Проблем с включване на скорост Ford Fiesta mk2 1987г

Започната от scaner, 05 Май 2012 17:30:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

scaner

Здравейте !
Знам че колата е на издихания вече ,но все пак искам да я изтормозя до последно :)
В спряло положение при опит за включване на първа или задна както се беше изразил един колега във форума "изхърква"
и не позволява да се включи това започна да става преди 2 дена !
Като загася и запаля няколко пъти се оправя ,но проблема е че днес на светофар ми направи тоя номер и насметох движението.
Четох за други модели че може да е от  маслото на скоростите или жилото на съединителя трябва да се притегне !
Въпроса ми е мога ли сам да извърша тези процедури сам  като се има на предвид ,че не разбирам от коли понеже съм млад шофъор или ще трябва да я водя на сервиз и да се набивам с пари ?
И последно има ли опасност да прецакам скоростната кутия ако си я карам така ?
мерси за отделеното време !

hotblooded

Щом ти "хърка" - значи съединителя не отделя добре - трябва да видиш да не би нещо да ти пречи да натиснеш педала до края (има такива случай), ако педала отива до край - трябва да "обереш" хлабината на жилото. Ако не знаеш кога за последно е сменяно маслото на скоростите - смени го - не струва милиони. Жилото можеш да си го направиш и сам. И маслото можеш сам, но ти трябва канал или подемник.

scaner

Да педала потъва до край  и как по точно да стегна жилото ?!
Не е за парите ,но съм решил да не вкарвам повече от 30-50 лв за ремонти по тая кола защото просто не си заслужава като се имат на предвид годините и състоянието просто като излезе по скъпа поправка я оставям на паркинга !
Колко пари струва смяната и мога ли да отида във всеки квартален сервиз или по добре в някои по реномиран ?

hotblooded

Накарай гажето или някои авер да натиска и пуска педала (при изгасен двигател)- ти погледни под капака и ще видиш къде се движи лоста на съединителя - жилото е хванато за него разгледай го и ще се сетиш как да го "натегнеш"! Иначе във всеки сервиз би трябвало да могат да ти свършат тая работа за 10-20 лв

scaner

Добре мерси !
ще пробвам двата варианта и ако не помогне ще пиша пак !
лек ден