47 нарушения -14000 лв глоба!!!

Започната от To4kata, 17 Април 2025 11:18:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Добре бе пичове, нали функцията на глобата е да те дисциплинира, за да няма рецидиви. Демек, очаква се като нарушиш правилата, своевременно да те голобят и да се поправиш! Гледам всички, вкл. и журналята се дивят на цифрите, ама никой не задава въпроса защо своевременно не е глобен, а е допуснат рецидив 47 пъти! То е като да прегазиш 47 човека и да те хванат едва на 47-я. Ега ти простотията. Някой може да си сложи въжето, като научи след 1 г. колко му е глобата!!!

Alexi

ти това остави ,но той няма да плати нито стотинка мога да се обзаложа ..

Pyrhel

Има една чужда поговорка: безнаказаността поражда беззаконие.

Запашителното за нарушителите не е перманентното вдигане на стойността на глобата, а тяхната събираемост. Ако днес мина през 40 камери по бус-ленти и всяка от тях ми е 50 лева и в 8 сутринта получа глоба от 2000 лева, от която не мога да избягам, защото няма да ме пуснат през летището или на границата - няма да мина и днес през тези 40 камери. Ако обаче ми кажат: не прави повече така - доообре.

Същото е с останалата част от контрола по пътищата, същото е с останалата част от поведението на народа - в работата, в обществото, в блока със съседите, в службите, в администрацията, в управлението, във фирмите и пр.

Когато вариантите за покриване или далавери са свободнодостъпни - не трябва да се изненадваме, че нещо се случва. Това е и причината, заради която съм изключително против и несъгласен с фразата "държавата - това сме ние".
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Е, то у нас фразата е "Държавата - това съм аз". Под "аз" да се разбира я Борисов, я Пеевски.

Човекът е навъртял 47 нарушения в рамките на два - три месеца, по спомен от новините. Явно е закъснявал за работа :D А и те информацията от радарите не я обработват на момента.

Преди години бяха снимали една мадама, която през локалното на "Орлов мост" беше завивала по канала в посока НДК. Като ѝ светне зелено да продължи в локалното към Ректората, тя завивала наляво и спирала да изчака да светне зелено в посока НДК. Реално камерите по канала са я снимали в гръб, все едно, че е минала на червено, макар и да е изчкавала разрешителния сигнал. И така всяка сутрин в продължение на месеци... По онова време глобите бяха по-ниски, ама и заплатите бяха по-малки. Та разправяха, че ѝ се обадили от КАТ и ѝ казали да спре да
прави тези глупости :D

П.П.
Преди малко даваха репортаж по БТВ за две катастрофи по АМ "Тракия", малко след излизане от София. Верижни. Горе - долу по американски тертип - разбираш, че на пътя има проблем, когато се натресеш на някого в багажника и после някой се натресе в твоя. Едната кола се беше надянала почти цялата под тази пред нея. И някакъв момчурляк обясняваше, че "техният шофьор изведнъж видял, че колите пред него били спрели и се ударил в последната. И после се ударили други в тяхната"... И 90 км/ч да направят максималната скорост по магистралите, с такива малоумници зад волана едва ли ще има някаква особена промяна. Впрочем, статистиката показва, че в Германия, където няма ограничения на максималната скорост по магистралите, ПТП са значително по-малко, отколкото в страните с драстични ограничения на същата. Споменава се абсолютен брой на загинали в Германия по-голям от този в другите държави за една от годините, ама явно се е помлял някакъв автобус. Обаче автобусите са най-кекавите превозни средства, та там скоростта не е от значение.
Сега, ако приемат намаляване на макс разрешената скорост по магистралите ни, първите два - три месеца ще жънат яко глоби. Щото половината българско човечество няма да е разбрало, че това се е случило. Никого не го интересува грижата за човека. Интересуват ги глобите, от които половината да съберат, си е файда за бюджета. А по-жалкото е, че си пробутват идеите за справяне с убийствата на пътя, след като загине някое дете. Така, както е настръхнало обществото, ще си пробутат по-лесно малоумните идеи.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 18 Април 2025 00:26:10...в Германия, където няма ограничения на максималната скорост по магистралите...
Всъщност и в Германия има ограничения на максималната скорост по магистралите. Не навсякъде, но има такива участъци. Който желае, може сам да провери.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

