Теч на масло - лъже ли ме майстора?

Започната от Spokomen, Вчера в 16:10:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Spokomen

Здравейте на всички. Имам лаишки, но важен за мен въпрос. Колата е C-max 2009 година с двигател Duratec 2000 кубика. От известно време похапва масло. Не много - около 100 - 150 грама на 1000 километра. Наложи се да сваля кутията на въздушния филтър и от там се откри по-голяма гледка към двигателя. Оказа се, че върху кората има масло, а картера, част от който се виждаше беше омаслен на струйки..... Ходих на преглед в СБА и там в няколко клетки правеха ремонт на автомобили. Докато колата беше на канала, обясних на майстора в съседната клетка това, което пиша и тук и попитах колко евентуално би струвала например смяна на гарнитура на картера. Каза, че може да не е гарнитура , а нещо друго и трябва да се види. До тук добре, но после му казах че колата в момента е на канала в съседната клетка и ако иска може да я види. Отиде, слезе в канала и като излезе каза, че едва ли е гарнитура защото то нямало масло точно там. Тук малко се усъмних - как е видял без да се свали кората, но... Та обяви ми цена за най сложния ремонт в този случай....от около 140 Евро защото компресора на климатика бил закачен за картера и се източвал фреона и се свалял компресора....- сигурно е така, аз не разбирам. Видя ми се евтино, но...Отивам днес да ми запише час.  Записва, а на въпроса да си донеса ли и масло и филтър - пита. Ама и масло ли ще сменяме? Казвам му, че до колкото разбирам, ако се свали картера, маслото изтича и после трябва да се налее ново. Абе не е така. То зитича малко, но ние го събираме и го сипваме обратно, но  ако искаш, ще включим и смяна на масло...
Това доста ме смути, но тъй като не разбирам, реших да питам тук. Наистина ли е така и могат да направят ремонт в зависимост от причината за теча без да изтече маслото, или просто ще постои колата и ще ми вземат едни 140 - 200 Евро....
Когато си на брега - движи се лодката, когато си в лодката - движи се брега!
https://cursovi-referati-prezentacii.alle.bg/