Тестдрайв на BMW M5 G90

Започната от Alexi, 20 Юни 2025 16:45:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

Напоследък тествах доста електрически коли с мощност от 204 до 430 коня ( за тях ще разкажа по някое време но като цяло съм впечатлен ) .. но по случайност попаднах на частно събитие за тест на коли от М-подразделението организирано от М-кар Варна за техни клиенти отивайки да тествам електрическото IX1 X-drive ( 313 коня ,чудесно джипче между другото покарах и него ) .. графикът за М-пауър беше запълнен ,но се отвори прозорец и като бивш собственик на 2 бр БМВ се вредих и аз  (tooth) . Избрах си М5 ( имаше и М3 ,и М2 и М1 ) - колата е плъгин хибрид с впечатляващо нисък разход градско но това е слабо вълнуващо .. с натискането на бутона старт 4.4 литровия V8 Biturbo генериращ заедно с хибридната система 730 коня и 1000 нютона стартира с глухо боботене .. след секунди съм вече на магистралата ,има трафик който се разтиква чак след разклона за Аксаково ,и се видях да натискам червеното копче М2 ( има два режима "спорт" изведени на волана ) .. последва газ до дупка ,кутията върна 2 предавки и о боже гласът ,ускроението ! адреналина те залива с пълна сила ,поглеждам таблото на 280 км/ч - колата стои като залепена на пътя а останалите участници все едно са паркирали по пътното платно .. лек тест на спирачките - само колана ме спасява да не излетя напред ,бруталия .. пак кикдаун ,пак връщане на две предавки и рев на 8000 оборота ,детелината на Слънчево където обърнах сякаш дойде след секунди .. на връщане малко по спокойно че много движение ,докъм 200  :D едва слязох от колата ,коленете ми трепереха .. това не е кола ,това е някакъв див звяр жаден за обороти който само чака лекичко да му отпуснеш юздите че да полети ..