Въпрос за гарнитура за смукателния колектор на Мк3 ТДЦИ 2.0

Започната от petermitkov, 21 Май 2012 13:11:13

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

petermitkov

Май ще трябва да сменям гарнитурата на смукателния колектор на мондеото.
Леко е почнала да пръска в единия край.
Някой знае ли как горе долу колко струва и дали смяната е възможна в "домашни" условия?
sapienti sat

Pyrhel

Ммм, говориш за гарнитурата, която е между пластмасовия колектор и главата? Тя не е една, ами са 8 О-пръстена, ей-сега ще погледна цената в МП :D
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Дай ми и парт. номера - директно ще ида да ги питам.
Хубаво е да се сменят и 8те пръстена нали?
Визуално колектора не е спукан (гледах го със зъболекарско огледалце) така че мисля че теча е от гарнитурката.
sapienti sat

Pyrhel

FINIS: 1138392; 8.90 лв, но дали е един или за комплекта... Като гледам схемичката как е дадена чертата, вероятно е за 1 (nut)

Ти ги питай с VIN-а, че ако объркат нещо да е за тяхна сметка :) Иначе, да хванеш така спукано е трудна работа, при мен като се беше спукал някой от маркучите не можах да го хвана без да подпра педала с една клечка на 3000 оборота и да видя тогава като го разду налягането.
ТЕЧЕ?! ??? Масло от турбото ли чак до там?
✓ Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
✓ Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
✓ Така помагаме на други в бъдеще.

petermitkov

Мерси много за светкавичният и компетентен отговор!

Не тече - а леко пръска отдолу на помпата в левия край (гледан отпред на двигателя) за една година е направило петно от ситни пръски.
Миро Христов го видя преди 2 месеца. Консистенцията е подобна на тази която е в ЕГР клапана.
Загуба на масло също нямам.
sapienti sat

Alexi

може да пробваш леко да притегнеш колектора ,което става много лесно трябва ти само малка гидорийка с удължител .. ако обаче никога не си го свалял( което е така щом питаш за гарнитурата ) е най добре да се свали и почисти от мизериите вътре

petermitkov

Сега идвам от Мото Пфое.
Цената е на бройка т.е. комплекта е 71лв.

Най-напред опитах да го притегна леко но се оказа че колектора е затегнат много добре и няма накъде повече.
Почистването му е задължително.
sapienti sat

momo76

Аз моите ги смених преди 2 седмици. Взех си от Мото Пфое гарнитурките ама някакви алтернативни финис: A1138392 за 26лв комплекта. За сега май вършат работа пък ще видим.

petermitkov

sapienti sat

supertorr

petermitkov

Да смених ги преди месец, поръчах си алтернативна (турска)  гарнитура в Мотопфое  за 25лв. И я смених там - труда по груби спомени беше около 20лв не съм сигурен но е около тази сума.
sapienti sat