Мондео 2009 година и ръжда..

Започната от fordmemberwannabe, 17 Септември 2025 19:56:51

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordmemberwannabe

Здравейте, преди няколко седмици усетих, че нещо ми играе задницата.. отидох на майстор тези дни и той я качи и констатира, че задния ми мост е изгнил, скъсан и "за нищо не става" и да търся заден мост.. Ще приложа снимка в какво състояние е да си кажете и вие мнението де.. Според него да търся от Италянска кола, защото били в най добро състояние.. та ако някой продава или знае къде мога да намеря ще съм ви благодарен.

Снимка на моя мост : https://postimg.cc/tYg86mcX

ivchotr

Италианките не гният толкова, колкото купените тук, примерно. При мен снимката излиза малко неясна или поне на мен така ми изглежда. Тъмните петна, които ми изглеждат като пробойни от ръжда, са поправими от добър заварчик. Но пък от друга страна цял, по-здрав от твоя мост, е по-добрата алтернатива.

fordmemberwannabe

Той ми казва, че е скъсан някъде.. не изглежда толкова ръждясал че да е скъсан, в мойте представи трябва да е целия в ръжда за да се скъса това масивно желязо? Или аз имам грешни разбирания

Alexi

не изглежда особено ръждясал .. според мен с едни нови тампони ще се оправи ( ако играенето е от него изобщо щото може да е от доста неща )

fordmemberwannabe

Думите на майстора бяха "толкова е ръждясал, че има дупка в него и е скъсан".. преди това съм бил доволен от този майстор, но за такъв сериозен ремонт и разправии май ще търся други мнения и този път да го видя с очите си на подемника, че първия път не успях..

ivchotr

На мен ми се струва, че от горната страна до "L"- образната гредичка вдясно, за която е хваната основата на моста, има дупка в него. Съответно от другата страна, вляво, не се вижда много добре, но там би следвало да има подобен захват към друга гредичка. Струва ми се, че там няма директна връзка между основата на моста и дъното на колата. Но на моя комп не се вижда добре. Не знам при вас как е. Ако съм прав, може би това има предвид и въпросният майстор. Самата основа ми изглежда в по-голямата си част здрава все още и затова предположих, че ще може да се укрепи със заварки на метални планки с подходящ профил.
Но пък народът е казал, че ръжда и жена тръгнат ли, нямат спиране :D Затова друг мост, поне видимо без следи от ръжда, ще е по-добрият избор. Преди монтажа му ще е добре да се обработи срещу ръжда. Има разни корабни и други лакове, които вършат чудна работа.

fordmemberwannabe

ivchotr

Поръждясал е, спор няма. От тази гледна точка и на тази снимка не се вижда нещо, което да изглежда като скъсан мост. Тези кривини, дето ме съмняваха на предишната снимка, явно са си заводско изпълнение. Долните носачи са доста ръждясали. Особено покрай осите им. Не е лошо да си я огледаш сам, качвайки я на канал или подемник. Ако има скъсани, износени или липсващи гумени тампони по окачването, ще се лашка. Няма начин. Ако самият мост или носачите са просто ръждясали, трябва да се изшкурят до чист метал, да се обработят с препарат против ръжда (има такива, които не трябва да се измиват след това), да се грундират и боядисат накрая. Така ще им удължиш живота с няколко години.