Какво масло за Ford SMax

Започната от FordSMax, 01 Април 2012 12:34:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FordSMax

Здравейте колеги!
Вече два дни съм S Max и трябва да го обслужа . Дайте съвет какво масло да сипя на мотора. Понеже е автоматик трябва да сменя и маслото на кутията - какво масло .Колко литра се сипва на двигателя и колко на кутията. Автомобила е 2008 година . дизел,2000 куб.130 к.с. Ако може препоръчайте и марка.Синтетика или  не.
Благодаря предварително.

supertorr

Честито! и Добре дошъл в клуба.
Двигателното е 5w30, а за другото нека да споделят колегите.
Успех

Pyrhel

Честита придобивка и от мен. Маслото за мотора колегата ти го каза какво е, събира 5.5 литра. Маслото за автоматичната скоростна кутия е 7 литра до колкото виждам по каталога и спецификацията му е WSS-M2C924-A.

Ще се радваме да видим машината в раздел "Дневник" (beer)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

FordSMax

Благодаря за топлото посрещане в клуба на Форд! (fri)

Мисля сам да сменя горивния,масления филтър и маслото,но още не знам къде се намират - масленият е от долу сигурно,горивният мисля ,че се вижда от горе при двигателя . Ще се радвам ако споделите кой филтър къде е в автомобила за да съм сигурен преди да пипам нещо по автомобила.Има ли някакви тънкости при смените на тези елементи? Също не знам къде и е филтъра за купето(може би е под пластмасите пред стъклото - при много автомобили май е там.Няма да е излишна и някоя снимка ако имате.Процедурите ще ги извърша след празниците когато събера и консумативите.
Благодаря предварително.

Pyrhel

Филтъра за купето предполагам, че не е отпред, а е в краката на шофьора, погледни видеото от тук: http://fordbg.com/forum/index.php?topic=1355.0

Горивния трябва да го виждаш, трябва да е от новото поколение филтри (като на пежо), които са пластмасови с щуцери на него. Тънкост има само при горивния - напълни го предварително с чиста нафта. При масления предполагам, че и при теб ще се сменя О-пръстена (ако ще се сменя го има в комплект с филтъра) - намажи го с малко масло с пръста да не се опъва или скъса като го стягаш.

FordSMax

Благодаря за бързия отговор . Ще следвам съветите . Правил съм тези процедури на друг автомобил и мисля, че ще се справя и тук.  (beer)

Pyrhel

(beer) Маслото на автоматика обаче предлагам да не се наемаш ти да го сменяш. Ако е като при Ситроените ти трябва софт, с който да кажеш колко литра е смененото и спрямо това количество се подновява брояча на пробега. Пак казвам - за Форд не знам дали е така.

mitakinen

Сваляш педала за газта. Отваряш това капаче. Сваляш стария като го издърпваш зад спирачката. В обратен ред слагаш новия. Като сменяш горивния не забравяй да сложиш нафта вътре, защото ще глътне въздух. По-добре отиди в някой сервиз - излизало ми е 15лв. смяната на маслото и филтрите.
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

FordSMax

Благодаря! Маслото на автоматика не съм си и помислял аз да го сменям - ще ходя в МП или друг сервиз.Автоматика го оставям за последно за сега. (beer)

Alexi

според мен не го сменяй .. особено ако кутията работи добре ..

Chr81

Това с педала на газта ще е една мъка. Дали има начин да се смяна поленовия филтър без да се маха педала, че някой беше казал, че от много махане и слагане, накрая буксата за електриката почва да прави лош контакт и ........... не е ясно какво следва после????

Чебурашка

няма начин,но спокойно ако го сменяш както трябва няма да има проблеми - просто някои за по-лесно вместо да свалят педала разкачат кабелите на педала и от там идват проблемите ^-^

mitakinen

Аз само развих двата болта на педала без да разкачвам кабела. Не е трудно - за 5 мин. става
Жалка работа - никой от УС-то не пое отговорност - няма мъже, само мижитурки

FordSMax

При мен са три болта на педала на газта - като погледнеш педала двата са в ляво и се виждат един над друг,а третия е горе в дясно зад педала - вчера смених поленовия филтър.Сменя се за 5-10 минути с подходящ инструмент.