Форд Рейнджър Регистрация N1 към M1

Започната от ФОРС, 06 Ноември 2025 14:19:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ФОРС

Здравейте колеги.Нов съм във форума и се нуждая от съвет.Рейнджйра е регистриран в КаТ София като товарен автомобил N1 4+1 места на фирма.Имам нотариално пълномощно за управление.Пътувам между Австрия и България,но имам проблеми на Калотина.Трябва да се редя на товарните автомобили защото е TRUKK-товарен.И не признават нищо.
Може ли да се пререигистрира в M1-лек автомобил да минавам на леките.Или незнам какво да направя.Да си пътувам спокойно.През Румъния е ад.Дайте съвети.Благодаря.

Pyrhel

Здравей, това е редовен номер на митниците при преминаване на ЕС граница.

Можеш да го пререгистрираш в М1 ако фабрично има вариант да излезе като такъв, т.е. да има типово одобрение, но КАТ е последната стъпка.

Преди това провери къде в твоя случай изглеждат по-отзивчиви (и най-вече къде ще извадят типовото одобрение, т.е. такава модификация в М1 от производителя) - в Декра или Технотест - трябва ти сертификат от тях. Преди самата проверка трябва да махнеш вътрешна решетка или други подобни прегради, седалки вече си имаш до колкото чета.

Ако камионетката е на фирма трябва да внимаваш какво правиш ако си имал някакви данъчни облекчения, по тази тема няма да пиша, само подсещам.

Гледам на снимката ти, че е с двойна кабина, можеш да пробваш да се пазариш по митниците, че не е автомобил за превози спред регламента на ЕС, но сърбете не ги интересува какво мисли еврогейският съюз...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.