Мондеото на Валентино

Започната от Backstage, 24 Април 2012 22:20:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Backstage

Онзи ден бяхме на автомивката и реших че е крайно време да се покажем.
И така...музикантското Mondeo МК2 2.0 16 Ghia на Валентино Манджини  (happy)

П.П. е не знам вече какво ли не правих ....2 снимки не се виждат и тва е...смених 3 хоста и нищо...поне сега се виждат 3 де...щото всички бяха изчезнали...

Pyrhel

Ии, че и с доста екстри, тц, тц! (clap)

Ми, освен официално да те приемем в клуба, след като вече сме я виждали... :D
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Иван Вълков

Ха много е красив комбалета. Колега ти нови фарове ли си купи след инцидента или си рециклирал твойте, доста лъскави изглеждат, я сподели?  (happy)

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

hotblooded

Убавец! Добре си го стегнал след ПТП-то зимата!

Backstage

Благодаря колеги за хубавите думи!
Ванка аз бях счупил само единия фар,ама нали се сещаш каква е била гледката с един нов и един стар фар  :))
Така че направо взех два.Лошото е че естествено не са BOSH .....ами какви бяха бе....еее не мога да се сетя сега,тия дървените....
Ама светят....родих се... (happy)
Ако забелязвате на предния капак има спукал кит...само такъв капак намерих тогава и го взех....
След като ми я върнат от сервиза (днес я закарах че след удара климата изпуска от някъде въпреки че смених радиатора) свалям кита и почвам да го оправям...
Сам ще си го правя щото мога пък и бащата върти добре пистолета  (happy)
Само да ми оправят климата щото в София не може да се кара с отворени прозорци при толкова прахоляк по улиците.

Между другото понеже знам че в нашия форум 80% от хората страшно много си глезят колите държа да споделя че и аз съм един от тях!
Колата не е скъпа но тва няма значение за мене.Поддържам я зверски добре!

Backstage

Ха...оказа се че са ми дали спукан радиатор....сменихме го и сега всичко е ок климата духа яко  (happy) ...утре почвам капака,копчето за клапата (външен-вътрешен въздух) и сменявам крушките във вратите

momo76

Ако знаеш каква носталгия ме хвана. Моето беше абсолютно същото - само че беше зелено.
Добре че попадна в добри ръце, а и все още си го карам понякога - подарих го на баща ми.

Backstage

Момо знам го твойто много редовно следях темата ти за МК2-то. Уникално мондео
Като казах уникално се сещам да благодаря и на колегата "silver_lcs" чието МК2 също е уникално за капачките за задните джанти
които наскоро ми подари  (fri)

Backstage

Вчера пробвах 3 ключа за степените на вентилатора....ни един не работи...търсенето продължава..  :-[
Поне смених крушките и в четирите врати с бели диодни..стана много приятно

Danchev

Ако става въпрос за степените на вентилатора 1-2-3-4 и вентилатора работи само на последната 4-та степен (понякога и тя се губи) е възможно проблема да е в едно друго място. Обясни по-подробно за какво става дума и ще ти кажа какво имам предвид :)
How about a magic trick?

Backstage

Цитат на: Danchev в 25 Май 2012 04:12:54
Ако става въпрос за степените на вентилатора 1-2-3-4 и вентилатора работи само на последната 4-та степен (понякога и тя се губи) е възможно проблема да е в едно друго място. Обясни по-подробно за какво става дума и ще ти кажа какво имам предвид :)
Не не,  степените си работят.Проблема е в уплътнението (както е почти с всички МК2) и не мога да управлявам посоките на обдухване,съответно и клапата за външен/вътрешен....в момента съм запушил вакумите ръчно за да има налягане в системата и така си управлявам посоките а клапата съм оставил на външен за да не ми поти стъклата...ама до кога така...няма намиране на здрав ключ

Backstage

Такаааа
Днеска мойта убавица хвърли съединителя...Интересното е че нямаше никакви сигнали преди това като приплъзване или нещо такова
Верно че отделяше горе ама пък отведнъж да го метне?!Направо си ме остави в мола и трябваше да угася за да включа 1-ва...и така няколко пъти до нас...а за задна забрави...
Моля за съвети какъв,от къде и колко пари...аз чух нещо за около 400 кинта

