Форд Фюжън ,проблем при ускоряване.

Започната от koko17, 15 Декември 2025 11:13:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

koko17

Здравейте,
Фордчето е 1,4 бензин,без газ-никога не е имало,2004 год.Имам го от 2019 год.Появи се неравномерна работа на мотора при ускоряване-сее докато мине 3000 об. Струва ми се, че нещо с изпускателната система не е наред-като че ли бучи повече от нормалното.Дори и не си представям накъде трябва да търся.Ще се радвам ,ако ме насочите към сервиз във Варна.

Ozzie

Цитат на: koko17 в 15 Декември 2025 11:13:05Ще се радвам ,ако ме насочите към сервиз във Варна.
На 1-во място - Мото- Пфое
Ако не ти се ходи там, бих препоръчал "Автоцентър САС" (Бош сервиза под КАТ, до играчки РАЯ). И там не работят евтино, но пък имат кадърни техници и механици.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

koko17

Благодаря. Ще видя какво мога да направя. Ще ми се да го оставя за януари.Декември за сега е най скапания месец в живота ми.

Alexi

спокойно ,нова година нов късмет  :D може нещо друго да излезе по колата

ivchotr

koko17

138317км.
 Като го взех беше на 114000км.
 Ако може да се вярва на търговците.

ivchotr

На джамбазите никога не може и не трябва да се има доверие.
Ако двигателят е от серията с ръчно регулиране на клапаните, при експлоатация само на бензин му дават проверка и евентуално реглаж на същите на 120 000 км пробег. При теб симптомите наподобяват тези за клапани с изчезващи хлабини. По принцип и други причини са възможни за тези тези симптоми, но малко хора се сещат за клапаните, та затова напомням за тях.

koko17

Добре, момчета.Зет ми ми каза за още един сервиз.Доволен бил от тях. След Нова година ще докладвам каква съм я свършил.За сега кола не ми е особено нужна. Вече съм се преселил. 8)
 Като, че ли има развитие. Намерих  моите симптоми  описани и решени със смяна на бобината. Поръчвам.

ivchotr

Преди бобината по принцип се проверяват кабелите и свещите. А пък щом ще сменяш бобината, направо смени свещите с кабелите. Кой ги знае и те на какъв пробег са. Щото от скапани свещи и кабели страда и бобината.

koko17

Свещи и кабели смених когато я купих.Вчера развих свещите-нищо криминално не видях,разстоянието е по-малко от 1.3мм. може би 1.2. Точно не успях да измеря.Луфтомерът нещо ми е сърдит и не го намерих.Все пак нови свещи поръчах.Палих я на тъмно,искри не видях,съскане  на високо напрежение не чух.Барах кабели- ток не ме удари.Човека каза,че петък ще изпрати бобината. Ще я дочакам, ако стане- стане.Лошото е че пет години не съм имал проблем ,не съм чел,кой за какво отговаря в тоя курник и сега съм бос и неграмотен.

ivchotr

Ами значи не е лошо все пак да се проверят хлабините на клапаните. Ти си я взел преди препоръчвания пробег за проверката им и си го прескочил без да ги провериш. Не казвам, че непременно там е проблемът, но така или иначе трябва да се направи. И не е лошо да ѝ се пусне една диагностика.

koko17

Като сменях ангренажа бях махнал капана на клапаните. там няма какво да регулираш.Хлабината се коригира със смяна на чашката.Което Не е толкова лесно. Не зная дали се продават в ВG,  дали въобще могат да се намерят- това все пак е 20-годишен таралясник.Та ако работата опре до клапани най вероятно ще отиде към Бат Сали или Надин както му казват по София.Сервиз ще посетя, но другия месец.За сега толкова. Да, имам карта за целия градски транспорт. Струва два лева за година.

ivchotr

В серизите, в които се занимават с обслужване и ремонт на двигатели, имат всичко необходимо за реглажа им. Не ги мисли. А е можело да измериш хлабините и сега да има някаква представа съществува ли там проблем или не.

zz_stefanov

Удобни колички са тези. Надигната фиеста. Моят Фокус мина през смяна на клапани. Проблема първо възникна при единия цилиндър. На дълъг път се пооправяше после зачести. Смяната на клапани и обработка на главата и консумативите около това бяха към не повече от 1200. Аз съм на газ, но се съмнявам че това е основната причина, защото не вярвам италианката да я е вкарвала за реглаж на клапани в коментираните тук километри. При мен ремонта мина в Редстарс ауто, като обработката на главата са я правили в специализирана външна фирма.

koko17

Реглаж??? Не, не бил чувал. Моят е бил мъжки, много нервен и як. Всички кори, които му се е налагало да свали бяха изтръгнати.Платката на радиото беше спукана през кръста.. ;D

koko17

С новата бобина колата си работи нормално.Няма придръпване, дори мога да кажа, че тегли малко по-добре от преди.Все пак нови свещи.
 Благодаря на всички, включили се в решаването на проблемчето ми.