Мнение за Ford Focus Active 2.0 tdci

Започната от raz1el, 26 Октомври 2025 09:17:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

raz1el

Здравейте, моля за съвет относно покупката на този модел. Ще ми бъде първи Форд и си нямам на идея защо съм толкова зарибен по него... Колата е 2020 на 70к км, 2.0 дизел, автоматик, комби. Интересува ме двигателя, автомата и окачването? Да кажем сравнени като надеждност и здравина със Октавия Скаут или Голф Алтрак? Благодаря предварително и се извинявам ако съм пуснал темата на грешно място!

alex_1111

Мисля че това е екоблу мотора, бягай надалек,нашите служибни са с него на 20к късат ремък на маслената помпа и като цяло са проблемни.

Pyrhel

Тази генерация на Фокус ми харесва много, кутията е ОК, окачването е супер, обаче моторът е точно ЕкоБлу - прекрасен, докато спре да бъде такъв...
Виж темата за Ranger: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=13190.0

Бих взел ВАГ-а (както се вижда и от профила ми). 2.0 ТДИ от тия години обаче освен сухия ангренажен ремък има и мокър за маслената помпа, но за него не съм попадал на масовия проблем с разпадането.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

alex_1111

Аз визирах точно рейнджър,след първата смяна на масло масово късане на ремъка,попринцип има защита и гаси мотора, но понякога защитата не помага и чупи турбини,та дори и мотор.Ама то това да му е проблема като цяло кекав мотор карантията не ми е здрава хич.
По добре 1.0 екобуст вече от тези години трябва да е с веригата.

Alexi

до колкото съм чел само хибридите и модела 140 коня са с верига ..

alex_1111

Аха е ми до колкото знам и при пежо чистия бензин е с ремък, а хибрида е с верига, защо е решил така производителя,иначе май 1.0 екобуста е по добър от 1.2 на пежо.
Като цяло аз миналата година си взех мк2.5 много ми харесва колата, но ако реша да я сменям с по нова май при форд няма ро добра алтернатива.

Alexi

Рено е добра алтернатива .. бензинките са с верига ,която не е проблемна - примерно Меган 1.3 турбо ( това е мотора който се слага и в А-класата ) е доста прилична колица ,1.0 също е с верига ( представлява 1.3 без единия цилиндър ) бакшишите го скъсват в Дачия този двигател малкия

alex_1111

Да, точно и аз за рено си мислех,понеже и при дизеляците 1.5 е един от най добрите дизели и 3 цил бенз също е добър, приятел си закупи 1.5 и е доста доволен все пак се слага в мерцедес и най вероятно ако реша да сменям колата с по нова ще рено. Мисля че форд след мк 2 и 3 не са добри

toto

alex_1111

Попринцип колегата, ако не се е отказал може да се насочи към 1.5, той е на пежо и е с ремък, там единствената драма е проблема с веригата, но е доста нова кола и най вероятно е отстранен.

Alexi

1.5 който се слага на Форд май е с един разпределителен вал и го няма проблема с веригата .. но е и по малко конски сили ,120 .. а сигурно ли е ,че всички 1.0 еко при Мк4 са с верига ? аз съм останал с друго впечатление

Kolev89

Здравей, аз имам Фокус 1.0 екобууст 125 коня, автоматик. Двигателна е с верига, всички 1.0 екобууст за Фокус 4 генерация са с верига. За 2.0 дизела нямам наблюдение, но 1.5 дизел е двигател на Пежо, при него има проблем с веригата и понякога с adblue системата, но като цяло не е лош двигателя, това са неща, които ги знам от първо лице.

alex_1111

Да 1.5 е на пежо и като конструкция прилича на 1.6,но тази верига не чак толкова опасна,приятел си взе 3008 2019 год и му казах за веригата да я смени, да не прави интервенцията с главата, понеже е скъпо, и той смени само веригата,като старата беше оригиналнага на 200к,предполагам макар и по тясна с 1мм,ако се сменя на 100к колата ще си кара без проблем.