Ford S-Max или Ford Galaxy

Започната от TeodorDimitrov1995, 11 Януари 2026 17:00:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

TeodorDimitrov1995

Здравейте! В момента карам опел зафира А 1.6 бензин/метан (метана го няма, на газ карам), но идва много тромавичка и съм се ориентирал към
 Форд Галакси или Форд S-макс.
 Пробвах два Форд Галаксита, 2.0 Дизел 160 коня и 2.2 Дизел 180 коня и двата ми харесаха как вървят. Въпросът е колко дизел гори всеки мотор при това Галакси, просто защото на мен не ми трябва чак толкова мощна кола, а просто да може да върви нормално натоварена с 7 човека. Също пътувам и по балканите доста. Варианта 2.0 Дизел 140 коня, дали би била удачна? Какъв е разхода (някой, който кара такава?) и като цяло тези Галаксита от какво страдат, сполучливи ли са? Фейслифт след 2010 или преди 2010 да гледам? Като обслужване как са?
 S-макс не съм пробвал, но видях, че е малко по-малък от Галаксито и е повече тип лека кола. Поправете ме, ако греша. В галаксито ми хареса това, че дори с 7 човека, пак остава малко място за багаж отзад. Общо взето, което търся е , голяма кола, която да държи 140 (не ми трябва чак спортно ускорение, тип мерцедеси, бмв-та и т.н) по магистрала без да се тормози и по възможност да не харчи много, като същевремено да става и за балкана, защото работата ми доста често ни води натам.
 Всякакви съвети ще са от ползва, мерси.