. Доволен съм от горивата.

zar

Ползвах ЕКО но до момента в който премахнаха Дизел+(това беше отдавна) се отказах от тях и преминах на "Ромпетрол".Доволен съм засега от тях.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

ffmk1l

От доста време зареждам само от ЕКО, рядко от Петрол.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

P.Kostadinov

Lukoil - тъй като имам сивата карта за отстъпка ...
А иначе и от ШЕЛ понякога,че ми харесва горивото там :)
Карай толкова бързо,колкото бързо би могъл да спреш !

martin_krastev

Лукойл, основно от този в Младост 4, до Бизнес парка. Не съм имал проблеми. Пробвах с ОМВ, това след Икеа на Околовръстното, посока Студентски град. Вдигна ми разхода с около 0.5 литра, иначе разлика не видях.

varby

В нашия красив град,където и да заредиш все ще сбъркаш.Евентуално само Лукойл е малко по-добре.

escobar

Аз последно време залагам на Петрол. Добър е колкото останалите вериги, няма промяна в разход и вървеж.

Pyrhel

Цитат на: martin_krastev в 16 Февруари 2013 17:10:35
Лукойл, основно от този в Младост 4, до Бизнес парка.

Я, ти си съсед (около 100 метра :D). Хайде утре на срещата на Фестивална?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

supertorr

Цитат на: Pyrhel в 17 Февруари 2013 00:24:25
Я, ти си съсед (около 100 метра :D). Хайде утре на срещата на Фестивална?
То там всички сте /сме/ съседи- MLADOST MAFIA 8) 8) 8)

Това с намаляването на разхода благодарение на някоя бензиностанция е пълно самозаблуждение. Това да се покачва поради " Тунджа" е по-приемливо ???

recoba

НИКОГА,ама НИКОГА,не зареждайте нафта от LUKOIL.......Проблемите след това са мноооооого големи.
ВИНАГИ,ама ВИНАГИ слагайте 300гр двутактово масло в нафта заредена в БГ.
Зареждайте само на РОМПЕТРОЛ.......................
Пиша ВИ всичко това,за да не правите ремонти за по 3000-4000лв,.УСПЕХ..................................................

supertorr

Цитат на: recoba в 16 Април 2013 17:01:05
НИКОГА,ама НИКОГА,не зареждайте нафта от LUKOIL.......Проблемите след това са мноооооого големи.
ВИНАГИ,ама ВИНАГИ слагайте 300гр двутактово масло в нафта заредена в БГ.
Зареждайте само на РОМПЕТРОЛ.......................
Пиша ВИ всичко това,за да не правите ремонти за по 3000-4000лв,.УСПЕХ..................................................
А така!
Е защо, какво е станало?

hotblooded

Има голямо значение от коя точно бензинджийница ще се зарежда. Примерно в Бургас с нафта от Лукоил-а на Трапезица нямам никакви проблеми, докато ако заредя на изхода за Сл.Бряг - усещам повишен разход. РомПетрола в Славейков взеха да се лигавят, другия ми идва в тъч-а. От шел-а до Колодрума съм доволен, от Шел във Варна - няма да стъпя повече. А за ремонтите - доста често това е най-вървежното оправдание - скапаните горива/калпавите пътища.... а че повечето караме "лунни пътешественици" като пробег (нищо че според таблото и търговеца някои си ги е гледал в гаража), че доста често се скъпим за части и ремонти - не обичаме да го отчитаме. Ако са калпави до толкова горивата - как коли купувани чисто нови в България правят по 30-50 к км на година и не хвърлят дюзи? 

zar

Що си се набутал точно на варненския "Шел" да заредиш не  знам.Аз лично свястна бензиностанция в тоя град трудно намирам.Единствено "Еко" и то това което е на "Чайка" преди ОМВ-то. Също така "Ромпетрол"-а пред Варна Мол.На тези места зареждам ,когато ми свърши резервоара зареден от Бургас и съм нямал проблеми засега.
Marriage is "given" and "take".If you don't give it,she will take it anyway:)

moni74

Цитат на: hotblooded в 16 Април 2013 17:38:06
Примерно в Бургас с нафта от Лукоил-а на Трапезица нямам никакви проблеми, докато ако заредя на изхода за Сл.Бряг - усещам повишен разход.

