KUGA 2,5 FHEV, Active X.

Започната от ivkata, 03 Декември 2024 14:41:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivkata

Здравейте колеги, след 2 години отсъствие отново с фРод .

Жоро Петков

Еха, честито.
Дай малко повече информация - как е возията, разхода горе-долу.
Ходил ли си да сравняваш с други аналози - примерно РАВ4 или Туксон?
Кое те накара да избереш Куга?

Питам те, защото един приятел в момента е в чуденка между рав4 на 2-3г или Куга нова, че цените са почти идентични. Но освен това ще е полезно.

Кое най-много ти харесва и ако има кое не?

ivchotr

Честито!
Тъкмо щях да задам почти същите въпроси като Жоро.

ivkata

Преди форда карах Рено Аркана 2 год. Уж ново, но проблемно.
Тойота гледах първо Корола Крос хибрид не беше моята кола. Рав 4 правих тестдрайв 2 пъти също не ми допадна.
Стоеше ми малко груба, нищо че е същите габарити като кугата. А и цената беше с едни 15 к. на горе за аналогично оборудване.
Хюндай Туссон, още със сядането не ми допадна, не съм я карал.
За форда, 2.5 хибрид 183 к.с. ниво  Activ X със добавени матрични лед, подгрев на предно стъкло, всички седалки, волан и огледала. 360' камери, Много удобни седалки с ел. 12 позиции с памет. Адаптивен круиз контрол. Резервна гума.  Май всичко без панорамния покрив.
Бързо се напаснахме.
Возията е супер мазна. Има версия ST-Line която е със по твърдо окачване и по спортна возия.
Минал съм 1500 км. за седмица и за сега не виждам минуси, може би зумера за превишаване на скоростта /следи знаците и когато превишиш скоростта  мрънка/ трябва да се изключва всеки път.  При стартиране го активира автоматично. Целия център на София е със ограничения 20 и 30 км.
За момента разхода е 7 по колонка, като се напаснем ще видим  как ще е. Сега е студено и работи доста на място. Може би като направя повече км. ще е по реално. При реното 1.6 хибрид за 65 к. км. беше 6.1
За сега е това.

ivchotr

Двигателят с какъв ангренаж е?

Alexi

тази лайсна над решетката вярно ли свети  :D честито ,хубава машинка ,безаварийно

ivchotr

Цитат на: ivkata в 03 Декември 2024 21:09:29Рено Аркана 2 год. Уж ново, но проблемно

Някакво уточнение за проблемите на Реното?

ivkata

Не съм се интересувал с какъв агренаж е, гаранцията е 7 години без ограничения на пробега.  Така че едва ли ще ми се наложи да го мисля.
За реното ще пиша по късно.
Сега се кефя на форда.

ivchotr

А периодичното обслужване за чия сметка е?

Alexi

MP мисля че нямат пакет с включени обслужвания .. то и това с гаранцията е малко ала бала ,дано не се наложи да се ползва че се циганят дори за дреболии .. сърбал съм им попарата многократно и за това карам вече друга марка с далеч по любезни официални сервизи

ivchotr

ivkata

От досегашните коли които сък карал, съм най доволен от един C MAX и МП. 3.5 г. след гаранция са ме търсили за сервизни акции без да имам проблеми. Смяна съединител, охладителна инсталация и третото не помня какво. Не съм останал с впечатление за лошо отношение. За което никога не е късно де.
Какво като в Омникар бяха любезни и 6 месеца ме мотаха за смяна скорости на кола на 1г. Мой приятел след 4 нови пежа избяга с 200 от СФА. Последните 2 бяха като Киндер сюрприз.
Може би е и до късмет с новите коли.
Обслужването си е за моя сметка, както и горивото и застраховките.
Когато 1/3 от деня ти минава в колата е добре да ти е  комфортно и удобно. Пък и парите са за да се харчат. Обичам да пътувам. Имам и Дачиа когато се наложи, но е различно.

ivchotr

Явно минаваш по много километри на година. В такъв случай най-вероятно ще се наложи в срока на гаранционното обслужване да се смени и ангренажът. А за темата и за евентуалните следващи собственици на този модел, ще е от полза да разберат всичко, свързано с него. Не само с ангренажа, де. С автомобила като цяло.

Alexi

този двигател е по цикъл на Аткинсън ,за това е само 160 коня но пък ще е икономичен

G_o_c_e_v

Честито, много свеж цвят ;D
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

ivkata

След 2 месеца.

ivchotr

Нещо по-фрапиращо за споделяне има ли?

Alexi

маслото ти е вече на 250 часа ,явно караш доста градско .. аз бих го сменил ако мисля да държа колата и след гаранцията и