Стартиране на Фокус мк.1 бензин

Започната от peterpetroff, 17 Април 2012 01:04:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

peterpetroff

Имам един странен въпрос относно първоначалния старт на Фокус 1-ца 1.6 Зетек 100 к.с. бензин. Когато ключа се завърти във второ положение- когато светват всички контролни лампи по таблото, тогава трябва ли да се чака да изгаснат част от лампите и тогава да се стартира двигателя или може направо да се тръгва, незвисимо как и кога някоя лампа е изгаснала или не по таблото. Чувал съм, че е добре да изгаснат лампите на контакт и тогава да се завърта стартера за да не се 'побърква' компа на колата, но ако се пренебрегне това и винаги стартирането става с едно движение на ключа- вътриш-палиш-тръгваш, какво се получава и правилно ли е в случая.
Много благодаря за отговорите, Колеги!

Alexi

компа няма да се побърка и чека на системите минава дори и да завъртиш ключа преди да е приключил ,така че няма проблем .. но аз имам навика да изчакам всичко да изгасне и да видя ,че всичко е ок и тогава въртя

pantata

Ако чуваш помпата е най-добре да я изчакаш да качи горивото, да млъкне и тогава да палиш. Но не е проблем и да не го правиш. А за палиш-тръгваш, не че го приемам буквално, но е добре да изкачакаш пак малко. Примерно да си сложиш колана и тогава да потеглиш.

peterpetroff

Благодаря ви за полезната информация, Колеги!  (thup)