Ел бутон багажник ц макс

Започната от Raka77, 28 Октомври 2024 17:28:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Raka77

Здравейте колеги,от дълго време гумата на Ел бутона на багажника се разпадаше и най накрая намерих за 14€ китаец и реших да го сменя.оказа се по сложно, както при всеки форд.буксата се намира под кората на вратата,поне при мен,и се наложи да сваля лайстната с двете светлини за номера(държи се на четири гайки),понеже китаеца се оказа по голям размер естествено.взех гумата от китаеца и я сложих на стария бутон и работата заспа.надявам се да съм бил полезен.ако има вече тема моля да бъда извинен. Впоследствие в теми намерих бутона на 6€

Ozzie

Ако беше питал по-рано, можеше да минеш без цялото това разглобяване, освен кората де. Мисля, че бутона излиза в посока навън, след като му се свият щипките, без да се сваля лайсната с плафоните. Филма съм го играл, но сменях микро-ключето.
Със сигурност бях пуснал тема в закрития форум на "Клуб Форд България". Може и тук да я има, но не ми се търси в годините назад. 
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Raka77

И аз си мислех че ще излезе лесно ама не,с голям зор го изкарах но буксата не излизаше, впоследствие видях че е закрепена за основния сноп със свинска опашка.лайстната я свалих защото се опитах да преправя дупката за китаеца ама пак не стана,пък и така по лесно поставих гуменото уплътнение към вратата.

ivchotr

Аз наскоро свалях лайстната на задната порта на Дизеляка. Щото по време на ГТП-то му установих, че ламБите за осветяване на номера не светят :D Добре, че служителят в пункта не ги забеляза (tooth) Та самите плафончета се свалят лесно по принцип, дори без да се маха скарата с регистрационната табела. Ама само по принцип. На този дръгел май не бяха сваляни никога или поне през последните 10 години не са барани със сигурност. Та за да не рискувам да ги счупя, свалих лайстната. Като я свалях, една от 5-те шпилки изпука при развиване на гайката ѝ и като свалих нещото, се оказа, че пластмасовата ѝ основа се е скъсала по средата на дължината ѝ. А пък е точно тази, дето е в средата на лайстната и дава сигурност при вдигане на капака - без тази шпилка лайстната се огъва повече и по някое време ще започнат да се предават и другите шпилки.
Та имаше лек ремонт с разпробиване на отвори в двете части на скъсаната основа на шпилката, нарязване на резба в тях и навиване на парче от шпилка с необходимата дължина и резба. Едната част от основата си беше останала залепена за лайстната, де. С други думи двете парчета от основата се навиха като гайки на свързващата ги допълнителна шпилка. За по-сигурно свързване ползвах и лепилото "Паскофикс". Снимки не съм правил, щото не ми се видя чак толкова сложно за сещане и извършване.
Ползвах случката да почистя и раздвижа плафоните, а пък те получиха лед ламБи.