C-max 1.6tdci 90 влиза в авариен режим

Започната от alex_1111, 23 Февруари 2026 19:34:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

alex_1111

Здравейте, втората ми кола, кояго е ц макс онзи ден влезе в авариен режим и единствената грешка,която дава, и която не може да се изтрие е p0380,свързана с подгревните свещи.
Съответно почнах да правя проверки,като: вързах турбината директно за вакум помпата за да елиминирам проблема с клапанчето отзад мотора,второ изключих мапа и дебитомера,които ги хваща диагностиката и по това съдя,че бачкат. Втората стъпка, която предприех е да почна да свалям свещите за проверка и ако има изгоряла да ги сменя,като и без това всичко е олято отгоре и да сменя дифтунги и гарнитури на всмукателя, а като изкарах колектора имаше доста сажди,затова ще сваля и егр да изчистя.И тук моите мъки свършиха още не съм събрал колата,но малко ме съмнява да влиза в авариен от подгреви,но все пак ще ги сменя и да направя нужната ревизия отгоре на 1.6хди.
Благодаря предварително, ако някой има нещо на ум,да сподели,че вече съм шах и мат! ^-^

ivchotr

Цитат на: alex_1111 в 23 Февруари 2026 19:34:41...И тук моите мъки свършиха още не съм събрал колата,но малко ме съмнява да влиза в авариен от подгреви...

E, щом са ти свършили мъките, какъв е проблемът? Хубаво разказа какво си направил, ама аз лично не разбрах какво точно продължава да те мъчи.
Колкото до свещите - не е задължително само те да са изгорели, за да ти набие грешка р0380. Може да се е скапало реле, бушон, модул, някоя букса или кабел към тях. Трябва да огледаш всичко наред.

И можеш да опишеш при каква ситуация колата влезе в авариен режим. Примерно си натиснал спирачката и после си подал рязко газ... Или нещо друго от този сорт.

alex_1111

Автомобила е постоянно в авараиен режим и затова сега я пръснах от горе за да ги изкарам и проверя и евентуално сменя.

ivchotr

Ами пробвай да я прегледа някой с по-професионална диагностика. И на живи данни. Човек с нужните познания, опит и техника ще разбере какво ѝ е на колата.

alex_1111

Гледаха я и със скъпа диагностика,понеже моето делфи му нямам вяра и я закачихме на лънч,но пак грешка за свещи, аколкото до тях снощи изкарах свещите и 4 от 4 не бачкат,сега чакам новите свещи, и ще изчистя всмукателя, че беше затлачен с нагар, и неделя събирам да видя какво ще стане.

alex_1111

Здравейте,да разкажа за развръзката,смених подгревите изчистих егр затапих го, изчистих и всмукателя нови гумички ,и дифтунги ,и колата се оправи.
Сега дали проблема е бил в свещите понеже 4ри бяха изгорели,дали дето е била задръстена, не знам, но се оправи.

ivchotr

По-скоро заради задръстването.

alex_1111

Може би, но най ми е интересно,че затапих егр с ламаринка, а не го хваща компютъра,понеже на старата ми кола астра с 1.7 след 2 дена каране и чека светна заради затапения егр.

Ozzie

компа няма как да отчете минават ли газове през клапана или не
като цяло, търси съпротивление в някакви граници от намотката
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

alex_1111

Е ми колега при астрата,два дена каране със затапен егр и ми даде грешка не добра рециркулация на газовете, и махнах ламаринката, та очаквах и тук да е така но все още кара няма проблем.

ivchotr

Някой да не го е бъзикал преди теб?

Alexi

много лесно отчита дали минават газове през ЕГР ,защото спада/вдига се дебита през дебитомера .. още от първите коли с ЕГР евро 3 дава грешка