1.6 tdci g8dd няма мощност

Започната от alex_1111, Вчера в 20:08:06

« назад - напред »

alex_1111 и 1 гост преглеждат тази тема.

alex_1111

Здравейте, наскоро както си карах при висока скорост, фокусчето влезе в авариен режим.почнаха мъките почистих всички датчици, като мап сензори дебитомери и така нататък,обаче на живи данни при подаване на газ, мап сензора не вдига повече от 1.3 бара, и като цяло съмненията са ми там. Дебитомера смятам,че работи коректно, понеже показва около 5грама в секунда  ,ако не се лъжа с мерните единици.
Като цяло колата е доста мудна и няма добра мощност, на студено е една идея по добре според мен, за сега съм поръчал МАП като ориг. На денсо,но ако имате съвети съм отворен.

Ozzie

Първа причина:
Най-вероятно издиша отнякъде. Често тръбата от снимката се цепва леееекичко в частта където се захваща към колектора. Може да се огледат и другите турбопътища за пропуск. С машина за дим ще се види добре, въпроса е къде да намериш сервиз с такава.

Втора причина:
Има пропуск по маркучите (я спукан, я изхлузил се от някоя връзка) от вакуум помпата до клапана който управлява променливата геометрия. Тъпото е, че въпросния клапан е наврян на майната си. Зад двигателя, над дясната полуоска.

Трета причина:
Възможно е поради някаква друга причина ECU-то да ограничава турбото чрез променливата геометрия. Трябва да се види на живи данни, какво се случва с напрежението което отива към вакуумния клапан. Променят ли се процентите които ECU-то задава към въпросния клапан или са константни.

Отдели малко време да прочетеш долната тема, както и аналога ѝ в клубния форум.
https://fordbg.com/forum/index.php?topic=11336.msg136445#msg136445
https://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=79956

От двата форума получих много полезни съвети, затова пускам и двете връзки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

alex_1111

Благодаря,интересното е че вчера като не вървевеше, до 3хил оборота налягането в маркучите беше доста слабо, а след тези обороти идваше напрежение,днес вървя долу горе добре ама няма хубав ряз.
Утре ше погледна видимо дали се вижда нещо по маркуча от снимката.

Ozzie

Не е маркуч, а баш пластмаса някаква. Може би ще ти трябва помощ от приятел, който да държи обороти, 'щото на ПХ едва ли ще се хване нещо.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Човек с добър слух ще чуе дали издиша отнякъде. Пробив в сервото или в радиатора на кулера пак могат да доведат до същия проблем.