Това, което си написал е НЕВЪЗМОЖНО. И двете са собствени на Лукойл, горивото което идва е едно и също. За 7-те години управител на бензиностанция /въпреки че беше франчайз към Лукойл/ мога да ти гарантирам, че горивата са едни и същи за различните бензиностанции.
Няма как да минаваш един и същ пробег, с една и съща скорост всеки път. На мен Созопол - Бургас - Созопол ми варира с 0.2-0.5л на 100км, а какво остава за един резервоар.

Alexi

мда същото важи и за Шел/ОМВ/Еко във Варна/Бургас/друг град .. :)

hotblooded

Цитат на: moni74 в 16 Април 2013 19:27:57
Това, което си написал е НЕВЪЗМОЖНО. И двете са собствени на Лукойл, горивото което идва е едно и също. За 7-те години управител на бензиностанция /въпреки че беше франчайз към Лукойл/ мога да ти гарантирам, че горивата са едни и същи за различните бензиностанции.
Няма как да минаваш един и същ пробег, с една и съща скорост всеки път. На мен Созопол - Бургас - Созопол ми варира с 0.2-0.5л на 100км, а какво остава за един резервоар.
Монка, знам това.  Още повече че беше ЕКТО - нямаше обикновена нафта. Нямам обяснение..... А за разхода по различните пътища, дори и по един и същ път с различен трафик - ест. че се различава. Не знам точно как ЛукОил България контролира франчайзовете, но примерно в Айтоския ЛукОил съм нацелвал яка повърня - свършваше ми нафтата на прибиране от Русе и сложих за 20 лв колкото да стигна до работа (бях със служебно камионче - дърт Мерц дето ще върви и с отработило масло) -  звука му стана по-твърд, съвсем умаля.
  С Астрата - хвалеха ми Ромпетрол-а, сложих бензин от там - ми не повторих. После с Форда - слагах доста пъти нафта и бях по-доволен от колкото от ОМВ-то до МП-Младост и Шел-а на Цариградско (като разход). Обратно - майка ми си караше колата с нафта от ОМВ до онкологията - и беше доволна. От бензинджийниците в София съм доволен от двата ЛукОил-а - на шипченски и до Pyrhelи, в Бургас - от Шел-а (колодрума) и ЛукОил трапезица. А като ходя до Варна вече си пълня догоре от Бургас. Един приятел - варненец има няколко бусчета и ги кара с "черна" нафта - не за друго - ами е най-добрата която е нацелвал :) 
В Русе - от Еко-то останах с добри спомени.
Впрочем от Шел-а съм доволен от обикновената им нафта.... тая "економи" нещо не бива.

Alexi

аз пердаша с V-Powera им ,само че сам си го забърквам ( имам добавката ) ,доволен съм от вървежа и разхода и мотора работи добре

moni74

Аз зареждах на Лукойл от 2001 до 2010г. След това започнах на Еко със скъпата нафта, но те я спряха. Минах на ОМВ Премиум дизел и двата дизела зареждам само с такова, от ОМВ Ремиза. Бензина на Яриса също слагам там, само че нормалния 95.
За всичките години на Лукойл лошо не съм видял. За 7 години, повярвай ми, сме продали хиляди тона дизел /преди да напусна правехме средно 10 000л на ден, а през лятото на 2011 - 30 000л на ден!/ Виждал съм коли, които струват над 200 бона да зареждат нормален дизел на Лукойл и не е имало проблеми.
Съгласен съм, че скъпата нафта на ОМВ дава икономия спрямо евтината на Лукойл - при ситроена стигнах твърдо 0.5л/100км. Мондеото съм го карал само от ОМВ.
Говорил съм с лаборанти от завода - нафтата за БГ е една и съща - без значение дали отива във Видин или София. Но ... като качество е зле. Нафтата, коята се кара към Сърбия с влакови цистерни, е нещо друго - правена е по друг стандарт :) Преди ОМВ да започнат да внасят гориво от Румъния, зареждаха от Лукойл. След това се скараха и се разпърдяха :)

Pyrhel

Цитат на: Alexi в 16 Април 2013 19:54:53
аз пердаша с V-Powera им ,само че сам си го забърквам ( имам добавката ) ,доволен съм от вървежа и разхода и мотора работи добре

Докато не паднаха обратно цените на горивата взимах V-Power-а на 2 лева и покарах с него. Разлика между V-Power като вървене и разход не усетих с LukOil-а, но сипвам задължително на една и съща бензиностанция - до Бизнес Парка в София. По-нисък разход не ми е давала с друга бензиностанция... Само със скъпата на OMV-то работи по-добре мотора и върви повече, ама и лапа отгоре.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.