обаче в Германия не можеш да видиш товарен автомобил в най лявата лента посмъртно .. глобите са дебели ,няма ама знаеш ли кой съм аз ..

ivchotr

Почти никъде в Европа не можеш да видиш колона от леки автомобили, които се движат със 100 - 120 км/ч в най-лявата лента на магистралата. У нас това е ежедневие. Тази идиотия трябва да се наказва най-строго, а после да се мисли за ограничение на скоростта. Само у нас можеш да се натъкнеш на път, прав като конец, с ограничение на скоростта от 60 км/ч. Без да има каквито и да било пречки по него за ползване на законоустановената скорост за подобен път. И съответно се залагат радари там, защото и на ченгетата им е ясно, че нормален човек няма как да се влачи с градска скорост извън населените места. И те така...

To4kata

За товарните камиони е ясно. Почти във всяка втора катактрофа е замесен, я тир, я камион. Абе, те насред София самосвалите карат с 100. Втория проблем е неспазването на дистанция и тарикатщината. В бързата лента по магистралите карат на метър разстояние. И трето, Ивчо е прав, има една камара необосновано ниски ограничения на скоростта, които очевидно никой не спазва. И за това никой не говори!!! Понеже новото Пежо следи знаците, писах вече, аз съм бил почти винаги в нарушение с Фокуса и проблема не е, че карам бясно, а просто ограниченията са безумни!

nogopechen

Всичко е измислено, направено и работи, от много години. Обърнете внимание на терикатите с Нисан-а. Да ли виждате нещо познато?  https://youtu.be/Oju45LhDGFQ?si=q4QaClMwH3-MIaI4

Alexi

нали купиха 340ки тука ,от тях трудно ще избяга някой ,но май само някви шефчета ги карат ..

nogopechen

Не е важно с какво ще спрат някой, а за какво. И след това какво се прави. Тия с Нисан–а само не "даваха" къси–дълги, по стар български обичай.

ivchotr

В петък по стар български обичай по "Тракия" в посока Пловдив имаше кошмарно задръстване и от София до Вакарел се влачихме почти час. Без никаква видима причина. Имаше една патрулка с включени ламБи някъде по средата на трасето, която беше завряна в една отбивка и когато минавах покрай нея се шмугна в аварийната лента, покара малко в нея и се изнесе през една друга отбивка. То е ясно, че зяпачите са забавяли да видят и евентуално снимат за фейса някоя брутална сцена, ама такива нямаше. Вероятно и в уейз са отбелязали наличието на полиция в района, ама чак да се мъкнем с 20 - 30 км/ч заради спряла патрулка покрай магистралата вече не го вдявам.
Пак по стар български обичай по-нататък лявата лента беше заета от няколко километрова колона, която се движеше със 100 - 110 км/ч при налична почти празна дясна лента. Аз, понеже се опитвам да бъда примерен водач, се движа предимно в дясно и минавам в лявата лента, само когато изпреварвам. И се получава така, че когато е свободна дясната лента, "изпреварвам" стадото в лявата, защото уплътнявам все още макс разрешаната скорост от 140 км/ч и се започва едно светкане къси - дълги, когато се престроя за изпреварване в лявата между две по-бавно движещи се коли с разстояние от 50 - 100 м между тях.
Ако вземат на служба в КАТ пенсъли като мен, ще кандидатствам и на ден ще "късам" по стотина книжки на подобни дебили :D Само ще помоля да ми зачислят един интерцептор 8)

П.П.
Американското ченге нещо прекалено много се доверява на униформата. Ако продължава така, някъде ще му теглят куршума без да разбере изобщо какво е станало. Те и нашите се мислят за щатски шерифи, само дето тук нямаме толкова разбойници колкото там.