Bobi

Кофти... На твое място бих заложил на доказани производители като LuK, Valeo и Sachs. След бърза справка - Валео се продава за около 500 лв в БГ Link. Най-евтино е от еurocarparts-a : Линк

Backstage

Цитат на: Bobi в 27 Май 2012 23:09:16
Кофти... На твое място бих заложил на доказани производители като LuK, Valeo и Sachs. След бърза справка - Валео се продава за около 500 лв в БГ Link. Най-евтино е от еurocarparts-a : Линк
ами да и аз така мисля да направя,менте няма да сложа със сигурност
гледам го тоя Sachs в еurocarparts но имаш ли някаква представа колко ще ме одрънкат за доставка? иначе този е около 215 лв което си е без пари в сравнение с цените тук

Bobi

Доставката до БГ е 21.95 лири. Множко е, но ако се комбинираш с някой, ще стъпи на поносима цена. Относно Закса, не мога да ти дам мнение, защото не съм сигурен. Трябва и другите да кажат дали ще стане и дали включва целият комплект.

Pyrhel

евро партс-а кара в ук без пари, после от там до тука... да тежи твоя съединител 7 кила - значи 15-16 лева доставка :)

Backstage

Даааа  така излиза...ама гледам че има само luk който е с лагер .... другите са 2 peace kit
около 340-350 ще дойде люк-а до тук...имам една опция с един приятел който ползва голяма отстъпка в някакъв магазин..но се съмнявам че продават ментаци,ако се окаже така май ще отнеса люк-а

Backstage

Намерих съединител Luk (или по скоро намериха ми) за 300 кинта с най свирепите отстъпки които е възможно да съществуват...Та фординя сутринта отлетя и утре ще се ремонтира....150 кинта за ремонта...

Backstage

Готови сме! Чисто нов LUK пълен комплект.Оказа се че има и една биалетка която също е сменена...Тотал: 500 кинта
Благодаря на Всички колеги и приятели които помогнаха!!!

Backstage

Днес се сдобих с  дълго търсения от мен трип компютър!
Огромни благодарности на Pyrhel за съдеийствието и отделеното време!!!
БЛАГОДАРЯ ти братле!  (fri) (fri) (fri)

Pyrhel

Якоо! (fri) Обаче, кога се прибра, кога го сложи :D

Backstage

:D малко след като ти запали вече го бях монтирал  :D
сега остава някой да ме светне некви настройки и съм пушка

Backstage

Добре де....горе долу ги разбрах нещата...ама има едно меню в което влизам като задържа големия бутон от ляво..и там некви настройки FLOF и незнам какво още...тия неща мога да ги променям от -12 до +12 (по спомен) какво е туй чудо и има ли то почва у мойта каляска....

momo76

Това е за калибриране. Засечи го няколко пъти дали показва точно и ако има разлика си го донастройваш от там.

Backstage

Цитат на: momo76 в 13 Юли 2012 06:11:04
Това е за калибриране. Засечи го няколко пъти дали показва точно и ако има разлика си го донастройваш от там.
как да го засеча? той си отчита некви стойности ама аз как да разбера дали са верни....

momo76

Ела днес на срещата и ще ти покажа.

ffmk1l

Защо не си пишете на лични? Или пък в другия раздел.
Едно време колите се правеха от инженери, а сега - от икономисти...

Backstage

Е вече съм клубар отвсякъде!!!  :P :P :P

С благодарности към Pyrhel  (fri)

Backstage

Току що благополучно и със съжаление се прибрах от морето...Но нищо...другата година пак...
Бяхме в бунгалото на приятели и всичко беше супер като се изключи пътят до плажа...4км меко казано суров офроуд!
(сега разбрах че тракшъна е много важен и през лятото) много пясък,остри камъни,огромни коловози,дерета,дупки,много стръмно и много нанадолно....така и не разбрах тия хора с караваните как са ги закарали до там  ??? Сестра ми има Селика и изобщо не можа да припари с нея  :D

Мондеото буквално не се разбираше какъв цвят е ...такава пушилка

Backstage

Днес най накрая сложих реле R1 за дневните светлини...работата е plug & play,като късите светят на 70% само че за съжаление светят и габаритите,което ми се искаше да избегна...един приятел спомена че можело да се махнат,но трябва да се рови да види как ще стане...Ако имате идеи споделете колеги