Проблем с чукане (къркане) в задната част Форд Куга Мк2 4х4

Започната от Mladen92, 30 Юни 2025 19:30:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mladen92

https://images.app.goo.gl/eZXEDhuuePM6BzUv8
Това е с балансьора.

https://images.app.goo.gl/zjrWj

А тук е без него.
Вижте главата която се свързва с кардана.

ivchotr

Pyrhel

Демпферът е ясен, друго питах, дали си сигурен, че този без него е от дизелова Куга, защото даже на твоя линк на дифа без него пише, че е за бензинова.

Стана ми интересно и отворих каталога, дават го точно така - с демпфер е за дизели, а без - за бензиновите, като самият диф от фланеца назад е еднакъв.

Парт номерата на фланците са:
Без демпфер: 5260641
С него: 1829626

Но както казваш - въпреки, че имат парт номера, не се продават отделно - "serviced as an assembly only", т.е. всичко с код жълт квадрат...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mladen92

Сега ми стана ясно но за мен това само прави проблем да беше като при други коли между вала и дифа да обира блъскането ок но в случая е пълна безсмислица като карах без него с първия преди да се срине тотал и сега с този като го има и е здраво разлика няма.Неприятното е ,че като омекне гумата с която е свързан за главата вибрациите при по-висока скорост са на лице и хич не са малки и едва ли човек би се усетил ,че проблема е в него.

Mladen92

А относно по горния пост ,гаранция не е от Куга 2 този от снимката е с халдекс ,на Куга 1 също с халдекс но и той е по-различен нещо са объркали.

Alexi

то от последните Куга няма дизелови ,за това и техния диф "отпада"

Mladen92

Като започнах да търся сув едни от желанията ми бяха да е с ръчна кутия и да не е 4х4 ,с последното се примирих защото колата ми хареса и сега си нося последствията добре ,че не се примирих и с другото защото от човека който взех дифа масово ги преработва в ръчни заради проблем с кутиите в неговия сервиз ,той кара същия пациент и го е преработил жена му и та е със същата и каза ,че за нея чака само да изскочи кутия и няма да я бави.Между другото ги пипа и доста софтуерно неговата я е направил 200 к.с. на предно само и като любопитен факт каза ,че разликата между 140 к.с. и 163 к.с. разликата е само софтуерна дори картата на 163 к.с. я има при 140 само трябва да се активира.

ivchotr

И за какво са му 200+ коня, когато няма кой да ги прати към колелата?!? В един момент ще свършат и диференциалите 2-ра ръка :D Освен това е резонно диференциалите за дизелите и бензинките да са с различни предавателни числа поне в главното предаване. Съответно да са съобразени и с кутиите. Този въпрос проучвал ли си го?

Mladen92

Далече съм от мисълта да вдигам коне да ремапвам да отключвам карти и т.н. освен това съм твърдо против , на един познат синовете му имат сервиз и ми разказа за един с малко акъл и повечко пари именно с такава Куга само ,че ония каквото може да се пипне софтуерно да се напомпи го е искал съответно на второто пръскане на главата на мотора са му предложили да я върнат по старо му ама човека казал ,че така го (Кефело) .... има пари угажда си но както и да е.А толкова задълбочено не съм се интересувал но разлика със сигурност има като отидох да питам в мото фое кой номер трябва да гледам като търся диференциал втора ръка момчето ми показа в едно меню да не кажа голяма дума но са над 4 или 5 вида , и най-вероятно са няколко за дизел и няколко за бензин.